Haberler

Güne Bakış

▶Almanya: Taliban iktidarı ele geçirip şeriat getirirse, Afganistan’a mali yardımı keseriz – ZDF’ye konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “O ülke (Afganistan) uluslararası yardım olmadan hayatta kalamaz. Afganistan’a her yıl 430 milyon euro temin ediyoruz; Taliban ülkeyi ele geçirir ve şeriat hukuku, hilafet yönetimi getirirse, bir kuruş bile vermeyiz. Taliban da bunu biliyor” dedi.

▶Anket: Türkiye’de çoğunluk Türk askerinin Afganistan’dan çekilmesini istiyor – Metropoll şirketinin yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 61’den fazlası Türk askerinin Afganistan’dan çekilmesini istiyor. Çoğunluk Kabil Havalimanının Türk askeri tarafından korunmasına da karşı.

▶Gazne düştü, Taliban Kabil’e yaklaşıyor – Yerel Afgan yetkililer, Taliban’ın başkent Kabil’den 150 kilometre uzaklıkta bulunan stratejik önemdeki Gazni vilayetinin merkezini ele geçirdiğini açıkladı. Bu arada ülkenin en büyük 3. kenti Herat’ın da ele geçirilmesi ardından, ABD, Kabil Büyükelçiliği’nden personelin tahliyesi için ülkeye yaklaşık 3 bin, İngiltere de vatandaşlarının tahliyesi için 600 asker göndereceğini açıkladı.

▶”Kovid-19’da sıfır numaralı hasta, Vuhan Viroloji Enstitüsü’nün bir çalışanı olabilir” – Kovid-19’un Vuhan’daki laboratuvardan sızdığına dair Amerikan iddiasına yeni bir açılım geldi. Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, Kovid-19 pandemisinde hasta sıfırın sahada yarasalardan numune toplayan Vuhan Viroloji Enstitüsü’nün bir çalışanı olabileceği ihtimalini ortaya attı.

▶Covid-19’un geleceğiyle ilgili kritik araştırma – Amerikalı ve Norveçli bilim insanları tarafından yürütülen araştırma, koronavirüsün gelecek yıllarda daha çok çocuklar arasında görülen bir hastalık olabileceğini ortaya koydu.

▶”Süper zenginlerden özel vergi alınsın” – Yardım kuruluşları, dünyada koronavirüse karşı aşılamada ilerleme sağlanabilmesi için, milyarderlerin pandemi sırasında elde ettikleri kazancın yüzde 99’unu bir kereliğe mahsus vermesini önerdi.

▶İtalya’da orman yangınları – Hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığı İtalya’da orman yangınlarında dün üç kişi hayatını kaybetti. Orman yangınlarından en ağır etkilenen bölgeler arasında yer alan Calabria’da bölgesel yönetim, hükümetten olağanüstü hal ilan etmesini istedi.

▶Avrupalı gençler ortalama 26.4 yaşında evden ayrılıyor – Avrupa İstatistik Ofisi, ‘Uluslararası Gençlik Günü’ nedeniyle AB ülkelerinde gençlerin evden ortalama kaç yaşında ayrılarak kendi evlerini kurduklarına ilişkin 2020 yılı verileri yayımladı. Buna göre, Avrupalı gençler ortalama 26.4 yaşında yuvadan ayrılıyor.

▶Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 39. sıraya düştü – FIFA’nın internet sitesinden güncellenmiş dünya sıralaması açıklandı. 16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu’nda oynadığı 3 maçı da kaybederek elenen ay-yıldızlı ekip, 1464 puanla 10 basamak düşerek 39. sıraya geriledi.

▶UEFA Süper Kupa’da Chelsea şampiyon oldu – UEFA Süper Kupa’da normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta Villarreal’e penaltı atışlarında 6-5 üstünlük sağlayan Chelsea, şampiyon oldu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu