Haberler

Duisburg Veliler Derneği’nden “Türkçe” için toplantı

“Duisburg Veliler Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfasında eyalet çapında Türkçe derslerine katılım ile ilgili sayıların açıklanması üzerine, sosyal medyada başlayan tartışmanın ardından tüm paydaşların (veli dernekleri, öğretmen dernekleri, NRW eyaletinde görev yapan eğitim ataşeleri, öğretmenler ve konuya duyarlı Türkçe gönüllüleri) katılacakları bir kahvaltılı toplantı düzenlenecektir.

Herkesin eşit sürede konuşma hakkkının olacağı toplantıda, Türkçe dersine katılımın daha yukarılara taşınması için, öncelikli olarak tüm paydaşlar ile bir yol haritası ve prensipler bütününün ele alınmasının artık kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz.

KARARLAR PAYLAŞILACAK

Bu nedenle toplantıya katılacak kişilerin şimdiye kadar yapılanlardan ziyade, önümüzdeki dönemde tüm paydaşların yapması gerekenleri dile getirmelerini çok önemli buluyoruz. Toplantıya katılacaklar bu konuya odaklanarak hazırlıklı olarak gelirlerse, hep birlikte çok verimli bir sonuç elde edebiliriz. Toplantıda alınacak olan kararlar bütünü Türkçe ve Almanca olarak ilgili kurum (eğitim bakanlığı, eyalet valilikleri) ve tüm paydaşlarla paylaşılacaktır.

2G+ kurallarının geçerli olacağı ve en fazla 50 kişinin katılabileceği bu toplantıda bir Türkçe gönüllüsü olarak sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Aşağıda tarih, zaman ve adres bilgileri paylaşılan etkinliğin hazırlıklarının eksiksiz olarak yapılabilmesi için en geç 09.02.2022 tarihine kadar toplantıya katılıp katılmayacağınızı, katılmanız halinde kaç kişiyle katılacağınızı [email protected] adresine bildirmenizi önemle rica ederiz.

Hepimizin ortak paydası olan Türkçe ile ilgili bu toplantıda görüşmek ümidiyle.”

Ali Yağız- Duisburg Veliler Derneği Eş Başkanı

Katılım onayı için e-posta adresi:  [email protected]

TARİH: 13.02.2022

SAAT: 11.00 – 14.00 arası

ADRES: ViVA Event- & Freizeitpark Neukirchen-Vluyn

Wilhelm-Reuter-Allee 1, 47506 Neukirchen-Vluyn

Muhabirce/DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu