HaberlerPolitika

Güne bakış

GÜNCEL

>>Almanya`da en yüksek günlük ölüm sayısı kaydedildi – Almanya’da koronavirüs pandemisinin başından bu yana bir gün içindeki en yüksek can kaybı sayısı kaydedildi. Son 24 saat içinde 952 kişi virüse bağlı olarak hayatını kaybetti.

>>Financial Times Türeci ve Şahin’i “Yılın Kişisi” seçti – Financial Times koronavirüse karşı geliştirilen aşının mimarları olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’i “Yılın Kişisi” seçti. Gazetede, Türeci ve Şahin hakkında yayınlanan yazıda, iki bilim insanının bir yıldan kısa bir sürede koronavirüs aşısını geliştirerek hem bilimsel hem de iş anlamında olağanüstü bir başarıya imza attıkları belirtildi

>> BioNTech/Pfizer aşısının prospektüsü açıklandı – İngiltere`de, Pfizer ile BioNTech`in geliştirdiği koronavirüs aşısı BNT162b2`nin kullanım kılavuzu açıklandı. Prospektüste, “Kısırlığa etkisi yok ama iki ay içinde çocuk isteyenler aşı olmamalı” uyarısı yer aldı.

>>Çin Almanya`dan 100 milyon doz Covid-19 aşısı temin edecek – BioNTech, Covid-19`a karşı geliştirilen aşıdan Çin’e 100 milyon doz temin edilmesi konusunda Çin merkezli bir ilaç şirketi ile anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

>>Fransa`da Kovid-19`a karşı aşılamaya ay sonu başlanacak – Fransa Başbakanı, Avrupa İlaç Ajansı`nın aşı onay sürecini tamamladığında ülkede Kovid-19`a karşı aşılamaya ay sonu başlayacaklarını söyledi.

>>Türkiye’de “Covid-19 Takip Merkezleri” açılıyor – Sağlık Bakanlığı Covid-19 geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrolü ve takibi için Covid-19 Takip Merkezleri açmaya başladı.

>>DSÖ Çin`de koronanın kaynağını araştıracak – Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19`un kaynağının belirlenmesi için önümüzdeki ay Çin`e bir uzman ekibi gönderecek.

>>Yoksul ülkelere 2022`ye kadar aşı yok – Yapılan bir araştırma, dünya nüfusunun yüzde 14`ünü oluşturan zengin ülkelerin 2021 için öngörülen aşı dozlarının yarısından fazlasını rezerve ettiğini ortaya koydu.

>>Pompeo karantinaya alındı – ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Covid-19 hastası ile temaslı olduğu gerekçesi ile karantinaya alındı.

GENEL

>>İngiltere’de yüksek derecede bulaşıcı `kuş gribi` salgını – İngiltere’nin Derbyshire bölgesinde yüksek derecede bulaşıcı “kuş gribi” salgını doğulandı. Salgının yaşandığı yer “koruma bölgesi” ilan edildi.

>>Erdoğan: Yaptırımlar egemenlik haklarımıza saldırı – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD`nin CAATSA yaptırımlarını eleştirerek, amacın Türkiye`nin savunma sanayisinde başlattığı atılımların önünü kesmek ve Türkiye`yi bağımlı kılmak olduğunu savundu.

>>Erdoğan: AB ile yeni bir sayfa açmak istiyoruz – Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Charles Michel’le gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Türkiye`nin AB ile yeni bir sayfa açmak istediğini dile getirdi.

>>Yunanistan’ın 2021 savunma bütçesinde rekor artışa onay – Yunanistan’ın savunma bütçesinin 2020’nin beş katına çıkartılmasını öngören bütçe tasarısı parlamentodan geçti. Bu rekor artışa Türkiye’yle yaşanan Doğu Akdeniz gerginliği gerekçe gösterildi.

>>Charlie Hebdo davası: Türkiye kökenli sanığa 30 yıl hapis – Fransa`da mahkeme, Charlie Hebdo ve Yahudi marketi saldırılarıyla ilgili davanın baş sanıklarından olan Türkiye kökenli Ali Rıza Polat`ı 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

YAŞAM

>>NYT: Türkiye`de erkeklerin sosyalleşme merkezi olan kahveler koronavirüse dayanamayabilir – New York Times (NYT) gazetesinde yer alan bir haberde, Türkiye`de erkeklerin sosyal hayatında önemli yeri olan kahvehanelerin koronavirüs yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu anlatılıyor.

>>Tom Cruise: Sosyal mesafeye uymayanı kovarım – Ünlü aktör Tom Cruise, `Mission Impossible 7` (Görevimiz Tehlike 7) filminin Londra`daki çekimlerinde, film ekibinden bazı kişilerin Covid-19 mesafe kurallarına uymadıklarını görünce öfkelenip küfürlü bir dille kurallara uymadıkları durumda işten atılacaklarını söyledi.

>>Sağlık çalışanına darp: `Erkeği erkek, kadını kadın muayene eder` – Aydın`ın Nazilli ilçesinde, rahatsızlanan eşini hastaneye getiren bir kişi, yardım etmek için iğne yapılan bölüme giren tıp teknisyeni Mehmet Gürkan Ören`i, `Erkeği erkek, kadını kadın muayene eder` diyerek, darbetti.

>>Cansu Dere sokak hayvanlarının tüm borçlarını üstlendi – Oyuncu Cansu Dere, bir sosyal sorumluluk projesine hayvanlar için kullanılmak üzere bağışta bulundu.

>>9 yaşındaki kız beyin ameliyatı sırasında org çaldı – Hindistan`da 9 yaşındaki Somya adlı çocuk, 6 saat süren beyin tümörü ameliyatı sırasında org çaldı.

>>`Eşcinsellik tedavisi`ne aylarca maruz kalan adam özür bekliyor – Elli yıl önce İngiltere`deki bir üniversitenin psikoloji bölümünde aylarca elektrik şoku ile “tedavi” gören bir gay, kendisinden özür dilenmesini talep etti.

>>Araştırma: Kangurular insanlarla iletişim kurabilir – Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre tıpkı köpekler gibi kanguruların da insanlarla iletişim kurabileceği belirtildi.

>>NASA: Dünya`ya 5 asteroit yaklaşıyor – NASA uzmanları, bu hafta içinde Dünya`ya 5 asteroidin yaklaştığını, ikisinin Ay’dan daha yakın mesafeden geçeceğini bildirdi.

>>Dünyanın en eski piton yılanının kalıntıları keşfedildi – Almanya ve Brezilyalı bilim insanları, Darmstadt kenti yakınlarında yaklaşık 47 milyon yıllık olduğu belirtilen bir piton yılanının kalıntılarını keşfetti.

>>Forbes’a göre 2020`de en çok kazanan ünlü kadınlar >>Tıkla

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu