Haberler

Güne Bakış

>>Alman devlet televizyonunda Türk spikere linç kampanyası – Alman devlet televizyonu ARD’de spikerlik yapan Türk asıllı Pınar Atalay, Tagesthemen (Gündem) adlı haber bülteninin açılışını Türkçe yapması aşırı sağcıların tepkisine neden oldu. Atalay’a, Almanya’da yaşayan Türkler ve birçok Alman vatandaşından destek mesajları da geldi.

>>IBM soll deutschen Impfpass entwickeln – Das Bundesgesundheitsministerium will zügig einen digitalen Impfnachweis entwickeln lassen. Dabei soll der US-Konzern IBM die Federführung haben. Der Pass soll über eine Smartphone-App Daten speichern.

>>Viele Pollen – mehr Corona-Infektionen – Das Ende des Winters bedeutet: Die Pollen fliegen wieder. Damit beginnt nicht nur die Heuschnupfen-Zeit. Münchner Forscher haben herausgefunden, dass bei stärkerem Pollenflug die Zahl der Coronavirus-Infektionen steigt.

>>Türkiye’ye ‘demokrasi’ çağrısı – HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’la görüşen Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth Türkiye’ye ifade özgürlüğü ve insan hakları çağrısında bulundu.

>>Almanya, Rus dezenformasyon kampanyalarının hedefinde – Avrupa Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya başka hiçbir AB ülkesinin olmadığı kadar Rus dezenformasyon kampanyalarının odak noktasında bulunuyor.

>>Avrupa Birliği genelinde kadın çalışanlar erkeklerden daha az kazanıyor – Avrupa Birliği İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) araştırması, birlik üyesi ülkelerin tümünde iş pazarında kadınlara yönelik eşitsizliğin devam ettiğini gösterdi. Araştırmaya göre, AB genelinde kadın çalışanların saatlik ücretleri, erkeklere kıyasla yüzde 14,1 daha az.

>>Her üç kadından biri fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor – Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayımladığı bir rapora göre, kadınların üçte biri yaşamlarının bir noktasında fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor.

>>AİHM’den Türkiye’ye karşı hak ihlali kararı – Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun başvurusunda Türkiye’yi adil yargılanma, özel hayat ve aile yaşamına saygı ile düşünce ve ifade özgürlüğü haklarını ihlalden mahkum etti.

>>Amsterdam’ın en büyük konser salonunda 1300 kişiyle koronavirüs deneyi – Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının ay sonuna kadar uzatıldığı Hollanda’da hükümet, kısıtlamaların kaldırılması konusunda daha net kararlar alabilmek için cumartesi günü bir parti deneyi düzenledi.

>>Löw hört nach der EM im Sommer auf – Joachim Löw wird nach der EM im Sommer als Bundestrainer aufhören. Das teilte der DFB überraschend am Dienstag (09.03.2021) mit.

>>Çin dijital aşı kimliği dağıtımına başladı – AB’nin üç ay içerisinde hazırlayacağını duyurduğu dijital aşı kimliği uygulaması Çin’de başladı. Aşı kimliği ile Çinlilerin uluslarası seyahatlere çıkabilmeleri mümkün olabilecek.

>>ABD’de aşı olanlara maske muafiyeti – ABD’de aşılananların sayısının 60 milyona yaklaşması nedeniyle bazı kısıtlamalar esnetiliyor. Yeni uygulamalara göre, aşı olanlar için sosyal mesafe ve maske zorunluluğu kalkıyor.

>>Financial Times: Dünyanın en zenginleri, yaş sırası beklemeden BAE’deki lüks bir otelde aşılanıyor – Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gelen bir dizi iş insanı ve politikacı, kraliyet ailesiyle kurduğu sıkı bağlantılar aracılığıyla kendi ülkelerinin karantina yasaklarını ihlal ederek ve yaş sırası beklemeden Kovid-19 aşısı oldu.

>>Rasim Öztekin hayatını kaybetti – Tiyatronun usta isimlerinden Rasim Öztekin geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında yaşamını yitirdi. Rasim Öztekin bir süre önce Türk Tiyatrosunun güldürü geleneği sayılan İsmail Hakkı Dümbüllü’nün kavuğunu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Şevket Çoruh’a devretmişti. Öztekin, kavuğu Ferhan Şensoy’dan devralmıştı.

>>Suriyeli çocuklar geri dönmek istemiyor – Çocuk hakları örgütü Save The Children’ın araştırmasına göre, Suriyeli çocukların çoğu geleceklerini kendi ülkelerinde görmüyor ve Suriye’ye dönmek istemiyor.

>>İngiltere’yi karıştıran röportaj sonrası Kraliyet’ten ilk açıklama – İngiltere’de Prens Harry ve eşi Megan Markle’ın “ırkçılık” suçlamalarını “endişe verici” olarak niteleyen Kraliyet ailesinin, iddiaları özel olarak inceleyeceği bildirildi.

>>Burger King’den tepki çeken Kadınlar Günü paylaşımı: ‘Kadının yeri mutfaktır’ – Burger King’in “Kadının yeri mutfaktır” ifadeleriyle restoran endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliğini vurgulama girişimi, sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açtı. Burger King, tepkiler üzerine paylaşımını sildi ve özür diledi.

>>’Dünya, insanlığın yüzde 40’ının hayatta kalamayacağı bir yer olacak’ – ABD’li bilim insanları, ekvatorun çevresinde yer alan tropik alanlarda yaşam koşullarının küresel ısınma ve artan nem nedeniyle önümüzdeki on yılda büyük ölçüde yaşamaya elverişli olmayacağını açıkladı.

>>Başını gövdesinden ayırıp kendine yeni bir vücut geliştirebiliyor – Bazı canlıların bazı uzuvlarını bırakıp yenileyebiliyor olsa da, iki deniz salyangozu türünün başlarını gövdelerinden ayırdığı ve vücutlarını yenileyebildiği görüldü. Araştırmanın insan hücrelerinin yenilenmesine dair çalışmalara yardımcı olması umuluyor.

>>Köpeklerin kökenine ilişkin yeni çalışma: İlk kez 16 bin yıl önce Almanya’da evcilleştirilmiş olabilirler – Yeni bir çalışma, kurtlardan köpeklere evrim sürecinde ilk geçişin 14 bin ile 16 bin yıl önce güneybatı Almanya’daki bir mağarada gerçekleşmiş olabileceğini ortaya çıkardı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu