Haberler

CHP Berlin kuruldu

CHP Yurt Dışı Örgütlenme Koordinatör Yardımcısı Günay Çapan, CHP Berlin teşkilatının kuruluşu dolayısıyla bir basın bildirisi yayınlayarak, yeni örgütlenme çalışmalarını anlattı. BERLİN

“Sevgili Cumhuriyet Sevdalıları,

Partimizin Almanya’da var olan birliklerine katılımların koordine edilmesi, yeni birliklerin kurulması, bunlardan oluşacak ülke birliğinin örgütlenmesi, birliklerin sorun ve ihtiyaçlarının yerinde çözülmesi ve düzenli işleyişin korunması görevleri kapsamında bilgilendirmeye devam etmek istiyoruz.

CHP Almanya’daki birliklerin yapısal örgütlenme kararı, 2016’dan başlayarak, bir çok çalıştay ve toplantı sürecinin ardından, 2019’da yapılan son toplantıda  alınmıştır. Tüm birlik başkanları, birlikleri adına oy birliği halinde, çatı örgütü ve bölge tüzüğünü imzalamıştır. Genel Merkezimizin görevlendirmesi ve desteğiyle yaptığımız çalışmalar, özünde birliklerin bu kararını hayata geçirilmesini koordine etmektir.

Son olarak  15.01.2022 tarihinde CHP Berlin kurulmuştur.  CHP Berlin, mevcut birliğin ayrılmaz parçası ve devamı olacaktır. Bu amaçla, ortak genel kurul çağrısı gerçekleştirilecek, mevcut birliğimiz genel kurulunu yeni birlik ile birlikte yapacaktır.

CHP BERLİN KURUCU KURUL ÜYELERi

İmam Kaloğlu, Erdal Topbaş, Hülya Morkoyun, Ayfer İnci Peköz, Veli Tatar, Ruşen Budak, Emir Akbulut, Serkan Yüksel, Gülüzar Bozdoğan, Kemal Bütüner.

Genel Kurul Çağrısı ile birlikte  yeni tüzük ve üye formunun üyelerimize  ulaştırılması önemlidir.

GENEL KURULLAR 3-4 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Genel Kurul; mevcut birliğin faaliyetini durdurma ve federasyona üye olacak  yeni birliğin yönetimini seçme gündemiyle toplanacaktır.

Yeni birlikler kurulurken mevcut birlik başkanları ile birlikte kurucular kurulu oluşturulmaktadır. Mevcut başkanlarımızın bu çalışmalara ve kurucular kurulu toplantılarına katılmamaları halinde  (ki maalesef bu yönde başka tercihlerle karşılaşılabilmektedir) ilgili bölgedeki eski üyelerin de katılımıyla  kuruluş tamamlanıp tescile gönderilmektedir.

Tekrar etmek istiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisinin genel merkezinin isteği ve birlik başkanlarının oybirliğiyle oluşturdukları yeni yapıyı kurmaya davet ediyoruz. Birliklerimizin tek tek değil ancak tüm Almanya birlikleri ile kuracakları federasyonun oluşturacağı güç, tüm partilililerin sevinçle karşılayacağı yarınlar icin gereklidir. Tüm üye dostlarımızın bu bilinçle hareket edeceklerinden bir nebze olsun şüphe duymamaktayız.

Almanya genelinde kuruluş işlemleri tamamlandığında, bölgelerde üye bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden devam edeceğiz. 3 veya en fazla 4 ay sonra  genel kurulların tamamlanmasını planlıyoruz. Yeni yapılanmanın faydaları ve federasyonun birliğimize katkıları ancak bu süreç sonunda görülecektir.”

Muhabirce/Foto: Günay Çapan- BERLİN

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu