Haberler

Güne Bakış

▶Uğur Şahin’den üçüncü doz açıklaması – BioNTech CEO’su Uğur Şahin, geliştirdikleri aşının mevcut varyantlara karşı koruyucu olduğunu, şimdilik bir güncellemeye gerek olmadığını söyledi. Üçüncü dozun etkinliğine dair araştırmalar ise sürüyor.

▶Avrupa’nın güneyi alevlere teslim – İtalya, Yunanistan ve Türkiye’de yangınlar sürerken bölgede yeni bir sıcak hava dalgası bekleniyor. Sıcaklıkların yer yer 40 derecenin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

▶Türkiye, Yunanistan’daki yangınlar için uçak gönderiyor – Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Yunanistan’da devam eden orman yangınlarına destek amacı ile 2 yangın söndürme uçağı göndereceği aktarıldı.

▶Yunanistan Başbakanı yangınlarla mücadelede yaşanan başarısızlık için özür diledi – Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan genelinde devam eden yangınlarla mücadelede yaşanan başarısızlıktan dolayı halktan özür diledi ve hataların tespit edilip düzeltileceğine söz verdi. Öte yandan, Yunanistan Ordu Hava Kuvvetleri Komutanı görevinden istifa etti. İstifanın, askeri hava araçlarının yangın söndürme çalışmalarına yeterince katkı sağlamadığına ilişkin eleştirilerle bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

▶Küresel ısınma 2030’a kadar 1,5 derece artacak – BM’ye bağlı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) raporuna göre, küresel ısınma öngörülenden on yıl önce, 2030’a kadar 1,5 derece artacak. Uzmanlara göre, iklim değişikliğinin “insan ürünü” olduğu açık.

▶Almanya elinde kalan AstraZeneca aşılarını düşük gelirli ülkelere bağışladı – Hükümet sözcü yardımcısı Ulrike Demmer, Almanya’nın, Birleşmiş Milletler’in Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında aşıları sevk etmeye başladığını belirtti.

▶Almanya, askeri birliklerinin Afganistan’a dönmesi çağrısını reddetti – Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Taliban militanlarının Alman birliklerinin on yıl boyunca konuşlandırıldığı Kunduz şehrini ele geçirmesinin ardından askerlerinin Afganistan’a dönmesi çağrısını reddetti.

▶Fransızlar, artık sağlık pasaportu beyan etmeden günlük yaşam rutinlerine katılamıyor – Koronavirüsün Delta varyantı yüzünden dördüncü dalgayı yaşayan ülkelerden olan Fransa’da, üst üste dört haftasonu protestolar düzenlenmesine rağmen, aşı mecburiyeti anlamına gelen sağlık pasaportu beyanı zorunluluğunun daha geniş kapsamlı uygulanmasına geçildi.

▶’Kapı önü sohbetleri’ için UNESCO’ya kültürel miras başvurusu – İspanya’da bir kasaba, sosyal medyanın iletişimin büyük bir bölümünü oluşturduğu günlerde sürdürdüğü ev önü sohbetleri geleneğinin kültür mirası olarak kaydedilmesi için UNESCO’ya başvurdu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu