Haberler

Güne Bakış

▶Alman Yeşiller partisi: Türkiye’ye acilen yardım gönderilsin – Almanya’da Yeşiller partisi, Yunanistan gibi günlerdir yangınla mücadele eden Türkiye’ye de yardım gönderilmesini talep etti. Almanya, Yunanistan’a itfaiye ve yardım ekibi gönderiyor.

▶Alman İtfaiye Birliği: “Yurt dışındaki görevlendirmelere alışmak zorundayız” – Orman yangınları, sel felaketleri, pandemiler… Dünyada itfaiye ekiplerinin görev ve yükleri artıyor. Alman İtfaiye Birliği Başkanı, görev alanlarının sadece yurt içiyle sınırlı olmadığını vurguluyor.

▶Manavgat’ta 60 bin hektar ormanlık alan kül oldu – Türkiye’nin üç ilinde yangınları kontrol altına çalışmaları sürerken, soğutma çalışmalarının sürdüğü Manavgat bölgesindeki yangınlarda ilk belirlemelere göre 60 bin hektar ormanlık alanın yandığı belirtiliyor.

▶Rapor: Akdeniz’de sıcak hava dalgaları ve yangınlar artabilir – Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin  taslak raporu, Akdeniz’in gelecekte iklim değişikliğinin merkezi olacağını ve bölgede sıcak hava dalgaları, kuraklık ve yangınların artabileceğini ortaya koyuyor.

▶İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden Sabiha Gökçen paylaşımı – İspanya’nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’deki orman yangınlarına müdahale etmek için gelen yangın söndürme uçağının kadın pilotunu ‘Sabiha Gökçen’in fotoğrafı ve mesajıyla’ övdü.

▶Korona bağışıklığı için ne kadar antikor gerekiyor? – Aşı etkili oldu mu? Bu sorunun cevabı antikor miktarında saklı. Ancak ideal antikor seviyesi için henüz bir sınır değer belirlenemedi. Bunun en önemli nedenlerinden biri de yeni Delta varyantı.

▶Berlin’de “gece hayatına dönüş” projesi – Gece hayatıyla ünlü Berlin’de 6-8 Ağustos tarihleri arasında 6 kulübün katılımıyla bir pilot proje gerçekleştirilecek. Maskesiz, mesafesiz gece hayatını geri getirmeyi hedefleyen projenin koşulu negatif PCR testi.

▶Hollanda’da sınır kontrolleri başladı: Aşı sertifikası gösteremeyenlere 95 euro ceza – Bugünden itibaren Hollanda makamları, Belçika sınırında kontrollere başlarken, aşı sertifikası ya da negatif test sonucu gösteremeyen kişilere 95 euro para cezası verilecek.

▶Yeni koronavirüs varyantlarına takımyıldızlarının adları verilecek – Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19’un yeni varyantlarına isim vermek için Yunan alfabesindeki harflerin yeterli olmayacağını ve ileride çıkacak yeni varyantlara takımyıldızlarının adlarının verileceğini açıkladı.

▶NASA, Mars simülasyonlarında çalışacak adaylar arıyor – NASA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2022 sonbaharında başlatılması planlanan bir yıllık simülasyon görevleri için mürettebat üyesi olarak katılmak isteyen başvuru sahiplerinin arandığı bildirildi.

▶2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları sona erdi: Almanya, organizasyonu 9. sırada, Türkiye ise 35. sırada bitirdi. https://tokio.sportschau.de/tokio2020/ergebnisse/medaillenspiegel/Tokio-…

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu