Haberler

Güne Bakış | 04.12.21, Cmt.

ALMANYA’DA AŞIRICILIK YANLILARI DAHA DA RADİKALLEŞİYOR – Almanya’da koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen, aşılanma oranının yüzde 67,7 ile en düşük, insidans değerinin Almanya çapında 1224,7 ile en yüksek olduğu eyalet Saksonya‘da dün gece “endişe verici” diye nitelenen bir protesto meydana geldi. Grimma kentinde, eyalet sağlık bakanının evinin önünde Hitler dönemini çağrıştıran meşaleli eylem düzenlendi. Bu arada korona tedbirlerinin sertleşmesiyle radikalleşmenin artabileceği endişesi yaşanıyor.

DSÖ: AŞI ÜRETİCLERİ HAZIRLIKLARA ŞİMDİDEN BAŞLAMALI – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omicron varyantı karşısında paniğe kapılmaması çağrısı yaparak aşı üreticilerinden olası güncellemeler için hazırlıklı olmalarını istedi. Biontech CEO’su Uğur Şahin ise yılda bir aşı gerekeceğini söyledi.

SPD’DEN YENİ HÜKÜMETE YÜZDE 99’LUK ONAY – Almanya’da 26 Eylül’de düzenlenen seçimlerden birinci güç olarak çıkan Sosyal Demokratlar olağanüstü parti kongresindeki oylamada koalisyon sözleşmesine yüzde 98,8 onay verdi. Başbakan da Çarşamba günü seçilecek.

▶”MADE IN TÜRKİYE” TARTIŞMAYA NEDEN OLDU – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, uluslararası ilişkilerde “Türkiye” ibaresinin bir marka haline getirilmesi hedefini taşıyan genelgesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre resmi ilişkilerde bundan böyle “Turkey”, “Türkei” veya “Turquie” ibareleri yerine “Türkiye” ibaresinin kullanımına özen gösterileceği bildirildi.

GÜNEY KIBRIS TÜRKİYE’YE MEYDAN OKUDU: ORASI BİZİM – Güney Kıbrıs, ExxonMobil-Katar Petrolleri Ortaklığına doğal gaz arama ruhsatı vermesini kınayan Türkiye’ye “Orası bizim egemenlik alanımız. Hidrokarbon çalışmaları kararlılıkla sürdürülecek” yanıtını verdi.

BREZİLYA BAŞKANI COVID-19 İLE iLGİLİ YALAN HABER YAYMAKTAN SORUŞTURULACAK – Brezilya’da bir Yüksek Mahkeme yargıcı, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya ekim ayında, “Koronavirüs aşısı olmak AIDS kapma ihtimalini yükseltir” dediği için bir soruşturma açılması gerektiğini ifade etti.

İDDİA: RUSYA UKRAYNA’YI İŞGALE HAZIRLANIYOR – Washington Post’un, ABD istihbarat birimlerinin gizli analizlerine dayandırdığı habere göre, Rusya Ukrayna’yı işgale hazırlanıyor. Operasyonun halihazırda sınıra konuşlandırılan 175 bin askerle yapılacağı öne sürülüyor.

‘KEBAPÇI’ DİYE TİCARİ MARKA OLABİLİR Mİ? HOLLANDA’DA TÜRK RESTORANLARININ KAVGASINA MAHKEME SON VERDİ – Hollanda’daki Lahey Bölge Mahkemesi, Türkçe’de kebap ve ızgara et ürünleri satılan lokantalar için kullanılan “Kebapçı” kelimesini, ticari marka olarak kabul ederek, bu ismi tescil ettiren Amsterdam’daki restoran dışındaki işletmelerde kullanılamayacağına karar verdi.

4 YAŞINDAKİ OĞLUYLA BİSİKLETE BİNİP 5 ÜLKE GEZDİ – İsviçreli Lea Borer, 4 yaşındaki oğlu Tim ile bisiklete binip 5 ülke gezdi. 4 ayda 3 bin 500 kilometre yol katederek, Antalya’nın Demre ilçesine giden Borer, Türklerin misafirperverliğine hayran kaldığını söyledi.

BİLİM İNSANLARI GEN DÜZENLEME TEKNOLOJİSİYLE SADECE DİŞİ VEYA SADECE ERKEK FARELER DOĞURTMAYI BAŞARDI – Bu teknik, her yıl dünya çapında milyarlarca hayvanın istenen cinsiyette doğmadıkları için öldürülmesini sonlandırabilir.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu