Haberler

Avrupa’lı yerel Türk medyasının popülaritesi artıyor

Avrupa’daki Türkçe yerel gazeteler Türk toplumunun sesini duyurmada oldukça önemli rol oynuyor. Son yıllarda özellikle yazılı ulusal basının büyük ölçüde güç kaybetmesiyle birlikte Avrupa genelinde yaşayan 6 milyona yakın Türkiye kökenlinin sesi olma konusunda Türkçe yerel medyaya önemli görev düşüyor.
DİJİTAL PLATFORMLARI KULLANIYORLAR
Almanya’dan yayın yapan Türkçe yerel medya, günün koşullarına uygun olarak yeni medya araçları üzerinden de yayın yapıyor. Radyo, televizyon, baskı gibi klasik yayın araçlarının yanısıra dijital platformları da kullanan yayıncılar sürekli kendilerini geliştiriyorlar.
ALMANYALI TÜRKLERİN MERAK ETTİKLERİ KONULAR HABERLEŞTİRİLİYOR
Yayın hayatına Almanya gündemini, Türkçe ve Almanca olarak okuyucularına sunmak amacıyla 2006 yılında online gazete olarak adım atan Almanya Bülteni, bu alanda önemli gelişmeler kaydederek Almanyalı Türkleri yakından ilgilendiren, emeklilik, işsizlik parası, yabancı düşmanlığı, seçme seçilme hakkı gibi pek çok konuyu sayfalarına taşıyor. Sağlık, spor, eğitim, kültür sanat gibi kategorilerde, gerek ajans haberleri gerekse özgün yerel haberlerlerle almanyabulteni.de sayfalarında okuyucuları bilgilendiriyor.

 

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu