Haberler

Verdi: “Biz greve gidersek hiçbir şey yolunda gitmez”

Verdi sendikasının Cuma günü Düsseldorf Havalimanı’nda başlattığı grevle ki 160 uçuş iptal edildi. Seyahate tatile gitmek isteyen yolcular uçus bilgi panosunun önünde öfkeyle beklediler.

Verdi sendika sekreteri Özay Tarım, “Yaraya parmak basmaktan yorulmayacağız“ diyor. Düsseldorf Havalimanı’nda yolcu, personel ve eşya kontrolünde görevli güvenlik güçleri, ücret artışı için saat 00.00’ye kadar greve gitti.

EL BAGAJLARINI EN AZA İNDİRİN

Cuma günü öğleden sonra havaalanı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre  90’ı kalkış, 70’i varış olmak üzere toplam 160 uçuş iptal edildi. Yolcu kontrollerindeki uzun bekleme süreleri dışında  terminalde durum genel olarak sakindi.

Düsseldorf Havalimanı yetkilileri yolculardan ayrıca, havayolu veya tur operatörlerinden uçuşlarının son durumu hakkında bilgi almalarını ve kontrolleri hızlandırmak için el bagajlarını “en aza indirmeleri”ni istedi.

VERDİ SENDİKASI NE İSTİYOR?

Sendika, çalışanlar için saat başına bir euro daha fazla ücret ve ülke çapındaki tüm havalimanlarında ücretlerin eşit olmasını istiyor. Hali hazırda bölgesel olarak farklı ücretler ödeniyor. Ayrıca, iki güvenlik şirketi Deutscher Schutz- und Wachdienst (DSW) ve Security Klüh şirketinin çalışanlarının maaşları da ayarlanacak. “Aynı iş için, Klüh çalışanları DSW’dekilerden daha az ücret alıyor ve bunun tek nedeni işverenin farklı olması” diyor sendika sekreteri sinirli bir şekilde. DSW devlet tarafından tarafından görevlendirilirken, havaalanı güvenlik işini Klüh şirketine veriyor.

“Derdimiz eylemimizle yolcuları zor durumda bırakmak değil ama ilgililer bilmeli ki, biz greve gidersek burada hiçbir şey yolunda gitmez” diyen Özay Tarım amaçlarının eşit işe eşit ücret almak olduğunu vurgulayarak sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ediyor.

“Taleplerimiz haklı olmaktan da öte, şunu gözden kaçırmayalım ki, biz terörle mücadele tedbirleri alıyoruz. Dayanışma içinde olursak, ilerleyebiliriz. Bir aradayız, bunu bugün burada çarpıcı bir şekilde kanıtladık” diyen Tarım, bazı yöneticilerin de greve katılmasının bir ilerleme olduğuna dikkat çekti.

Sendika geçen hafta da Köln-Bonn havaalanında da greve gitmişti. Frankfurt havaalanı için de grev çağrısı yapılarak, yük kontrolleri yapanlar da greve gitmeli denmişti.

DÜSSELDORF HAVALİMANI

1927 yılında inşa edilen Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinin en büyük, Almanya’nın 4.büyük havaalanı Düsseldorf Havaalanı, yılda 25 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle, ekonomik olarak bölgenin en güçlü işletmesi. Alanın yüzde 50’si belediyeye, geri kalanı ise yan kuruluşlara ait. 613 hektarlık alana kurulu havalimanı,  1996’da çıkan büyük yangından sonra 98-2003 yılları arasında peyder pey yenilendi ve genişletildi. Düsseldorf’tan 65 ülkeye yaklaşık 230 noktaya uçuş yapılıyor. Muhabirce/DÜSSELDORF

 

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu