Haberler

Güne Bakış

GÜNCEL

>>Almanya`da antikor ilaçları da devreye giriyor – Almanya koronavirüse karşı Avrupa Birliği’nde antikor ilacını kullanan ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Jens Spahn, Almanya’nın antikor tedavisinden 200 bin doz satın aldığını açıkladı. “Pasif aşı gibi etki eden bu ilacın yüksek riskli hastalara erken dönemde uygulanması durumunda hastalığın seyrinin daha ciddi boyutlara ulaşmasından kaçınılabiliyor” diyen Spahn, ilaç üreticisi şirketin ismini açıklamadı. Söz konusu antikor ilacı, ABD eski Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs tedavisinde de kullanılmıştı.

>>AB aşı üreticilerine baskıyı artırıyor – Avrupa Birliği, aşı üreticilerinden Covid-19 aşısı temin etmelerine yönelik imzalanan sözleşmelere uymalarını istedi. Avrupa Konseyi Başkanı, gerekirse yasal yollara başvurabileceklerini söyledi.

>>Hollanda`da sokağa çıkma yasağına karşı eylemlerde Covid-19 test merkezi ateşe verildi – Hollanda`da koronavirüs salgınını önlemek amacıyla dün akşam 21:00`den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı, ülkenin bazı bölgelerinde protestolara neden oldu. Yasağı ihlal eden 3 bin 600 kişi para cezasına çarptırıldı, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

>>İspanya’da sırasını beklemden aşı olan komutan istifa etti – İspanya Genelkurmay Başkanı, öncelik sırasında yer almamasına karşın koronavirüs aşısı yaptırması nedeniyle istifa etti.

>>Türkiye Sağlık Bakanı: 6,5 milyon doz aşı daha Türkiye`de olacak – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin`den gelecek CoronVac aşılarının 6,5 milyon dozunun daha Pazartesi sabahı Türkiye`de olacağını duyurdu.

GENEL

>>Ankara ve Atina beş yıl sonra yeniden masada – Türkiye ve Yunanistan, beş sene ara verilen istikşafi görüşmelere İstanbul`da devam edecek. Sorunların çözüme kavuşması zor görünse de, uzmanlar iki komşu arasında diyalog kurulmasının önemli olduğu görüşünde.

>>AB`li diplomatlar: Türkiye kayda değer bir jest yapmalı – Reuters`a konuşan Avrupa Birliği`nden diplomatlar, Türkiye’nin, AB ülkelerinden gelen yaptırım çağrılarını susturmak için Doğu Akdeniz`de enerji arama faaliyetlerini durdurmak ve açıklamaların tonunu yumuşatmaktan daha fazlasına ihtiyaç duyacağını söylüyor. AB dış politika sorumlusu Josep Borrell Türkiye konusunda iyimser olduklarının altını çizerek bir “fırsat penceresi” gördüğünü, ancak Ankara`nın “çatışma hattını terk etmesi” ve diyalog arayışına girmesi gerektiğini söyledi.

>>Yunan tarafı görüşmelerin kapsamını daraltma peşinde – Yunanistan Dışişleri, iki ülke arasında yaşanan sorunlara adil, kalıcı ve kapsamlı çözümler geliştirmek amacıyla başlatılan istikşafi görüşmelerden umutlu olduklarını, ancak adaların askerden arındırılmasına ilişkin hiçbir tartışma yapmayacaklarını söyledi.

>>Samaras: Görüşmelerin başlamasıyla Türkiye`ye yönelik yaptırımların önü kesildi – Eski Yunanistan Başbakanı Samaras, Türkiye ile Yunanistan arasında yeniden başlayacak istikşafi görüşmelere karşı çıkarak, bu temasların, Türkiye`ye yönelik olası Avrupa Birliği yaptırımlarının önünü kestiğini savundu.

>>’’Pentagon, mahkeme kararı olmadan insanların konum bilgilerine ilişkin verileri satın alıyor’’ – New York Times gazetesinin belgelere dayanan haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) bağlı istihbarat teşkilatı birkaç yıldır mahkeme kararı almadan Amerikalıların ve yabancıların konum ve hareketleri ile ilgili bilgileri içeren, piyasada mevcut veri tabanlarını satın alıyor.

YAŞAM

>>”28 yıl oldu, babam yok ve hiçbir şey çözülmüyor” – Türkiye`de araştırmacı gazeteciliğin öncü ismi Uğur Mumcu, bombalı bir suikastte hayatını kaybedeli 28 yıl oldu. Suikastle bağlantılı herkesin mahkemede aklandığından yakınan Mumcu`nun kızı Özge Mumcu Aybars, babasına duyduğu özlemi “Çok büyük yokluk” olarak ifade ediyor.

>>Çinli uyuşturucu baronu Amsterdam`da yakalandı – Interpol`ün en çok arananlar listesinde bulunan ve `Asya`nın El Chapo`su` olarak anılan Çin kökenli Kanadalı “uyuşturucu baronu” Tse Chi Lop, Amsterdam`da gözaltına alındı.

>>Japonya`da intiharlar tekrar artıyor – Japon Sağlık Bakanlığı, ülkede büyük uğraşlar sonucu 10 yıldır gerileyen intihar oranının 2020 yıl sonu itibariyle ilk defa tekrar yükselişe geçtiğini açıkladı.

>>Biden`ın Beyaz Saray`a giden yolda `kara para` ile desteklendiği iddia edildi – ABD’li medya kuruluşlarından Bloomberg`de yer alan haberde, Biden`ın kampanyasının isimi belli olmayan bağışçılardan gelen 145 milyon dolar ile desteklendiği, Demokratların yıllardır “kara para” olarak nitelendirilen bu bağışlara tepki gösterdiği ifade edildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu