Haberler

Erdoğan Sarıkaya sevenlerini yasa boğdu

Leverkusen’deki Chempark adlı kimyasal atık tesisinde meydana gelen patlamanın ardından aranan beş kayıptan biri olan Erdoğan Sarıkaya’nın, hayatını kaybettiği açıklandı. Çevresinde oldukça sevilen 46 yaşındaki Sarıkaya’nın acı kaybı, bölgede yaşayan Türkleri yasa boğdu.

Kendisini tanıyanların Türkiye aşığı bir insan olarak anlattıkları Sarıkaya’nın vefat haberinin ardından bölgedeki Türkler yoğun bir şekilde, sosyal medyadan taziye paylaşımında bulundu.

USTABAŞI OLARAK ÇALIŞIYORDU

Almanya’yı adeta sarsan kimyasal atık tesisi patlamasında hayatını kaybeden Erdoğan Sarıkaya’nın, patlayan büyük kimya sıvı tankına müdahale eden üç çalışandan birisi olduğu ve patlamanın ardından aranan 5 kayıp kişiden biriydi.

T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Uğur Acar’ın da kayınbiraderi olan Erdoğan Sarıkaya, 1975 yılında Malatya’nın Akçadağ İlçesi Kozluca Köyünde doğdu.

1980 yılında aile birleşimiyle Almanya’nın Duisburg şehrine geldi. Temel eğitimini Duisburg’ta tamamlayan Sarıkaya, 1991 yılında Krefeld’te Bayer firmasında kimya bölümünde meslek eğitimini tamamladı ve çalışmaya başladı.

Çalışırken akşam okuluna giderek uzmanlık eğitimi alıp ustabaşı (Meister) ve vardiya şefi oldu. 2016 yılında Leverkusen’deki kimyasal atık yakma tesisini işleten Currenta firmasında çalışmaya başlayan Sarıkaya ustabaşı olarak çalışıyordu. Erdoğan Sarıkaya Köln Ford Fabrikasında Endüstri Mühendisi olarak çalışan Birgül Sarıkaya ile evli ve 4 Ağustos’ta bir yaşına girecek bir kız çocuk babasıydı.

CENAZE NAMAZI DUİSBURG MERKEZ CAMİSİ’NDE KILINACAK

Öte yandan, naaşı henüz ailesine teslim edilmeyen Erdoğan Sarıkaya için cenaze namazının Duisburg DİTİB Merkez Camisi’nde kılınması planlanırken, tarihin henüz belli olmadığı, tarih belli olunca ailenin duyurucaği bildirildi. Sarıkaya için pazar günü (bugün), aile arasında mevlit okutulacağı öğrenildi.

Muhabirce/Foto: Currenta/DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu