Haberler

Ukraynalı ilk mülteciler Düsseldorf’ta

Kuzey Ren Vestfalya eyalet başkenti Düsseldorf, Ukrayna’dan gelen mültecilere ev sahipliği yapmak için hazır.

Hali hazırda  Ukrayna’dan gelen mültecilerin Almanya’da 180 gün boyunca (2 kez 90 gün) vizesiz kalmalarına izin veriliyor. Göç Dairesi, karmaşık bir sığınma prosedürü olmaksızın savaş mültecileri için AB’de korumayı garanti eden AB’nin kitlesel akın direktifini bekliyor. Bu durumda vaka bazında değerlendirmeye gerek olmadan muhtemelen ilk başta bir yıllık oturma izni verilecek.

1800 UKRAYNALI ALMANYA’YA ULAŞMIŞ DURUMDA

Belediye  kendi imkânlarıyla veya eyaletin yönlendirmesiyle gelenler için hazırlıklar yapıyor. “Barınma kapasitemizi artırmaya çalışıyoruz” diyen Şehir Direktörü Burkhard Hintzsche, otellerden, apartmanlardan teklifler geldiğini belirtti. Ukrayna’dan gelen mülteciler için pazartesi günü ana tren istasyonu yakınındaki bir otelde ilk kabul merkezi kuruldu, belediye 35 oda kiraladı. Şu ana kadar Almanya’ya 1800 Ukraynalı mültecinin ulaştığı bildirilirken, NRW eyaletindekiler için kesin bir sayı verilmedi.

Mülteci bakanlığına göre, NRW’nin 21.000’den fazla kapasitesi olan 33 eyalet konaklama yeri var. Bunların yarıdan fazlası dolu. Korona önlemleri nedeniyle konaklama merkezlerinde sadece 15 bin kişiye yer verilebiliyor. Bakanlık gerektiğinde kapasiteleri kısa süre için artırabilir.

Göç ve Uyum Dairesi başkanı Miriam Koch başkanlığındaki “Ukrayna Yuvarlak Masası” 2 Mart Çarşamba günü belediye binasında toplanacak.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu