Haberler

Güne Bakış |20.10.21, Çrş.

Özoğuz Meclis Başkanvekilliğine aday gösterildi – Almanya’da Türk kökenli politikacı Aydan Özoğuz, partisi SPD tarafından Federal Meclis Başkanvekilliğine resmen aday gösterildi. SPD’li Bärbel Bas ise partinin Meclis Başkan adayı oldu.

Alman medyası Bild skandalıyla çalkalanıyor – Taciz, görevi kötüye kullanma, sansür ve Alman hükümetine otoriterlik suçlaması… Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt’in görevden alınması sürecinde yaşananlar nedeniyle Alman medyası şokta.

İki eski Alman askerine terör örgütü kurmaya teşebbüs suçlaması – Almanya’da iki eski asker, terör örgütü kurmaya teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler, Yemen savaşı için paramiliter birlik oluşturmak, Suudi Arabistan’dan mali kaynak sağlamaya çalışmakla suçlanıyor.

Türkiye ile Almanya arasında yeni vergi kıskacı – Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya’da yaşayan kişilerin Türkiye’deki mali kazançlarıyla ilgili bilgileri paylaşmaya başladı.

Almanya Merkez Bankası Başkanı istifa etti – Almanya Federal Cumhuriyeti merkez bankası Deutsche Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, kişisel nedenlerden dolayı bu yıl sonunda görevini bırakacağını açıkladı.

DSÖ duyurdu: Türkiye, İngiltere ve Rusya’da vakalar artıyor – Dünya Sağlık Örgütü, geçen hafta yeni corona virüsü vakalarının en hızlı arttığı bölgenin yüzde 7 ile Avrupa olduğunu duyurdu. Değerlendirmeye göre, vakaların yükseldiği yerlerin başında İngiltere, Rusya ve Türkiye geliyor.

Hollanda Başbakanına saldırı planlamakla suçlanan Türkiye kökenli genç: İçime ne girdi bilmiyorum, pişmanım – Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve bakanlar kurulu üyelerine yönelik “terör amaçlı” saldırı planlamakla suçlanan 22 yaşındaki Türkiye kökenli Yavuz O.’nun tutukluluğunun devamına karar verildi.

Brezilya’da Covid soruşturması: Devlet Başkanı Bolsonaro’nun ‘cinayet’ dahil bir dizi suçtan yargılanması istendi – Brezilya’da Covid-19 salgını ile mücadeleye ilişkin Kongre’de yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten senatör, hükümetin hatalarının binlerce kişinin ölümüne yol açtığını söyledi ve Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun “cinayet” dahil bir dizi suçtan yargılanmasını talep etti. Bolsonaro, “insanlığa karşı suç işlemekle” de itham edildi.

Türk bilim insanları ağız gargarasıyla koronavirüs testi geliştirdi – Türk bilim insanları ağızda çalkalanan suyla da virüsü tespit edebilen bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemle özellikle çocukların ve testten korkan yetişkinlerin daha kolay numune verebilmesi mümkün olacak.

Facebook isim değişikliğine gidiyor – Facebook, şirket ismini değiştirmek için harekete geçti. Buna göre, Instagram ve WhatsApp’ı da bünyesinde bulunduran Facebook şirketi bir ana şirket altına taşınacak.

Bilim insanları olası nükleer savaşın yol açacağı yıkıcı sonuçlara dikkat çekti – ABD’nin çeşitli bilim kuruluşlarından bilim insanları, nükleer silahların kullanılmasının dünyada uzun vadeli iklim değişikliklere yol açacağını öngördü.

Sanatçı Durul Gence yaşamını yitirdi – Türkiye’de batı müziğinin öncülerinden kabul edilen Durul Gence hayatını kaybetti. Rock, pop ve caza uzanan geniş alanda müzik yapan Gence, rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu