Haberler

Songül Karatorak “Kadınlar isterse her şeyi başarabilirler”

GMC (German MMA Championship) tarafından 26. kez düzenlenen GMC Fight Night, geçen cumartesi akşamı Gelsenkirchen’in Alma-Park Spor alanında Covid 19 salgını dolayısıyla sıkı önlemler altında gerçekleştirildi.

Bu yıl 2.kez düzenlenen GMC Fight Night müsabakalarında Buğra Aydın, Muhammed çelebi, Özgün Öztürk, Ömer Cankardeşler gibi pek çok Türk sporcu yer aldı. Hafta sonu gerçekleştirilen müsabakada da kadın sporcu Songül Karatorak ilk profesyonel müsabakasına çıktı.

İlk maçına çok iyi başlayan Songül Karatorak rakibi Lorena Cubero’yu teknik nakavt ile ihraç etmeyi başardı.

HER GÜN ÇOK ÇALIŞTIM

Aslen Mardinli olan 18 yaşındakli Songül Karatorak karşılaşma sonrasında muhabirimiz Ahmet Elcivan’a dövüş sporuna ilgisini ve başarısının sırrını anlattı.

6 çocuklu bir ailenin kızı olan Songül, babasından dolayı dövüş sporuna ilgi duyduğunu belirterek karşılaşmayla ilgili şunları söyledi:

“Babam sayesinde dövüş sporuna ilgi duymaya başladım. İlk profeyonel müsabakaya çıkacağımı duyunca çok sevindim ve hemen çalışmaya başladım. Hergün çok çalışarak müsabakaya iyi hazırlandım. Rakibimin organizatör tarafından eğitildiğini biliyordum. Ben birgün öncesinde düzgün uyku bile uyuyamadım.”

Dövüs sporunun yanısıra  okula gittiğini belirten Karatorak, okulda da Abitur yaparak kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösteriyor.

KADINLAR İSTEDİKTEN SONRA HER ALANDA BAŞARILI OLABİLİRLER

“Daha yolun başındayım. MMA’da daha hedeflerim var ve bu galibiyet bana o hedeflerin anahtarı olacaktır. Bunu bugün en iyi şekilde gösterdiğime inanıyorum” diyen Songül Karatorak Nettetal şehrinde yaşıyor. Hollanda’nın Lumpinigym adlı spor salonunda antrenman yapan Songül, Hollanda adına dövüşüyor. Muhabirce/ Ahmet Elcivan- GELSENKİRCHEN

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu