Haberler

Güne Bakış | 5.11.21, Cuma

Almanya’da hükümet, hızla artan Kovid-19 vakaları nedeniyle endişeli – Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Kovid-19 vakalarının artmasından dolayı endişeli olduklarını söyledi. Öte yandan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da artan vakalarla ilgili “Önümüzde çok ağır haftalar var” dedi.

Merkel: Rusya ile diyalog halinde kalmamız gerekiyor – Almanya’nın başkenti Berlin’de, siyaset alanındaki başarılarından dolayı Walther Rathenau Madalyası’nı aldığı törende konuşan Merkel, “Rusya ile diyalog halinde kalmamız gerekiyor. Donbas’taki çatışma ve Kırım’la ilgili durum, Avrupa düzenimizi derinden sarsmıştır, ama biri diğerini dışlamıyor” ifadesini kullandı.

Berlin’deki Rus Büyükelçiliği’nde gizemli ölüm – Rusya’nın Berlin Büyükelçiliğinde görevli bir diplomatın üst katlardan düşerek ölmesi soru işaretlerini beraberinde getirdi. Diplomatın aslen Rus iç istihbarat teşkilatı FSB’ye çalıştığı belirtiliyor.

Gri pasaportlar davasında davetçi Ersin K.’ya 900 euro ceza – Hizmet pasaportuyla Almanya’ya insan kaçırılmasıyla bağlantılı Hannover’de görülen ilk davada karar çıktı. Gri pasaportların çıkarılmasına temel teşkil eden davetiyeleri gönderen Ersin K.’ya 900 euro para cezası verildi.

ABD, Demokrasi Zirvesi’ne NATO’dan sadece Türkiye ve Macaristan’ı davet etmedi – ABD Başkanı Joe Biden’ın 9-10 Aralık 2021 tarihlerinde düzenleyeceği Demokrasi Zirvesi’ne NATO ülkeleri Türkiye ve Macaristan’ın yanı sıra Azerbaycan davet edilmedi.

Covid ilacı: Pfizer geliştirdiği yeni hapın hastaneye yatma ve ölüm riskini yüzde 89 azalttığını açıkladı – Amerikan ilaç şirketi Pfizer, çalışmalarını tamamladığı Covid-19 ilacının, hastaneye yatma ve ölüm oranlarını yüzde 89 azalttığını açıkladı. Şirket hapın üretimine izin verilmesi için ABD’de yetkili mercilere başvuru yaptı.

Türkiye’de hatırlatma dozu başladı – İki doz BionTech aşısı olmuş ve ikinci aşının üzerinden altı ay geçmiş 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanların “hatırlatma dozu” için randevu alabileceğini açıklamasının ardından uygulama Perşembe günü itibarıyla başladı.

Hayvanlarda Alfa varyantı ilk kez görüldü: Ciddi kalp sorunları yaratabiliyor – İngiltere’de son yapılan araştırmalara göre bulaşıcılığı yüksek Alfa varyantı, evcil hayvanlarda da görülüyor. İnsanlardan hayvanlara geçtiğini belirten uzmanlar, kedi ve köpeklerde kalp sorununa yol açabilecek Alfa varyantına karşı uyarıyor.

Belçika’da göçmen minibüsüne ateş açıp 2 yaşındaki çocuğun ölümüne yol açan polisin cezası indirilerek ertelendi – Belçika’da 2018 yılında düzensiz göçmenleri taşıyan minibüse ateş ederek 2 yaşındaki Mawda adlı Iraklı Kürt bebeğin ölümüne neden olan polis memuruna verilen 1 yıl hapis cezası, Temyiz Mahkemesi tarafından 10 aya indirilerek ertelendi.

BM, küresel gıda fiyatlarının son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı – Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının geçen yıl yüzde 30’dan fazla arttığını açıkladı. FAO, gıda fiyatlarının 10 yıldan uzun süredir görülmedik bir düzeye ulaştığını duyurdu.

İki yardım gemisi yüzlerce sığınmacıyla deniz ortasında kaldı – “Sea Eye 4” ve “Ocean Viking” adlı iki yardım gemisi, Akdeniz’de kurtardıkları bini aşkın sığınmacıyı karaya çıkaracak liman arıyor. Kurtarılanlar arasında yüzlerce çocuk da bulunuyor.

Süper zenginler iklime daha çok zarar veriyor – Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’ın yaptığı bir araştırmaya göre dünya genelindeki en zenginler geriye kalan kesimden kat be kat daha fazla iklime zarar veren sera gazı emisyonuna yol açıyor.

ABBA’dan 40 yıl sonra yeni ve son albüm: Voyage – Ünlü İsveçli pop müzik grubu ABBA’nın, 40 yıl aradan sonra hazırladığı yeni albümü “Voyage” (Seyahat) bugün piyasaya çıktı. ABBA üyeleri, son kez albüm çıkardıklarını ve “Voyage” ile müziğe veda edeceklerini söylüyor. Yeni albümde 10 şarkı var.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu