Haberler

Güne Bakış

GÜNCEL

>>Almanya’da sıkılaştırılmış korona önlemleri devreye girdi – Almanya’da bugün yeni korona kısıtlamaları devreye girdi. Ülkede siyasetçiler erken bir gevşemeye karşı uyarırken mutasyona uğrayan tür endişe yaratıyor. Öte yandan Robert Koch Enstitüsü son 24 saatte 12 bin 497 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Ölü sayısı ise 343 olarak belirtildi.

>>Biontech ve Pfizer 2021 aşı üretim hedefini 2 milyar doza çıkardı – Daha önce 2021 için 1,3 milyar olarak açıklanan Kovid-19 aşı üretim hedefinin, yeni tesis ve üretim süreçlerinin iyileştirilmesiyle 2 milyar doza çıkarıldığı belirtildi.

>>Almanya`da işletme sahiplerinden koronavirüs önlemlerine protesto – Salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerden etkilenen dükkan, restoran, kafe, berber ve güzellik salonları gibi işletmelerin sahipleri, tedbirler kapsamında işletmelerin kapalı tutulmasını protesto etmek amacıyla 18 Ocak`ta iş yerlerini açacak.

>>İngiltere bir ayda 15 milyon kişiyi aşılamayı planlıyor – İngiltere`de aşılamadan sorumlu bakan, Şubat ortasına kadar yaklaşık 15 milyon kişinin aşılanmasının planlandığını açıkladı. Ülkede günde 200 bin kişiye koronavirüs aşısı yapılıyor.

>>Erdoğan açıkladı: Bu hafta aşı kampanyasına başlanması planlanıyor – Cumhurbaşkanı Erdoğan “Belirlenen sıralamaya göre perşembe veya cuma günü gibi aşı kampanyası başlamış olacak” açıklamasında bulundu.

>>Endonezya Çin aşısına kullanım izni verdi – Endonezya`da Türkiye`nin de kullanacağı Çinli Sinovac şirketinin ürettiği aşıya acil kullanım izni verildi. Aşı ilk olarak Endonezya Devlet Başkanına yapılacak.

>>Karantinada yaşanan mutsuzluğu dindirmenin yolu – Yeni bir araştırmaya göre, dışarıda harcanan vaktin azalmasıyla bütün gün evde çalışmanın ya da ekran başında vakit geçirmenin mutsuzluk yarattığı belirlendi. Çalışmada, dışarı çıkıp temiz hava almanın mutluluğu artırdığı gözlemlendi.

GENEL

>>Merkel: Trump`ın hesabının kapatılması sorunlu – Başbakan Angela Merkel, Twitter`ın Trump`ın hesabını kalıcı olarak engellemesini sorunlu bulduğunu belirterek böyle bir müdahalenin ancak yasalarla olabileceğine dikkat çekti.

>>Maas`tan uyarı: Başkanlık devir teslimi pürüzsüz olmalı – Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Washington`da başkanlık devir tesliminin pürüzsüz ve barışçıl bir şekilde gerçekleşmesi uyarısında bulundu.

>>İnternette “İslamcı propaganda” uyarısı – Alman uzmanlar, internet üzerinden gençlere yönelik İslamcı propaganda yapan sitelere karşı uyardı. Hazırlanan bir rapora göre, söz konusu siteler gençleri adalet ve çaresizlik gibi olgularla etkilemeye çalışıyor.

>>Yunanistan’dan Çavuşoğlu’nun açıklamalarına yanıt – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak ayı içinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan`ı istikşafi görüşmelere başlamaya davet ettiklerini açıklamıştı.Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Türkiye`den henüz bir davet almadıklarını” belirtti.

>>Yunanistan`dan 12 mil açıklaması – Hükümet sözcüsü, İyon Denizi`ndeki kara sularının 12 mile çıkarılmasını öngören yasa tasarısının bu hafta mecliste görüşülmeye başlanacağını açıkladı.

>>Erdoğan`dan Kılıçdaroğlu`na 1 milyon TL`lik dava – Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sarf ettiği `sözde cumhurbaşkanı` sözleri nedeniyle 1 milyon TL`lik tazminat davası açtı, ayrıca suç duyurusunda bulundu.

>>Bahçeli HDP hakkında kapatma davası açılmasını istedi – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi`nin kabul ettiği 6-8 Ekim olaylarına ilişkin iddianameyi temel alarak, HDP hakkında süratle kapatma davası açmasını istedi. Bahçeli, aksi taktirde MHP olarak “gereğini yapacaklarını” bildirdi.

YAŞAM

>>Yabancıların en cazip bulduğu şehir açıklandı: İstanbul – Yabancıya gayrimenkul satışı yapan bir şirketin araştırmasına göre, İstanbul, ortalama konut metrekare fiyatı itibarıyla Avrupa`daki metropoller arasında en cazip şehir oldu.

>>Adnan Oktar’a bin 75 yıl hapis cezası – Türkiye`de “Adnan Hoca” ismiyle tanınan Adnan Oktar`ın yargılandığı 236 sanıklı davada karar verildi. Oktar`a birden fazla suçtan bin 75 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

>>Demokratlar Trump`ın azli için tasarı sunacak – ABD`de Demokratlar Başkan Trump`ın görevden azledilmesi için düğmeye bastı. Hafta başında Başkan Yardımcısı Pence`in süreci başlatmasını öngören karar tasarısının, Temsilciler Meclisi`nin gündemine gelmesi bekleniyor.

>>Arnold Schwarzenegger`den ABD Kongre baskınına Nazi benzetmesi – Cumhuriyetçi Partili eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, 6 Ocak`ta ABD Kongresini işgal eden Trump taraftarlarının eylemini, Almanya`da 2. Dünya Savaşı öncesinde iktidara gelen Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi (Nazi Partisi) destekçilerinin yaptıklarına benzetti.

>>Suudi Arabistan otomobilsiz, çevre dostu kent kuracak – Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, “The Line” adlı projesini canlı yayında açıkladı. Suudi Arabistan, otomobilin olmayacağı yüzde yüz temiz enerjiyle işleyen bir şehir kurmayı hedefliyor.

>>Kırgızistan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Caparov kazandı – Kırgızistan`da pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini milliyetçi aday Sadır Caparov kazandı. Seçmenler cumhurbaşkanının yetkilerini genişleten bir anayasa değişikliğine de “evet” dedi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu