Haberler

Cumhuriyet Bayramı Köln’de coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosluğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümünü, başkonsolosluk yerleşkesi bahçesinde düzenlenen bir törenle kutladı.

Cumhuriyet Bayramı töreni, siyaset, sivil toplum ve iş dünyasından seçkin Türk ve Alman davetlileri bir araya getirdi. Türk ve Alman milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı Türkçe ve Almanca olarak okundu.

Gecede konuşan T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, “Geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz milli gün kutlamamıza, Köln Başkonsolosu sıfatıyla ilk kez ev sahipliği yapmaktan ötürü büyük onur ve heyecan duyuyorum. 1923’te diktiğimiz Cumhuriyet fidanı neredeyse bir asırlık çınar haline geldi. Gururluyuz, coşkuluyuz. Bin yıla yakın süredir vatan edindiğimiz Anadolu topraklarında özgürce yaşamaya devam etmek için verdiğimiz istiklal mücadelesini hatırlıyoruz. Bu onurlu direnişin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu