Haberler

Güne bakış

Güne Bakış | 17.12.20, Prş.

GÜNCEL

>>Merkel`den Türeci ve Şahin`e tebrik – Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüse karşı geliştirilen aşının mimarları olan BioNTech yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’i tebrik etti. Merkel, Almanya’nın böyle araştırmacılara sahip olduğu için gurur duyduğunu belirterek iki bilim insanının Türkiye kökenine de atıfta bulundu.

>>Almanya`da ilk koronavirüs aşısı 27 Aralık`ta – Almanya`da Sağlık Bakanı Jens Spahn`ın eyaletlerin sağlık bakanlarıyla yaptığı toplantıda ilk koronavirüs aşısının 27 Aralık tarihinde yapılması hedefi kabul edildi.

>>AB`de Kovid-19 aşılama tarihi belli oldu – 450 milyon nüfuslu Avrupa Birliği (AB), Kovid-19`a karşı aşılama programına 10 gün içinde başlayacak.

>>Türkiye`de aşılama 23 Aralık`ta başlıyor – Türkiye’nin 50 milyon adet sipariş ettiği Çin menşeili koronavirüs aşısı CoronaVac’ın ilk dozunun 23 Aralık’ta sağlık çalışanlarına yapılacağı açıklandı.

>>Macron’un koronavirüs testi pozitif çıktı – Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve tüm seyahatlerini iptal ederek kendini karantinaya alacağı açıklandı. Bu hafta Macron ile temasta olan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria da izolasyona girdi.

>>İsveç Kralı: Koronavirüs stratejimiz başarısız oldu – İsveç Kralı 16. Carl Gustaf, 2020 yılını “korkunç” bir yıl olarak değerlendirdi ve ülkesindeki koronavirüs stratejisinin başarısız olduğunu söyledi.

>>Pandemi döneminde orantısız güç kullanımı uyarısı – Af Örgütü’nün raporunda, pandemi sürecinde birçok ülkede polisin uyguladığı orantısız güce dikkat çekildi. Türkiye`de 510 kişinin paylaşımları nedeniyle gözaltına alınması “ifade özgürlüğü ihlali“ olarak nitelendirildi.

GENEL

>>Dini usulle hayvan kesimi yasağına onay – AB ülkeleri, Müslüman ve Yahudi`lerin hayvan kesimlerinde hayvanın uyuşturulması zorunluluğu getirebilecek. Müslüman ve Yahudiler`den karara sert tepki var.

>>Türk aileden Alman polisine insanlık dışı muamele suçlaması – Almanya’dan Türkiye’ye sınır dışı edilen Akyüz ailesi, polisin geceyarısı evlerini bastığını, plastik kelepçelerle havaalanına götürüldüklerini ve burada çıplak aramaya maruz kaldıklarını söyledi.

>>AB: Türkiye`ye 6 milyar euroluk ödeme tamamlandı – Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile 2016`da imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde taahhüt edilen 6 milyar euroluk mali kaynağın aktarımının tamamlandığını açıkladı. Kaynak doğrudan hükümete değil, projelere aktarılıyor.

>>Çavuşoğlu: ABD isterse normalleşiriz – ABD`nin S-400 yaptırımlarını eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Biden yönetimiyle diyaloğa hazır olduklarını yineledi. Yaptırımlara hedef olan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “endişe edecek birşey yok” mesajı verdi.

>>Osman Kavala hakim karşısına çıkıyor – Üç yılı aşkın süredir cezavinde bulunan Osman Kavala, bir kez daha hakim karşısına çıkıyor. Kavala`ya hakkında hazırlanan yeni iddianamade beraat ettiği Gezi davasıyla ilgili suçlamalar da yöneltiliyor.

YAŞAM

>>Kuraklık Salda Gölü`nü etkiledi – Burdur’daki Salda Gölü’nde son yıllarda kuraklık nedeniyle su seviyesinde çekilmeler yaşanıyor. Yeşilova Belediye başkanı, gölde yaşanan çekilmelerin 25-30 metreye yaklaştığını belirterek, “Türkiye’de diğer göllerin başına gelenler Salda Gölü’nün de başına geliyor” dedi.

>>İlk kez bir çocuk hava kirliliği nedeniyle öldüğü kayıtlara geçecek – İngiltere’de 2013 yılında astım krizi sonrası hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ella Kissi-Debrah`ın, hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybeden ilk kişi olarak kayıtlara geçeceği ifade edildi.

>>Öterken bayılan Denizli horozuna ilgi büyük: 25 bin liralık otomobille takas teklifi – Denizli`de uzun süre öttükten sonra düşüp bayılan “Bahtiyar” isimli Denizli horozu, sosyal medyada fenomen oldu.

>>30. yıldönümünü kutlayan Hubble Uzay Teleskobu’nun göz alıcı uzay görüntüleri >>Tıkla

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu