Haberler

Güne Bakış |18.10.21, Pzt.

Almanya’da koalisyon görüşmeleri başlıyor – Almanya’da SPD-Yeşiller-Hür Demokratlar koalisyonu için resmi görüşmeler başlıyor. Yeşiller’in ardından Hür Demokratlar da koalisyon görüşmelerine yeşil ışık yaktı.

Spahn will Corona-Ausnahmesituation beenden – Bundesgesundheitsminister Jens Spahn will die so genannte epidemische Lage nationaler Tragweite nicht verlängern. Viele Einschränkungen, die wegen der Pandemie verhängt wurden, könnten dann aufgehoben werden.

Armin Laschet hezimetin sorumluluğunu üstlendi – Almanya’da geçen ay yapılan seçimlerde Merkel’in yerine CDU’nun başına geçen ve büyük oy kaybeden Armin Laschet katıldığı bir etkinlikte bütün sorumluluğu üzerine aldığını söyledi.

Almanya Cumhurbaşkanı: Yahudilerin katledilmesi nedeniyle Almanlar hala sorumlu – Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Avrupalı Yahudilerin planlı öldürülmesinin failleri, yardımcıları ve destekçilerinden hala Almanların sorumlu olduğunu belirtti.

AB Komisyonu’ndan uyarı: Avrupa’da enerji yoksulluğu artabilir – AB Komisyonu, enerji fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Avrupa’da enerji yoksulluğunun artabileceği uyarısında bulundu.

AB 1 milyar dozun üzerinde korona aşısı ihraç etti – AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB’nin Aralık 2020’den bu yana 1 milyar dozdan fazla korona aşısı ihraç ettiğini duyurdu.

İngiliz medyası: Türkiye, güçlenen Sterlin nedeniyle en ucuz tatil rotası oldu – Sterlin’in Türk Lirası karşısında yıllık bazda yüzde 25 değer kazanmasıyla birlikte Türkiye, İngiliz turistler için ‘en ucuz’ ülke oldu. Dört kişilik İngiliz ailesinin kafe veya barda ödeyeceği toplam maliyet sadece 34.8 Sterlin.

Peker hakkında 392 yıla kadar hapis istemi – Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Sedat Peker hakkında 392 yıla kadar hapis cezası isteyen iddianameyi kabul etti. Mahkeme, Peker hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Rusya NATO ile köprüleri attı – Rusya, NATO nezdindeki temsilciliğinin faaliyetlerini askıya alacağını ve Moskova’daki NATO irtibat bürosunun kapatılacağını açıkladı. NATO, geçen hafta 8 Rus diplomatın akreditasyonlarını iptal etmişti.

Suriye’de yeni anayasa taslağı için anlaşıldı – Suriye Anayasa Komitesi’nin hükümet ve muhalefeti temsil eden eş başkanları, yeni bir anayasa taslağı hazırlanması konusunda anlaştı.

UEFA’dan İngiltere’ye EURO 2020 cezası – UEFA’dan yapılan açıklamada, 11 Temmuz’da Wembley Stadı’nda İngiltere ile İtalya arasında oynanan final maçında taraftarların stat içinde ve dışında neden olduğu olaylarla ilgili İngiltere Futbol Federasyonuna yönelik disiplin sürecinin başlatıldığı kaydedildi.

Naziler tarafından ele geçirilen Van Gogh tablosu ortaya çıktı – Uzun bir süredir kayıp olan Vincent Van Gogh’a ait suluboya tablosu, Christie’s Londra’daki bir müzayedede ilk kez ortaya çıkacak. 1905’ten bu yana ilk kez sergilenecek olan tablonun 20 ila 30 milyon dolara satılması bekleniyor.

ABD Eski Dışişleri Bakanı Colin Powell Covid 19’dan hayatını kaybetti – 84 yaşındaki ABD Eski Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın Covid-19’dan hayatını kaybettiği bildirildi. Ailesi Powell’ın iki doz koronavirüs aşısının tamamlanmış olduğunu açıkladı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu