Haberler

Güne Bakış |24.10.21, Pazar

Aşı kimliğinde sahtecilik şüphesi: 2 gözaltı – Almanya’da koronavirüs aşı kimliğinde kullanılması amacıyla yüzlerce sahte kare kod üretmek ve internette satmaya çalışmakla suçlanan biri eczane çalışanı iki kişi gözaltına alındı.

Alman Polisi, göçmenleri engellemeye çalışan aşırı sağcıların silahlarına el koydu – Almanya’da polis, Polonya sınırını geçen göçmenleri engellemek için bölgeye giden 50’den fazla aşırı sağcının silahlarına el koydu. El konulan silahlar arasında bir kasatura, bir pala, çok sayıda cop ve biber gazı olduğu açıklandı. Aşırı sağcıların, neo-Nazi gruplarla ilişkileri olduğu düşünülen Üçüncü Yol adlı örgütün destekçisi olduğu düşünülüyor.

Avrupa ülkelerinden Erdoğan’ın kararına tepki – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kavala bildirisine imza atan on ülkenin büyükelçilerini “istenmeyen kişi” ilan etme kararı tepkiye neden oldu. Almanya Dışişleri Bakanlığı, dokuz ülke ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Kavala’ya destek açıklaması yapan ülkeler, Erdoğan’ın ‘istenmeyen adam’ açıklamasına ne yanıt verdi? – https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-59028607

“İstenmeyen adam” krizinde kritik Pazartesi – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 büyükelçinin “istenmeyen adam” ilan edilmesi talimatı kabinenin gündeminde. 10 ülkeyle iplerin koparılıp koparılmayacağı AKP’de de tartışma konusu.

New York Times: 10 büyükelçinin ‘Kavala çağrısı’nın arkasında Biden var – New York Times’ta yer alan haberde ‘Kavala çağrısı’nın arkasındaki itici güç olarak Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetimi gösterildi. Çağrı, ‘başkanın insan hakları ihlallerinden sorumlu ülkeleri açıkça işaret etme yönündeki yaklaşımının bir yansıması’ olarak değerlendirildi.

Türkiye, Eurovision 2022’de de olmayacak – İtalya’da gerçekleşecek olan Eurovision yarışmasının katılımcıları açıklandı. Türkiye 2022’de de yarışmaya katılım sağlamayacak.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu