Haberler

Temel Karamollaoğlu: “Herkesle tokalaşacağız”

Bazı temaslarda bulunmak amacıyla Almanya’ya gelen ve Berlin’de gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Duisburg kentine gelen Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Avrupa’nın düzenlediği „Avrupa buluşması“ etkiliğinde partililere hitap etti.

Duisburg’un tanınmış toplantı salonu Mercator Halle’de gerçekleştirilen etkinlikte Saadet partili gençlerin “bilge başkan, Temel başkan” tezarühatlarıyla karşılanan Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu konuşmasında, bir çok yönüyle eleştirdiği cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin değişeceğini ve Millet İttifakı’nda yer alma gerekçelerini salonda bulunan davetlilere, uzun uzun anlattı.

DÜNYA SAVAŞIN EŞİĞİNDE

“Dünyamız neredeyse savaşın eşiğinde. Ukrayna meselesi, bir çok yönüyle bakıldığı zaman, ciddi problemler barındırıyor. Bir tarafta Rusların aniden Ukrayna’ya girmesi, elbette tasvip etmediğimiz, bağımsız bir ülkenin başka bir ülke tarafından işgal edildiğinin işaretleri de olduğu için, hiçbir zaman böyle bir yaklaşımı tasvip etmeyiz” sözleriyle Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili görüşlerini dile getiren Karamollaoğlu şöyle konuştu.

“Barışın bir an önce tesisi için de, hepimiz üzerimize düşen vazifeyi yerine getirme gayretinde olacağız, ama bu mücadeleyi nasıl vereceğimiz çok önemli. Şimdi Ukrayna’dan bir göç dalgası başladı. Ne diyor bazıları? Siz bunları Afganlar ve Afrikalılar gibi zannetmeyin, bunlar aynen bize benziyor, bunlar da beyaz, bunlar da Hristiyan, vay zavallı vay” ifadeleriyle batılı ülkeleri savaş mağduru insanlara çifte standart uygulamakla eleştirdi.

 

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu