Haberler

Güne Bakış |27.10.21, Çrş.

Almanya’dan Türkiye’ye kara para operasyonu – Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde kara para akladıklarından şüphelenilen 46 kişinin ev ve işyerlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Aralarında Köln, Düsseldorf, Duisburg ve Dortmund gibi kentlerin de bulunduğu toplam 18 il ve ilçede gerçekleştirilen baskınlarda şüphelilere ait bilgisayar, mobil telefon ve bazı belgelere el konuldu.

Ampel-Parteien wollen sogenannte Pandemie-Notlage beenden – Die Parteien der geplante Ampelkoalition in Berlin wollen die sogenannte Pandemie-Notlage auslaufen lassen und sie durch eine Übergangsregelung ersetzen. Das teilte der stellvertretende SPD-Fraktionschef Dirk Wiese mit.

Deutsche Bank’tan ‘Türkiye’ öngörüsü: Bir faiz indirimi daha – Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü, bu sene içerisinde 100 baz puanlık bir faiz indirimi daha beklediklerini belirtti.

Yunan Bakan batan göçmen botundan Türkiye’yi sorumlu tuttu – Yunanistan Göç Bakanı, Salı günü Sakız Adası açıklarında üçü çocuk dört göçmenin boğularak hayatını kaybetmesinden Türkiye’yi sorumlu tuttu.

Türkiye’ye mesaj: İttifaklarımızı kurduk, güvendeyiz – Doğu Akdeniz’de Mısır ve İsrail ile işbirliğini geliştiren, Fransa ve ABD ile savunma anlaşmalarına imza atan Yunanistan Başbakanı, Türkiye’ye “İttifaklarımızı kurduk, çizgilerimizi çok net şekilde çizdik” mesajı verdi.

Kongre’de Türkiye’ye F-16 satışına veto tehdidi – ABD’de Temsilciler Meclisi’nin 11 üyesi, Biden yönetimine gönderdikleri mektupta Türkiye’ye F-16 satılmaması için çağrıda bulundu. Vekiller, olası bir satışın ise Kongre’de veto edileceğini savundu.

Rusya’dan Türk SİHA’ları açıklaması: Korkumuzda haklı çıktık – Ukrayna’nın Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı Türk yapımı SİHA kullanmasının ardından Moskova, bu gelişmeyle ilgili endişesini dile getirdi. Kremlin, Türk SİHA’larının bölgedeki durumu “istikrarsızlaştırdığını” belirtti.

Bloomberg: Türkiye’nin Suriye’ye asker sevkiyatı hızlandı – ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’e konuşan kaynaklar, kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Suriye’de ABD destekli terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye karşı Türkiye’nin hazırlıklarını artırdığını aktardı.

AB mahkemesinden ‘yargı bağımsızlığına müdahale’ cezası: Polonya her gün 1 milyon euro ceza ödeyecek – Avrupa Adalet Divanı, Polonya Yüksek Mahkemesi Disiplin Dairesi’ni devredışı bırakmadığı için Varşova’yı günlük 1 milyon euro ödeyeceği para cezasına çarptırdı. İktidarın atadığı Polonya Yüksek Mahkemesi Disiplin Dairesi, kararlarını beğenmediği yargıçları cezalandırma yetkisine sahip.

İklim krizi: Türkiye’nin 2050’ye kadar ‘karbonsuz ekonomiye’ geçmesi mümkün – Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) hazırladığı yeni bir raporla, Türkiye’nin 30 yıl içinde “karbonsuzlaşmış bir ekonomiye” geçmesinin mümkün olduğunu açıkladı.

İklim krizi gençleri kaygılandırıyor: ‘Kimliğimiz, hayatımız tehlikede’ – 10 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla yapılan küresel bir ankete göre, gençler iklim değişikliğinden büyük kaygı duyuyor. Ankete katılanlar 16-25 yaş aralığında. Katılımcıların yüzde 60’a yakını, iklim değişikliğiyle ilgili “çok veya aşırı kaygılı” olduklarını söyledi.

WhatsApp, 1 Kasım’dan itibaren binlerce telefonda kullanılamayacak – WhatsApp uygulamasının 1 Kasım’dan itibaren bazı telefonlarda artık kullanılamayacağı açıklandı. Yapılan duyuruda, uygulamanın Android için OS 4.1, iPhone için ise IOS 10 ve üzerini kapsayan sistemde kullanılabileceği belirtildi.

BioNTech, Senegal ve Ruanda’da aşı üretim tesisi kuruyor – Firmadan yapılan açıklamaya göre, Ruanda’nın başkenti Kigali’de imzalanan anlaşma kapsamında, BioNTech, gelecek yılın ortasında, Ruanda ve Senegal’de mRNA tabanlı sıtma ve tüberküloz aşısı üretim tesislerinin inşasına başlayacak.

Dünyanın ilk ‘düşünen’ robotu geliştirildi – Laboratuvarda çoğaltılan canlı beyin hücreleri kullanılarak dünyanın ilk düşünen robotu geliştirildi. Yapay zeka ile de desteklenen robot, algoritması yanlış karar verdiğinde beyin hücreleri tarafından uyarılıyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu