Haberler

Güne Bakış

▶Avrupa koronavirüs önlemlerini yeniden artırıyor – Koronavirüsün Delta varyantı, Avrupa’nın bazı ülkelerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Bir süre önce vaka sayılarının düşmesi ile kaldırılan bazı önlemler yeniden uygulanmaya başlanıyor.

▶Avrupa İlaç Ajansı da kas iltihabının mRNA aşılarının ‘çok ender görülen’ bir yan etkisi olduğunu açıkladı – Avrupa İlaç Ajansı (EMA), kalp iltihabının mRNA teknolojisiyle üretilen Biontech/Pfizer ve Moderna aşılarının ‘çok ender görülen’ bir yan etkisi olduğunu açıkladı. EMA, bu yan etkinin genç erkeklerde daha sık görüldüğünü aktardı. Yine de kuruma göre bu aşıların yararları, oluşturdukları riskten çok daha kuvvetli.

▶Dünya genelinde en çok aşı yapan ülkelerin sıralaması belli oldu – Covid-19 aşı verilerinin derlendiği “Ourworldindata.org” sitesine göre dünya genelinde ülkelerin aşılama sırası belli oldu. Çin, 1 milyar 370 milyon dozla en fazla aşı yapılan ülke oldu. Bu ülkeyi 372 milyon 196 bin ile Hindistan izledi. Üçüncü sırayı ise 332 milyon 970 bin ile ABD takip etti. 81 milyon 330 bin ile Almanya beşinci sırada yer alıyor.

▶Almanya’da milletvekillerinin ek gelirleri arttı – Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, federal parlamento milletvekillerinin ek gelirleri son sekiz yılda yaklaşık iki kat arttı. En fazla ek gelir elde eden milletvekilleri Hrıstiyan Birlik Partililer ile FDP’liler.

▶Biden, Merkel’i Beyaz Saray’da ağırlayacak – Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’in önümüzdeki perşembe günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Beyaz Saray’da görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

▶KCDK-E toplantısına Köln Emniyeti’nden yasak – Köln Polis Teşkilatı, Bergisch-Gladbach kentinde yapılması planlanan KCDK-E toplantısına, örgütün PKK ile olan bağı nedeniyle izin verilmeyeceğini bildirdi.

▶Türk yüzücü Merve Tuncel, gençlerde rekor kırarak Avrupa şampiyonu oldu – Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda Türk yüzücü Merve Tuncel, kadınlar 1500 metre serbest stilde 15.55.23’lük derecesiyle Avrupa rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

EURO 2020 Günlüğü – Final Maçı

▶İtalya – İngiltere (11.7., Pazar, 21:00)

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu