Haberler

Anfiye daldı öğrencileri taradı, intihar etti

Almanya’da Heidelberg Üniversitesi kampüsünde 18 yaşındaki bir genç tarafından, bugün öğle saatlerinde tüfekle gerçekleştirilen saldırıda 3 kişi yaralandı bir kişi hayatını kaybetti. Savcılık soruşturma başlattı.

Savcılığın soruşturma başlattığı olayda 2’si kadın biri erkek olmak üzere 3 kişi yaralanırken, başından aldığı kurşunla ağır yaralanan 23 yaşındaki kız öğrenci de kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Mannheim Emniyet Müdürü Siegfried Kollmar akşam üzeri yapılan basın toplantısında korkunç olayla ilgili bilgi verdi.

NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Saldırganın 2 tüfekle kampüse geldiği silahları yurtdışından temin ettiğinin belirlendiğini ifade eden Kollmar, saldırganın 18 yaşında Alman uyruklu ve aynı üniversitede öğrenci olduğunu söyleyerek, cinayet nedeninin henüz bilinmediğini ifade etti.

Yanında iki adate tüfek ve çok sayıda mermiyle kampüse gelen, sabıka kaydı olmayan, göze batan biri olmayan saldırgan, eylemi gerçekleştirdikten sonra kampüsün botanik bahçesi bölümünde intihar etti.

Emniyet Müdürü Kollmar, örgüt bağlantısı olmayan tek kişinin gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili ilk aramaların emniyete saat 12:24 sularında geldiğini kendilerinin de birkaç dakika gibi çok kısa bir sürede olay yerine geldiklerini bildirdi.

SİLAHI NEREDEN ALDI

Alman basınında güvenlik güçlerine dayandırılarak verilen haberlerde, saldırganın psikolojik sorunları olduğu, silahı Almanya dışından bizzat gidip aldığı, ancak, nerden edindiği ve kimin silah ruhsatı olmayan birine silah sattığı, saldırgana yardım eden olup olmadığı gibi konuların henüz açıklığa kavuşturulmadığı belirtildi. Olay Almanya’da derin üzüntüye sebep oldu. Muhabirce/DÜSSELDORFMuhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu