Haberler

Güne Bakış

▶”Aşılanmayanların özgürlükleri kısıtlansın” tartışması – Sonbaharda dördüncü korona dalgasını bekleyen Almanya’da aşılanmayanların özgürlüklerinin kısıtlanması fikri tartışma yarattı. Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun, aşılanmayanlara yönelik sonbaharda kısıtlamalar olabileceğini, restoran, sinema veya maçlara girişte aşı olmamış kişilerin test beyan etmelerine rağmen söz konusu yer ve etkinliklere gidişinin imkansız hale gelebileceğini söylemişti.

▶Justizministerin Lambrecht: “Es wird keine allgemeine Impfpflicht geben” – Die weiter steigenden Corona-Infektionszahlen haben eine Debatte um mehr Einschränkungen für Ungeimpfte entfacht. Einer allgemeinen Impfpflicht erteilt Bundesjustizministerin Christine Lambrecht eine klare Absage.

▶Alman Dışişleri Bakanlığı gazetecilere şiddeti kınadı – Almanya’da yaşayan Türkiyeli muhalif gazetecilere yönelik artan tehdit, taciz ve saldırılara dair açıklamada bulunan Bakanlık, gazetecilere yönelik her türlü şiddet olayını kınadı.

▶Kurz: Afgan mülteciler için Türkiye daha doğru yer – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Afgan mülteciler açısından Almanya, Avusturya ya da İsveç’tense Türkiye’nin sığınmak için daha doğru yer olduğunu söyledi. Türk Dışişleri’nden Avusturya Başbakanı’na yanıt olarak “Türkiye Avrupa Birliği’nin sınır muhafızı olmayacak” denildi.

▶AB’den Erdoğan’a ‘rüşvet’ iddiası – CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Avrupa Birliği’nin (AB), Cumhurbaşkanı Erdoğan ile rüşvet anlaşması yapmak isteğini iddia etti.

▶Tunus’ta tansiyon yükseliyor – Cumhurbaşkanının Başbakanı görevden alması ve parlamentonun çalışmalarını askıya alması sebebiyle ülkede tansiyon yükselirken, uluslararası toplum gelişmeleri kaygıyla karşıladı.

▶BioNTech ile AstraZeneca’nın kombinasyonu etkiyi altı kat artırdı – Güney Kore’de yapılan bir çalışmada, AstraZeneca/Oxford aşısının bir dozunun ardından yapılan Pfizer/BioNTech aşısının, nötralize edici antikor seviyelerini AstraZeneca’nın iki dozuna nazaran altı kat artırdığı ortaya çıktı.

▶BioNTech sıtma aşısı üzerinde çalışıyor – BioNTech yöneticisi Uğur Şahin sıtma aşısının klinik deneylerine önümüzdeki yılın sonuna kadar başlamayı hedeflediklerini açıkladı. Şirket, Afrika’da bir üretim tesisi açmayı hedefliyor.

▶ABD’de ilaçlara karşı dirençli süper mantar yayılıyor – Sağlık yetkilileri, bilinen tüm tedavilere karşı dirençli ölümcül bir mantar enfeksiyonunu vakalarının ABD’deki bakım evlerinde ve hastanelerde ilk defa yayılmaya başladığını söyledi.

▶Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Mirası Listesinde – Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 44’ncü Dünya Miras Komitesi toplantısında, Anadolu’nun bilinen en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesine karar verildi.

▶Sporcu kadınların giysilerine ‘cinsiyetçi’ müdahaleler tartışma yarattı – “Giysilerle ilgili kuralların değişmesi için, sporcuların rahat hissettikleri formalarla yarışabilmesi için birlikte mücadele etmeyi sürdüreceğiz.” Norveç Hentbol Federasyonu, kadın plaj hentbolu takımının 1500 euro cezaya çarptırılmasından sonra bu açıklamayı yaptı.

▶2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları – Medaillenspiegelhttps://tokio.sportschau.de/tokio2020/ergebnisse/medaillenspiegel/Tokio-…

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu