Haberler

Güne Bakış |15.10.21, Cuma

Almanya’da yeni hükümete bir adım daha yaklaşıldı – Almanya’da yeni federal hükümeti oluşturmayı planlayan SPD, Yeşiller ve FDP arasındaki ön görüşmelerde anlaşma sağlandı. Tarafların önümüzdeki günlerde koalisyon görüşmelerine başlaması planlanıyor.

Sol Parti ve Yeşiller’den Merkel’e çağrı – Almanya’da muhalefet partileri Başbakan Merkel’den Türkiye temaslarında siyasi tutukluların durumunu gündeme getirmesini istedi.

Almanların dörtte üçü ezana karşı – Almanya’da Köln Belediyesinin, Cuma ezanlarının dışarıda okunmasına yeşil ışık yakan pilot projesi tartışılmaya devam ediyor. Yapılan bir anket, Almanların yüzde 64’ünün ezana “kesinlikle” karşı olduğunu ortaya koydu.

Alman iç istihbarat başkanı: NSU cinayetlerinde cevapsız kalan çok soru var – Alman iç istihbarat teşkilatı BfV’nin Başkanı Thomas Haldenwang, terör örgütü NSU ile ilgili olarak “cevapsız kalan çok soru var” dedi, yapılan hatalarla yüzleşerek dersler çıkartılmasının önemli olduğunu söyledi.

Reuters: Türkiye Suriye’nin kuzeyine yeni operasyon hazırlığında – Reuters’in haberine göre TSK ve MİT Suriye’nin kuzeyine askeri operasyon hazırlığına başladı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu G20 zirvesinde ABD Başkanı Biden ve Rusya lideri Putin ile görüşeceği belirtildi.

Türkiye’ye Afgan sığınmacıları geri itme suçlaması – İnsan Hakları İzleme Örgütü raporunda, İran’dan Türkiye’ye geçiş yapan Afgan sığınmacıların “Türk askerleri tarafından dövüldüğü” ve hukuka aykırı bir biçimde “sınır dışı edildiği” iddia edildi.

İngiltere’de yaklaşık 43.000 kişinin negatif sonuçlanan Covid-19 testlerinin hatalı olduğu ortaya çıktı – İngiltere ve Galler’de yaklaşık 43.000 kişinin negatif sonuçlanan Covid-19 testlerinin hatalı ortaya çıktı. Hatanın da özel bir laboratuvardan kaynaklandığı tespit edildi.

BioNTech 5-11 yaş grubu için izin başvurusu yaptı – BioNTech/Pfizer korona aşısının Avrupa Birliği’nde 5-11 yaş grubu çocuklarda uygulanabilmesi için izin başvurusu yaptı.

İtalya’da tüm çalışanlar için aşı sertifikası zorunlu hale geldiİtalya’da 23 milyon çalışan bugünden itibaren sadece aşılı, iyileşmiş ya da negatif olduğunu kanıtlayan belgeyle işe gidebilecek. Belgesizleri 1500 euroya varan para cezası bekliyor.

Belçika’da çok sayıda kadın farklı kafelerde içkisine uyuşturucu konularak cinsel istismara uğradı – Belçika’nın başkenti Brüksel’de öğrencilerin yoğun olarak gittiği iki kafede, çok sayıda kadının içkilerine uyuşturucu katılarak tecavüz edildiği haberleri üzerine, savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Afganistan’da camiye intihar saldırısı – Afganistan’da geçen hafta Kunduz’daki bir camiye düzenlenen intihar saldırısının ardından yine bir Şii camisi hedef alındı. Saldırıda 30’dan fazla kişi yaşamını yitirdi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu