Haberler

Güne Bakış

▶Alman hükümetinden aşı randevusuna gitmeyenlere yaptırım uygulanması talebine red – Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında halka aşı randevularına gitme çağrısında bulunarak, “Böylelikle sadece kendinizi değil aynı zamanda hepimizi muhtemel ciddi bir hastalığa karşı korursunuz” ifadesini kullandı. Seibert, hükümetin aşı randevusuna gitmeyenlere yönelik yaptırım uygulanmasına ilişkin bir planı olmadığını kaydetti.

▶Erdoğan’ın ‘ücretli aşı’ iddiasına Alman medyasından tepki – Frankfurter Rundschau gazetesi “Erdoğan’dan yanlış açıklama” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı’nın Almanya’nın aşıyı ücretli yaptığı şeklindeki sözlerinin Berlin’de şaşkınlığa neden olduğunu yazdı. Haberde, söz konusu sözlerin sosyal medyada da tepkiye neden olduğu belirtildi. Der Westen adlı gazeteyse Erdoğan’ın, “Doğru olmayan açıklamalarla halkını yanıltan bilgiler verdiğini” söyledi.

▶Hohe Impfquote wegen Delta nötig – Mit Blick auf die Delta-Variante hält das RKI eine hohe Impfquote für nötig, um eine ausgeprägte vierte Corona-Welle im Herbst zu verhindern: Mindestens 85 Prozent der 12- bis 59-Jährigen müssten immunisiert sein, bei Älteren noch mehr.

▶Portugal und Großbritannien: Geringere Reisebeschränkungen – Die Bundesregierung lockert die wegen der Verbreitung besonders ansteckender Corona-Varianten verhängten Einreisebeschränkungen für Portugal, Großbritannien und Nordirland, Russland, Indien und Nepal deutlich.

▶Aşı üretiminde sevindiren gelişme: BioNTech/Pfizer ve Moderna ile iletişime geçildi – Güney Kore, mRNA aşıları geliştiren şirketlerle ülkede 1 milyar doza kadar üretmek için görüşmeler yürütüyor.

▶İngiltere Başbakanı: Günde 50 bin vaka görebiliriz – İngiltere’de koronavirüs tedbirleri kapsamında, 19 Temmuz itibarıyla sosyal mesafe kuralı ve maske zorunluluğun kaldırılması planlanıyor. Ancak Başbakan Johnson, “Bu salgın bitmekten çok uzak ve 19 Temmuz’a kadar günde 50 bin vaka görebiliriz” açıklamasında bulundu.

▶Merkel’den Avrupa Birliği açıklaması – Başbakan Angela Merkel, “Batı Balkan Zirvesi” kapsamında altı Balkan ülkesi lideriyle toplantı düzenledi. Balkanlar’ın barışı ve istikrarının AB’nin menfaatine olduğunu belirten Merkel, “Er ya da geç geleceğinizin birleşik bir Avrupa’da olacağına inanıyorum” dedi.

▶Macaristan başbakanı: Avrupa uyumu bir amaç değil, bir araç – Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin liderleriyle yaşadığı fikir uyuşmazlıklarıyla gündeme gelen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa gazetelerine verdiği ilanda AB’nin geleceği için önerilerde bulundu. Orban, Avrupa uyumunun “bir amaç değil, bir araç” olduğunu söyledi.

▶Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluğu devam edecek – Avusturya mahkemesi, ABD’nin talebiyle Avusturya’da kara para aklamak suçundan yakalanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

▶Avrupa’da et tüketimi azalıyor – Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün yayınladığı rapora göre, Avrupa ülkelerinde et tüketimi gelecek 10 yıl içinde azalacak.

▶ABD’de hacker saldırısı: 70 milyon dolarlık fidye talebi – ABD’de hafta sonu yüzlerce şirkete siber saldırı düzenleyen REvil adlı hacker grubu virüslü bilgisayarları yeniden erişime açma karşılığında 70 milyon dolar değerinde bitcoin talep etti.

EURO 2020 Günlüğü – Yarı Finaller

▶İtalya – İspanya (Salı, 6.7. 21:00)

▶İngiltere – Danimarka (Çrş. 7.7. 21:00)

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu