Haberler

Güne Bakış | 05.12.21, Pazar

‘DURUM KRİTİK, NOEL TATİLİNE ÇIKMAYIN’ – Almanya’nın gelecekteki Ulaştırma Bakanı Volker Wissing (FDP) artan korona vakaları nedeniyle vatandaşların tatile çıkmayıp, evde oturmalarını istedi. 2021 kışının geçen yıldan daha dramatik geçeceğini söyleyen FDP Genel Sekreteri, “En iyisi noel kutlamalarını aile içinde kutlamak“ dedi.

FDP KOALİSYON SÖZLEŞMESİNİ ONAYLADI – Almanya’da koalisyonun büyük ortağı SPD’nin ardından FDP de koalisyon sözleşmesini onayladı. Sanal parti kongresinde delegelerin yüzde 92,2’si sözleşmeye onay verdi.

KORONA YARDIMLARI 2022 HAZİRAN’A DEVAM EDECEK – Almanya’da, yeni kurulacak SPD, Yeşiller ve FDP koalisyon hükümeti korona yardım fonunu 2022 Haziran ayına kadar devam uzatmayı planlıyor. Ancak Korona Ekonomik İstikrar Fonu kapsamındaki yardım miktarı düşürülecek.

HOMEOFFİCE ÜRETKENLİĞİ DÜŞÜRMEDİ, ARTIRDI – Almanya’da, İstihdam ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü’nün araştırmasına göre, evden çalışmak verimliliği düşürmedi, hatta bazı işletmelere göre, daha da artırdı.

KARANTİNA CİNNETİ Mİ: BİR EVDE 5 ÖLÜ – Berlin yakınlarındaki Brandenburg eyaletine bağlı Königs Wusterhausen yakınlarındaki Senitz köyünde bir evde 5 ceset bulundu. Polis cesetlerin 5 kişilik bir aileye ait olduğunu açıkladı.

UÇAK İLE TIR ÇARPIŞTI – Almanya’da, otobana acil iniş yapan tek motorlu uçak ile TIR çarpıştı. Kaza nedeniyle otoban araç trafiğine kapatıldı. Tek motorlu uçağı kullanan pilotun hafif yaralandığı, TIR şoförünün ise kazadan yara almadan kurtulduğu açıklandı.

BEŞİKTAŞ – BORUSSİA DORTMUND MAÇININ HAKEMİ BELLİ OLDU – Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile oynayacağı maçın hakemi François Letexier oldu. Siyah beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi son maçında Borussia Dortmund ile 7 Aralık Salı günü Almanya’da karşılaşacak.

AVRUPA’DA SAĞCILAR İTTİFAK ARAYIŞINDA – Polonya’nın başkenti Varşova’da dün kritik bir toplantı düzenlendi. Avrupa ülkelerindeki sağcı partilerin liderleri Avrupa Parlamentosu’ndaki en büyük ikinci grup olma potansiyeline sahip bir oluşum kurma amacıyla Varşova’da bir araya geldi.

AB VE ABD, AFGANİSTAN’LA İLGİLİ “DERİN ENDİŞELİ” – Afganistan’da eski rejime bağlı güvenlik birimlerinde görev alanların öldürüldüğüne dair iddialar üzerine ortak açıklama yapan çok sayıda Batı ülkesi, Taliban’ı net bir dille uyardı.

NİJER’DE KANLI SALDIRI: 108 ÖLÜ – Afrika’nın Sahel bölgesinde 2017’de Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer tarafından oluşturulan G5 Sahel Ortak Gücü’ne ait karargaha Nijer’de silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 29 asker hayatını kaybederken, 79 saldırgan öldürüldü.

‘ANTALYALI NOEL BABA’NIN KEMİĞİ AMSTERDAM’A DEFNEDİLDİ – Bugünkü Antalya’nın Demre ilçesi sınırılarında yer alan Myra Piskoposu Aziz Nikolas’ın (Saint Nicholas) ya da yaygın şekilde bilinen adıyla Noel Baba’nın iskeletinden alındığı belirtilen “kutsal kemik parçası”, Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da defnedildi.

NASA ‘POTANSİYEL TEHLİKE’ DEDİ: DÜNYA YÖRÜNGESİNE GİRİYOR – NASA’ya göre Eyfel Kulesi’nden daha büyük, “potansiyel olarak tehlikeli” bir göktaşı, gelecek hafta Dünya’nın yörüngesine girecek. Bu arada, göktaşındaki madenlerin toplam değerinin 4,71 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

PATENTİ ALINDI: PARMAK İZİNDEN AYAK BOYU BELİRLENECEK – Bartın Üniversitesi’nde geliştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenen sistem sayesinde olay yerinde belirlenen parmak izinden şüphelinin ayak boyu tespit edilebilecek.

MERCİMEK, ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIYOR – Uzmanlar, potasyum, demir ve folik asit bakımından son derece zengin olan mercimeğin sinirleri teskin ederek stresi yok ettiğini bildiriyor. Öte yandan, zengin içeriğiyle bilinen mercimeğin, anne sütünü artırıcı etkisi de bulunuyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu