Haberler

TAYSD’den Türk kültürü üzerine seminerler dizisi

Türk Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanığı (YTB) işbirliğiyle “Genç Destek” projesi kapsamında düzenlenecek seminer dizisinin ilki gerçekleştirildi.

Zoom üzerinden gerçekleştrilen, çok değerli bilim insanları, sanatçılar, eğitimciler, dünya şampiyonları ve izleyicilerin katıldığı proğrama ilgi yoğun oldu.

AMAÇ DUYARLI VE SORUMLU BİREYLER YETİŞTİRMEK

TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk, amaçlarının, Almanya’da yetişen gençlerin Türkiye ile bağlarını güçlendirmek, duyarlı ve sorumlu bireyler olarak öz kimliklerini korumak, Türk tarihini, kültürünü tanıtıp toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak ve sahip oldukları aktif ve girişimci ruh ile ülkemizi yaşadıkları ülkelerde doğru tanıtabilecek bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Necmiye Öztürk, Türk kültüründen uzak olan gençlerde kültürel değerlerin zayıfladığını, Türk kültürünün bulunulan ülke toplumlarına doğru tanıtılması ve görünürlüğünün artırılmasına yönelik etkinlik ve eğitimlerin proje kapsamı içinde devam edeceğini belirtti.

Sunumunu Dr. Necati Yalçın’ın yaptığı proğrama, Münster Başkonsolosu  Ahmet Faik Davaz, Münster Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Necmettin Güler,  YTB Daire Başkanı  Ömer Faruk Zengin Proje Yazarı ve Koordinatörü Milazım Koçtürk, Ankara Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, ressam Nevzat Can,Prof. Dr. Hasan Pekmezci, Prof. Dr. Birsen Karaca, Dr. Didem Özkan, POTA Koordinatörü Kadim Koç, ebruzen Esengül İnalpulat, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç, Atlı Okçuluk Dünya Şampiyonu Alperen Alkan, Pusat Müzesi Müdürü Muhittin Uyanık, emekli diplomat Şefik Onat, Haluk Balaban ile çok sayıda izleyici katıldı. Muhabirce/ Haber: TAYSD Yönetim Kurulu adına Milazım Koçtürk – GELSENKIRCHEN

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu