Haberler

Alman Deniz Kuvvetleri Komutanı Schönbach istifa etti

Almanya’da Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Kay-Achim Schönbach’ın “Putin’e anlayış gösterilmesi gerektiği”yle ilgili sözlerine tepkiler dolayısıyla istifa etti.

Schönbach, Hindistan’da yaptığı ve Alman basınına yansıyan konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e anlayış gösterilmesi gerektiğini, “Putin’in gerçekten istediği şey, eşit düzeyde saygı görmek. Birine saygı göstermenin size bir maliyeti olmaz, hem de hiçbir maliyeti olmaz. Yani bana sorarsanız, ona istediği saygıyı muhtemelen de hak ettiği saygıyı göstermek hiç de zor değil” demişti.

Schönbach ayrıca, en büyük tehdidin Çin olduğunu savunarak, “Bizim bile, Almanya’nın, Hindistan’ın Rusya’ya ihtiyacımız var, çünkü Çin’e karşı Rusya’ya ihtiyacımız var” demişti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki ihtilafla ilgili de Schönbach, “Kırım yarımadası gitti, geri gelmeyecek.” ifadelerini kullanmış, Rusya’nın Ukrayna topraklarına el koymak istemesini “saçmalık” olarak nitelendirmişti.

SCHÖNBACH’İN SÖZLERİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NA UYMUYOR

Dün basında yer alan haberlere göre de Savunma Bakanlığı, Federal Meclis Savunma Komisyonu üyelerine Schönbach’ın görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Almanya‘nın Kiev Büyükelçisi Anka Feldhusen’in de Schönbach’ın sözlerinden dolayı Ukrayna Dışişleri Bakanlığına çağırıldığı bildirildi

Almanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Schönbach’ın ifadelerinin içerik ve kelime seçimi açısından hiçbir şekilde Federal Savunma Bakanlığının pozisyonuna uymadığı ve Genelkurmay Başkanı Eberhard Zorn’a açıklama yapma fırsatının verileceği belirtildi.

Tepkilerin ardından, Schönbach, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hindistan’da bir düşünce kuruluşunda sarf ettiği ifadelerinin o an için kişisel düşünceleri olduğunu, bunların hiçbir şekilde Alman Silahlı Kuvvetlerinin pozisyonuna uymadığını ifade etti.

Schönbach, bunu hata olarak nitelendirerek, “Düşünmeden, yanlış değerlendirdiğim durumda bunu yapmamalıydım” değerlendirmesinde bulundu. Muhabirce/AA- BERLİN

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu