Haberler

Güne Bakış

▶Almanya’da yeni kurallar yolda: Aşı olmayanların günlük yaşamı zorlaşacak – Almanya’da COVID-19 ile mücadelede bazı yeni kurallar uygulanması planlanıyor. Buna göre, ülkede aşı yaptırmayanlar için tüm kapalı mekanlara girişlerde test şartı getirilecek.

▶Sel sonrası yeniden imar için 30 milyar euro – Almanya’da federal hükümet ve eyalet yönetimleri, 186 kişinin canına mal olan sel felaketi sonrasında yeniden imar için 30 milyar euroluk fon oluşturulmasını kararlaştırdı.

▶Almanya’da genç nüfus en düşük seviyesinde – Almanya’da genç nüfus, son yılların en düşük seviyesinde. Ülkede 90’ların ortasından bu yana doğan Z kuşağının toplam nüfusun yüzde 10,1’ini oluşturduğu açıklandı.

▶Bayer zirai tarım ilacı nedeniyle bir kez daha mahkum edildi – Alman kimya devi Bayer, Türkiye’de de satılan glifosat içeren ilacının kansere yol açtığı gerekçesiyle açılan davada 86 milyon dolar tazminata mahkum edildi.

▶Hollanda’da tatil sonrası vaka sayılarında patlamayı önlemek için herkese ücretsiz test kiti dağıtılacak – Hollanda hükumeti, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da yaz tatili dönüşü koronavirüs vakalarının artmasını önlemek amacıyla, isteyen bütün vatandaşlarına kendi kendilerine yapabilecekleri iki adet ücretsiz hızlı test dağıtacak.

▶İsrail’de aşıya rağmen vaka sayısı artıyor – Nüfusun yarısından fazlası koronavirüse karşı aşılanan İsrail’de son altı ayın en yüksek günlük yeni vaka sayısı kaydedildi. Vaka sayısındaki artışta Delta varyantının etkili olduğu tahmin ediliyor.

▶Taliban ilerliyor, Türk askeri için risk büyüyor – Afganistan’da Taliban güçleri ülkenin kuzeye açılan kapısı Kunduz’u da ele geçirdi. Diplomatik gözlemcilere göre Taliban ilerledikçe Kabil Havalimanı’nın güvenliğini korumaya hazırlanan Türk askeri için risk de büyüyor.

▶Avustralya ve Çin iklim politikasında değişikliği reddetti – İklim değişikliğinin en önemli nedeni karbon gazı emisyonunda başı çeken ülkelerden Avustralya ve Çin, BM’ye bağlı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin raporuna karşın iklim politikasında değişiklik yapmayacaklarını açıkladı.

▶Batı Afrika’da yeni virüs alarmı – Batı Afrika ülkelerinden Gine’de Ebola salgınının sona ermesinden iki ay sonra “Marburg virüsü” tespit edildi. Ölümcül virüsün salgına yol açmasından endişe ediliyor.

▶FBI gizli 11 Eylül belgelerini açıklamayı düşünüyor – Suudi Arabistan 11 Eylül saldırılarında nasıl bir rol oynadı? Amerikan makamları, 11 Eylül saldırılarına ilişkin gizli belgelerin açıklanması talebini gözden geçiriyor.

▶Tekirdağ’ın meşhur ‘Hayrabolu tatlısı’ coğrafi işaret aldı – Coğrafi işaret başvurusu Hayrabolu Belediyesi tarafından yapılan ve süreçleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Hayrabolu tatlısı, mahreç işareti ile tescil almaya hak kazandı.

▶’Demans’ta yapay zeka dönemi: ‘Bir günde teşhis edebilir’ – Cambridge Üniversitesi’nde bir grup bilim insanı, demansı bir günde teşhis edebilecek bir yapay zeka sistemi geliştirdi. Araştırmacılar, bu sistem ile daha erken teşhislerin hasta sonuçlarını büyük ölçüde iyileştirebileceğini söylüyor.

▶Samanyolu’ndan kaçan bir yıldız keşfedildi – Gezegenimiz Dünya’nın da bulunduğu Samanyolu Galaksisi’nde saatte yaklaşık 3 milyon km. hızla galaksinin sınırına ilerleyen LP 40-365 isimli bir yıldız tespit edildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu