Haberler

Güne Bakış

▶Resmen açıklandı: Türkiye yüksek risk bölgesi – Türkiye’den Almanya’ya seyahat edecek olanlar aşılı değillerse ya da hastalığı atlattıklarını belgeleyemiyorlarsa on gün ev karantinasına girecek. Negatif testle karantina süresi beş güne indirilebilecek.

▶Sağlık Bakanı Spahn: İlkbahara kadar yeniden diş sıkmamız gerekecek – Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, dördüncü dalganın yolda olduğu uyarısı yaparak “Yeni kısıtlamalar gelebilir. İlkbahara kadar yeniden diş sıkmamız gerekecek” mesajı verdi.

▶RKI’den çocuk ve aşılılara PCR testi uyarısı – Almanya’da salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü, çocuk ve gençler arasında vaka sayının arttığı, hafif semptom gösteren çocuklar ve aşılılar için de PCR testinin önemli olduğu uyarısında bulundu.

▶Almanya, Kabil’de diplomatik personelini azaltıyor – Taliban’ın ilerlemesinden dolayı kötüleşen güvenlik ortamı dolayısıyla bazı ülkeler elçilik çalışanlarını geri çekiyor. Almanya, Kabil’deki Büyükelçilik çalışanlarının sayısını asgariye indireceğini açıkladı.

▶Scholz: Mülteciler konusunda kendimizi sorumlu hissetmeliyiz – SPD’nin başbakan adayı Olaf Scholz, başta Afganistan olmak üzere, kriz bölgelerinden gelen mültecilere dair görüşlerini de açıkladı. Scholz, ”Almanya olarak kendimizi, bugüne kadar olduğundan daha fazla bir şekilde ortak sorumlu hissetmemiz gerekiyor. Sürekli olarak, sorunlar kapımıza dayandığında durumun aciliyet arz ettiğini söylemeye odaklanmaktan artık vazgeçmemiz lazım.” (…) Her mülteci Almanya’da kalamaz, özellikle de suç işleyenler” şeklinde konuştu.

▶Alman polisi cami önünde karikatürlü gösteriyi yasakladı – Polis, güvenlik endişesini gerekçe göstererek İslam dünyasında tepkiye yol açan karikatürlerle Köln Merkez Camii önünde düzenlenmek istenen gösteriyi yasakladı.

▶AB’den Türkiye sınırına yeni takip ve gözetleme sistemi – Frontex, Yunanistan’ın Türkiye ile sınır bölgesine gelişmiş gözetleme sistemleri konuşlandırdı. Afganistan kaynaklı sığınmacı akınından korkan AB, bu yolla sınır denetimlerini güçlendirmeye çalışıyor.

▶Berlin Duvarı’nın inşasının 60. yıl dönümünde anma töreni – Almanya’da Berlin Duvarı’nın inşa edilişinin 60. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi. Törene katılan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Berlin Duvarı’nı “başarısızlılığın sembolü” olarak nitelendirdi.

▶Çin koronavirüsün kaynağı konusunda yeni incelemeleri reddetti – Dünya Sağlık Örgütü’nün ilk koronavirüs vakalarına ilişkin verileri paylaşma çağrısını Çin reddederek, virüsün kaynağını bulma konusunda “siyasi” çabalar yerine “bilimsel” çabaları tercih ettiğini bildirdi.

▶Dünya genelinde en çok aşı yapan ülkelerin sıralaması belli oldu – Dünya genelinde yeni tip koronavirüse karşı uygulanan aşı, 4 milyar 620 milyon dozu geçti. Yapılan toplam aşı sayısı bakımından Almanya 6’ıncı, Türkiye 8’inci sırada yer aldı.

▶Temmuzda dünya çapında 142 yılın sıcaklık rekoru kırıldı – Geçen temmuz, küresel çapta 20. yüzyılın ortalamasının 0,93 derece üzerine çıkarak kayıtlara giren en sıcak ay oldu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu