Haberler

Güne Bakış

>>Koronavirüs önlemlerini protestolarda 12 polis yaralandı – Almanya’da hafta sonunda binlerce kişi koronavirüs önlemlerini protesto için gösteriler düzenledi. Önlemlere uyulmayan gösterilerde 12 polis yaralandı.

>>yoğun bakımda personel sıkıntısı var – Almanya’da doktorlar ve uzmanlar yoğun bakımlarda hasta bakıcı sıkıntısı yaşandığını açıkladı. Bir ankete göre, her üç hasta bakıcıdan biri mesleği bırakmayı düşünüyor.

>>Almanya aşıda “kendi kendine yetmeyi” hedefliyor – Almanya, 2022’den itibaren ülkede vatandaşlara yetecek miktarda aşı üretilmesini hedefliyor. Üretimde önceliğin mRNA teknolojisiyle üretilen aşılara verileceği açıklandı.

>>CDU ve CSU’lu vekiller Onur Belgesi imzaladı – Almanya’da bazı milletvekillerinin koruyucu maske tedariğinde maddi çıkar sağladığının ortaya çıkmasının ardından Hristiyan Birlik partilerinin milletvekilleri bir Onur Belgesi’ne imza attı.

>>AB’nin aşı kimliği sadece onaylı aşılara – AB, planladığı “aşı kimliği”ni sadece Avrupa’da izni verilen aşıları kullananlara verileceğini açıkladı. Ancak Avrupa içi seyahatlerde aşı kimliği talep edilip edilmeyeceği ise belirsiz.

>>”Aşı stratejisinde hatalar yapıldı” – AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans AB‘nin aşı stratejisinin başarısız olduğunu söyleyerek “Hem Brüksel hem de diğer üye ülkelerde hatalar yapıldığı doğrudur” dedi.

>>AB içinde “aşıların adil dağıtımı” tartışması – Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bazıları, AB’nin satın aldığı yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşıların üyelere “adil dağıtımı” konusunda zirve toplantısı çağrısı yaptı.

>>Kadın siyasetçilerden kadınlar için çağrı – Dünyanın önde gelen üç kadın siyasetçisi AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, koronavirüs pandemisinin kadın hakları açısından olumsuz sonuçlarına karşı uyarıda bulundu.

>>İtalya üçüncü kez kapanıyor – Koronavirüs enfeksiyon sayılarının hızla artması nedeniyle İtalya üçüncü kez kapanma kararı aldı. İtalya Başbakanı Draghi, ülkenin “yeni bir dalga” ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

>>Siyasi motifli suçlarda tarihi artış – Almanya’da siyasi motifli suçlar 2020’de kayıt altına alınmaya başladıkları 2001’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu suçların büyük çoğunluğunu aşırı sağ kaynaklı eylemler oluşturuyor.

>>AB’den elektrikli otomobilde iddialı hedef – Elektrikli otomobil teknolojisinde dünyadaki yarış kızışıyor. AB, bataryalarda kullanılan lityum-iyon pil hücrelerinde 2025’e kadar Çin’in ardından en büyük ikinci üretici olma hedefini açıkladı.

>>Londra’da kadın cinayetine karşı toplananlara polis müdahalesi tepki çekti – İngiltere’de akşam eve yürürken kaçırılarak öldürülen 33 yaşındaki Sarah Everard’ı anmak ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için toplanan kalabalığa müdahale eden Londra Polis Teşkilatı’na büyük tepki gösterildi. Sarah Everard’ın öldürülmesi, ülkede kadına karşı şiddetle ilgili iç hesaplaşma başlattı.

>>Suriye’de iki ayrı noktaya füze saldırısı – Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya balistik füze saldırısı düzenlendi. Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.

>>Esma Esad’a savaş suçu işleme suçlamasıyla ön soruşturma – Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma Esad hakkında savaş suçu işleme suçlamasıyla İngiltere’de ön soruşturma başlatıldı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu