Haberler

Trabzonlu Aile Destek Bekliyor

Almanya’nın Dortmund şehrinde yaşayan Trabzon-Tonyalı Bozatlı ailesi, destek bekliyor.

Geçen hafta 84 yaşındaki bir sürücünün kırmızı ışıktan geçerek çarptığı ve ölümüne neden olduğu 4 yaşındaki Melih Bozatlı’nın ailesi, 65 yaş üzeri sürücülerin reaksiyon testine tabi tutulmasını istiyor.

Öğle üzeri 4 yaşındaki oğlu Melih’i anaokulundan almaya giden anne Sevgi Bozatlı’nın gözleri önünde meydana gelen olay, aileyi ve tüm Dortmund’u yasa boğdu.

65 YAŞ ÜSTÜ SÜRÜCÜLERE REAKSİYON TESTİ YAPILSIN

Gözyaşlarıyla olayı anlatan anne Sevgi Bozatlı, “Oğlumu her zamanki gibi anaokulundan almaya gitmiştim. Yaya kaldırımında lambanın yeşil yanmasını bekledik. Lamba yeşil yanınca  oğlum elimi bırakıp yürümeye başladı. O anda bir aracın hızla geldiğini gördüm. Araç kırmızıdan geçerek oğluma çarptı ve ben arkasından “kırmızıdan geçtin” diye bağırdım. Oğlumu kucağıma aldığımda kanlar içindeydi. Tüm müdahalelere rağmen oğlum hayata tutunamadı.”

Küçük Melih Bozatlı’nın defin işlemlerinden sonra bir kampanya başlatarak 65 yaş üstü sürücülerin reaksiyon testi yaptırmaları yönünde çağrı yapan Bozatlı ailesi  kendilerine toplumun her kesiminden destek geldiğini ifade ederek “Buradan beni duyan herkese sesleniyorum, sesimize ses katın bize destek olun. Yapmanız gerek tek şey, ekteki linke tıklayıp kayıt yaptırmanız” dedi.

https://www.openpetition.de/petition/online/verpflichtende-tauglichkeitspruefung-ab-65-jahren

Muhabirce/ R.Kabataş- DORTMUND

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu