Haberler

Güne Bakış

▶Almanya 10 bin kişinin tahliyesini planlıyor – Taliban’ın kontrolü sağladığı Afganistan’da Batılı ülkelerin vatandaşları tahliye edilirken, Almanya Başbakanı Merkel’in yaklaşık 10 bin kişinin tahliyesini planlandıklarını söylediği aktarıldı.

▶Almanya’da Taliban karşıtı protesto: ‘Yerimiz var, Afganları öldürmeyi durdurun’ – Almanya’da düzenlenen protestolarda binlerce kişi, Afganistan’da hayatları tehlikede olanların hızla tahliye edilmesini talep etti.

▶’Türkiye’ye artık sığınmacı kabul edilmemeli’ diyenlerin oranı yüzde 67.7 – Konsensus Araştırma Şirketi tarafından yapılan ankette, Türkiye’ye artık sığınmacı kabul edilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 67.7 olarak belirlendi. Bu görüşe katılmayanların oranı ise yüzde 9.1’de kaldı.

▶Çavuşoğlu: Taliban’ın açıklamalarını olumlu karşılıyoruz – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afganistan’da Taliban dahil tüm taraflarla diyaloğu sürdürdüklerini belirterek Kabil havaalanındaki tahliyelerde diğer ülkelere de yardımcı olduklarını söyledi.

▶Yunanistan: Afganların girişine izin vermeyeceğiz – Yunanistan, “Bir başka 2015 istemiyoruz” diyerek Türkiye ile sınırlarda sıkı denetimin süreceğini açıkladı.

▶AB’den ilk açıklama: Taliban’la konuşmak zorunda kalacağız – AB dış ilişkiler yetkilisi Josep Borrell, “savaşı kazanan” Taliban ile “konuşmak zorunda kalacaklarını” söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise yerel görevlilerin tahliyesi için Taliban ile görüşeceklerini açıkladı.

▶Taliban Sözcüsü: İçte ve dışta düşman istemiyoruz – Afganistan’da kontrolü ele geçiren Taliban düzenlediği ilk basın toplantısında “içte ve düşman istemiyoruz” açıklaması yaptı. Örgüt Sözcüsü, “Şeriata uygun olduğu sürece” kadınlara haklarına bağlı kalınacağını söyledi.

▶Almanya’da istihdam yeniden yükselişe geçti – Almanya’da istihdam rakamları korona krizinden sonra toparlanma işaretleri veriyor. İkinci çeyrekte istihdam edilenlerin sayısı ilk çeyreğe göre 75 bin kişi arttı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu