Haberler

Güne Bakış

▶Pfizer Covid-19 aşısının Delta varyantına karşı etkinliği açıklandı: “Laboratuvarda yaptığımız araştırmalardan ve Delta’nın yaygın koronavirüs türü olarak İngiliz varyantının yerini aldığı yerlerden elde edilen verilere dayanarak bugün sahip olduğumuz veriler aşımızın koronavirüs hastalığını önlemede yaklaşık yüzde 90 etkili olduğunu ortaya koyuyor.”

▶Merkel: Türkiye ile stratejik iş birliğini ilerletmeliyiz – Başbakan Angela Merkel AB Zirvesi öncesinde yaptığı hükümet açıklamasında, Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Merkel, “Mevcut sorunlar ancak Türkiye ile diyalog yoluyla çözülür” dedi.

▶Almanlar tatil için kolları sıvadı: Türkiye ilk tercihler arasında – Almanlar son haftalarda yoğun şekilde tatil rezervasyonları yapmaya başladı. Verilere göre Türkiye ve Yunanistan tercihlerde başı çekiyor.

▶AB Komisyonu Türkiye’ye “sınır dışı sayısından” memnun değil – AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması’nın da görüşüleceği liderler zirvesi öncesinde basına yansıyan gizli bir rapor, AB Komisyonu’nun şu ana dek Türkiye’ye yönelik sınır dışı sayılarını düşük bulduğunu ortaya koyuyor.

▶Avrupa Konseyi’nden Soylu ve Gül’e: LGBTİ’leri damgalamayı bırakın – Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e bir mektup yazarak “Eşcinselleri damgalamayı bırakın” dedi.

▶16 AB ülkesinden LGBTİ’ye destek mektubu – Avrupa Birliği’ne üye 16 ülke, cinsel eğilimleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan azınlıklara dikkat çekerek, “Birliğin kalbi” olarak nitelendirdikleri temel haklara yönelik tehditlerden endişe duyduklarını ifade etti.

▶Kanser aşısının 2. Faz deneylerine geçen BioNTech, ilk kez ileri safhadaki bir kanser hastasına aşı tedavisine başladı – Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin kurduğu BioNTech, kendi geliştirdikleri BNT111 aşısı ile bir monoklonal antikor ilacının kombinasyonunu, tedavisi olmayan cilt kanserine yakalanan bir hastaya tedavi amaçlı uygulandı.

▶Audi, 2033 yılına kadar fosil yakıtlı araba üretimini durduracak – Alman lüks otomobil üreticisi Audi yaptığı açıklamada, sıfır karbon emisyonu hedefinin bir parçası olarak 2033 yılına kadar dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını açıkladı.

▶”Türkiye’de toplum doğru bilgiye erişmek için direniyor” – Dijital Haber Raporu’na göre, Türkiye’de insanlar haber için daha çok sosyal medya ve diğer çevrimiçi kaynaklara başvuruyor. Uzmanlara göre bu sonuç, Türkiye’de toplumun doğru bilgiye erişmek için direndiğini gösteriyor.

▶Rusya’dan İngiltere’ye uyarı: Bu kez vururuz – Rusya ile İngiltere arasında Karadeniz’de yükselen tansiyon düşmüyor. Rusya, karasularına yönelik ihlallerin tekrarlanması hâlinde, uyarılarını dikkate almayan savaş gemilerini vuracağını duyurdu.

▶Anti-virüs programı yazılımcısı John McAfee ölü bulundu – Anti-virüs programı kurucusu ve yazılımcısı John McAfee, İspanya mahkemesi vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya olduğu ABD’ye iade edilmesini onayladıktan birkaç saat sonra Barselona’daki hapishane hücresinde ölü bulundu.

▶Çinli bilim insanları erkek farelere doğum yaptırdı – Çinli uzmanlar, laboratuvar fareleriyle yaptıkları bir deneyde erkek farelerin hamileliğinin mümkün olduğunu kanıtladıklarını öne sürdü.

▶UEFA gelecek sezondan itibaren deplasman golü kuralını kaldırdığını açıkladı – Bu kurala göre, iki maç toplamında sonuçlar eşitse, yani iki takım da birer kez galip gelmiş ya da iki maç da beraber bitmişse, deplasmanda daha fazla gol atan takım turu geçen taraf oluyordu.

▶EURO 2020 Günlüğü – Son 16’ya kalan takımlar ve eşleşmeler belli oldu:

26 Haziran: Galler – Danimarka, İtalya – Avusturya

27 Haziran: Hollanda – Çek Cumhuriyeti, Belçika – Portekiz

28 Haziran: Hırvatistan – İspanya, Fransa – İsviçre

29 Haziran: İngiltere – Almanya, İsveç – Ukrayna

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu