Haberler

Güne Bakış

▶Politiker erhöhen Druck auf Impfunwillige – Die Sieben-Tage-Inzidenz steigt seit zweieinhalb Wochen wieder kontinuierlich. Politiker und Patientenschützer sehen in der Corona-Impfung das zentrale Element zur Pandemie-Bekämpfung. Doch die Bereitschaft dazu sinkt.

▶El-Bab’ta Türk askerine saldırı – Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde PKK/YPG’li teröristler tarafından askeri konvoya yapılan saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu 2 askerin de yaralandığını açıkladı.

▶Avrupa ülkelerinde koronavirüs vakalarında artış: Yeni kısıtlamalar gündemde – Avrupa’nın birçok ülkesinde normalleşmeyle birlikte koronavirüs vakalarında artışlar yaşanıyor. İngiltere’de günlük vaka sayısı 50 bini aşarken, İspanya 35 bin vaka ile kıtada en çok vaka bildiren ülke oldu.

▶İtalya’da Covid sertifikası şartının ardından aşı randevularında patlama yaşandı – Hükümetin aldığı karara göre 6 Ağustos’tan itibaren restoranların kapalı kısımları, stadyumlar, spor salonları, eğlence parkları, sinemalar, tiyatrolar, gösteriler ve müzelere girebilmek için Covid sertifikası sunmak gerekecek.

▶Fransa’nın dört bir yanında ‘Kovid-19’ protestoları: ‘Macron istifa’ – Fransa’da Kovid-19 aşısının bazı mesleklere zorunlu hale getirilmesine ve Kovid-19 sağlık kartı uygulamasına karşı çıkan binlerce kişi protesto için meydanları doldurdu. Bazı göstericiler Fransa Ulusal Marşını okurken, bazıları da “Macron istifa” sloganları attı.

▶Avustralya’da korona protestosu: Çok sayıda gözaltı – Avustralya’nın Sidney kentinde koronavirüs önlemlerini proteso etmek amacıyla düzenlenen gösteride göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Çok sayıda protestocunun gözaltına alındığı bildirildi.

▶Sel felaketini aktarmadan önce üstüne çamur süren muhabir özür diledi – Almanya’da sel felaketini aktarmadan önce kıyafetlerine çamur süren muhabir Susanna Ohlen, “Felaketin içinde temiz kıyafetlerle olduğum için utanmıştım” diyerek özür diledi.

▶Tartışmalı “İslamcı bölücülükle mücadele” yasası Fransız Meclisi’nden geçti – Fransa’da uzun zamandır gündemde olan “Cumhuriyet İlkelerine Saygıyı Güçlendiren Yasa Tasarısı” meclisten geçti. İslamcı bölücülükle mücadeleyi esas alan yasa, Müslümanları ötekileştirdiği gerekçesiyle eleştiriliyordu.

▶Batı Şeria’da şiddet: 1 Filistinli öldü – Batı Şeria’da İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 17 yaşındaki Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Olaylarda en az 320 Filistinli de yaralandı.

▶İklim değişikliği araştırması: Erkekler kadınlardan daha fazla karbon salımına yol açıyor – Erkeklerle kadınların aynı miktarda parayı hangi ürünlere harcadıkları incelendiğinde, erkeklerin aldıkları ürünlerin yüzde 16 daha fazla sera gazı salımına yol açtığı tespit edildi.

▶Yapay zekadaki atılım tıp alanında devrim yaratabilir – Yapay zeka, insan vücudundaki neredeyse her proteinin yapısını tahmin etmek için kullanılmaya başladı. Proteinler, her türlü canlının hayati önemdeki yapı taşı olarak düşünülebilir. Sahip olduğumuz her hücre, birçok proteinden oluşuyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu