Haberler

Güne Bakış

▶Merkel: Türkiye’nin AB’ye üye olmasını beklemiyorum – Başbakan Angela Merkel, Türkiye’yi, AB ile göç mutabakatı kapsamında çok sayıda Suriyeliyi kabul ettiği için övdü, Ankara ile iyi ilişkiler istediğini söyledi ama Türkiye’nin AB üyesi olmasını beklemediğinin altını çizdi.

▶Merkel: Ne kadar aşı yapılırsa o kadar özgür olacağız – Başbakan Angela Merkel, ülkede artan koronavirüs vakaları nedeniyle yeni kısıtlamaların hayata geçirilebileceğini söyledi. Merkel ayrıca, ülkede özellikle de Delta varyantında artış görüldüğünü söyledi.

▶İngiltere’deki yarasalarda yeni bir koronavirüs keşfedildi: Sarbecovirus – İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, ülkedeki nalburunlu yarasalarda insanlarda Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2’yle bağlantılı yeni bir corona virüs türü keşfedildiği açıklandı.

▶Koronavirüs kaynağına yönelik yeni araştırma planına Çin onay vermedi – Çin’de sağlık otoriteleri, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Covid-19 salgınına yol açan koronavirüsün kaynağına yönelik soruşturma planının yeni aşamasına onay vermedi. WHO yetkilileri, Covid’in ilk olarak tespit edildiği bölgedeki laboratuvarların kayıtlarını incelemeyi talep ediyor.

▶İsrail Türkiye’yi “kırmızı” listeye aldı – İsrail, koronavirüs vaka sayısındaki artışa karşı Türkiye, İngiltere, Kıbrıs ve Gürcistan’ı “kırmızı” listeye aldı. Bu ülkelere gitmek için özel izin alınacak, dönüşte karantinaya girilecek.

▶Taliban: Türk askerine müsamaha göstermeyeceğiz – Taliban, Afganistan’da Türkiye dahil hiçbir yabancı güce izin vermeyeceklerini yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok, bunun için anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” demişti.

▶AB’den Afgan mülteciler için mali paket hazırlığı – Avrupa Birliği’nin, Afganistan’dan yeni bir göç akınına karşı komşu ülkelere ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu “bölge” ülkelerine bir mali yardım paketi hazırlığında olduğu bildirildi.

▶Demirtaş’a Weimar İnsan Hakları Ödülü – Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 2021 Weimar İnsan Hakları Ödülü’ne layık görüldü. Ödül töreni aralık ayında düzenlenecek.

▶İran’daki su protestoları “kontrolden çıkacak” endişesi – Büyük bir kuraklık yaşayan İran’ın güney kentlerinde su kesintilerine karşı protestolar sürüyor. Cumhurbaşkanı Ruhani, “protestolar siyasi çatışmaya” dönüşebilir uyarısı yaptı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu