HaberlerPolitika

Güne bakış

>>Nordrhein-Westfalen schlägt jetzt einen bundesweiten Lockdown vor. Die wichtigsten Fragen und Antworten: >> Video >>

>>Almanya’da koronavirüs ölümlerinde rekor artış – Almanya’da son 24 saatte 598 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Salgının başından bu yana en yüksek can kaybı sayısına ulaşıldı.

>>Merkel: Kapanma tavsiyesini değerlendiriyoruz – Okulların ve dükkanların kapanması, alkol yasağı ve sokağa çıkma kısıtlamaları. Almanya Başbakanı Noel tatiline 16 Aralık’ta başlanması çağrısında bulundu, yıl başında sert kısıtlamalar için çağrı yaptı. Bu tavsiyelerin federal hükümet tarafından karara bağlanması durumunda eyaletlerin buna onay verip vermeyeceği henüz belli değil.

>>ABD`den Pfizer ve BioNTech`in Covid-19 aşısına onay – İngiltere ve Kanada`nın ardından ABD de Pfizer-BioNTech aşısına onay verdi.

>>DSÖ’den ülkelere ayrılan aşı açıklaması – DSÖ, düşük ve orta gelirli ülkeler için 1 milyar doz aşıyı güvence altına aldıklarını açıkladı

>>Rus ve İngiliz aşıları birleştirilecek – İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca, Rusya’daki Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirilen iki Covid-19 aşısının başarılı biçimde birleştirilmesi konusunda yönelttiği işbirliği teklifini kabul etti.

>>Moderna’nın aşısı çocuklar üzerinde denenmeye başlandı – ABD’li ilaç şirketi Moderna, yüzde 94.1 oranında etkili olduğu açıklanan koronavirüs aşısını 12 ile 18 yaş arasındaki çocuklarda test etmeye başladığını duyurdu.

>>Avustralya koronavirüs aşısı çalışmaları durduruldu – Avustralya’da koronavirüs aşısı deneylerinin birinci aşaması, deneklere yapılan testlerde HIV antikorunun görülmesi üzerine durduruldu.

>>Tabutlu Covid-19 protestosu – Berlin’de koronavirüs salgınının eğlence sektörüne darbe vurmasına tepki gösterenler, meşhur Brandenburg Kapısı’nın önüne tabut bıraktı.

>>Rusya askerlere koronavirüs aşısı yapılacak – Rusya Savunma Bakanlığı, önümüzdeki 20 gün boyunca 100 bin Rus askerine daha koronavirüs aşısı uygulanacağını açıkladı.

>>Covid: Çin`de tuhaf tavsiye – Çin Sivil Havacılık İdaresi, uçaklarda koronavirüs bulaşma riskini azaltmak için kabin ekiplerine altlarına bez bağlamalarını tavsiye etti.

GENEL

>>AB’den Türkiye’ye aşamalı yaptırım kararı – AB zirvesinden Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleriyle bağlantılı kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırım listesinin genişletilmesi kararı çıktı. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Mart’ta gündeme gelecek.

>>Merkel: Yeni yaptırımlar ihtimal dışı değil – Brüksel`deki AB liderler zirvesinde açıklamalarda bulunan Merkel, Türkiye`ye karşı yeni yaptırım kararları alınabileceğini vurgulayarak Almanya`nın Türkiye`ye yönelik silah ihracatının durdurulmasının da prensipte ihtimal dışı olmadığını söyledi.

>>Erdoğan: AB`nin dün yapmış olduğu zirve, birkaç ülkenin beklentilerine cevap vermedi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB liderler zirvesine ilişkin “AB`nin dün yapmış olduğu zirve, aslında birkaç ülkenin beklentilerine bekledikleri cevabı vermedi. Çünkü talepleri haklı değildi” dedi.

>>Trump Türkiye’ye yönelik yaptırımları imzaladı – ABD ve Türkiye arasında muammaya dönüşen S-400 yaptırımlarıyla ilgili en sıcak gelişme yaşandı. ABD Başkanı Trump Türkiye’ye yaptırımı öngören tedbir paketini imzaladı. CAATSA’da yer alan 12 yaptırımdan en az beşinin uygulanması bekleniyor. Trump, 2021 Savunma Bütçesi tasarısını veto edeceğini açıklamıştı.

>>”İstihbarat ordudaki aşırıları denetlesin” – Almanya’da Meclis Araştırma Komisyonu, federal ordudaki aşırı sağcı yapılanmaların araştırılması için istihbarat örgütlerinin sıkı iş birliği yapması gerektiğini açıkladı.

>>Avusturya Anayasa Mahkemesi’nden başörtüsü kararı – Avusturya Anayasa Mahkemesi ilkokullarda başörtüsü yasağının anayasaya aykırı olduğuna hükmederek söz konusu yasağı iptal etti.

>>CHP’den ‘Katar sevdası’ paylaşımı: Nerde bu tank? – CHP`nin sosyal medya ekibi Twitter üzerinden Katar özelleştirmelerine yönelik `Katar Sevdası` başlıklı bir video yayınladı. Videoda Borsa İstanbul hisseleri, Tank Palet Fabrikası, Antalya limanı, Kanal İstanbul güzergahındaki araziler, Finansbank ve A Bank`ın Katar`a satıldığı hatırlatıldı.

YAŞAM

>>Alman polisi havalimanında unutulan değerli tabloyu çöpte buldu – Kimliği açıklanmayan bir iş insanı, Düsseldorf Havalimanı`nda 280 bin euro değerinde olduğu düşünülen Fransız sürrealist ressam Yves Tanguy`nin tablosunu unuttu.

>>Türk yolcunun iç çamaşırından çıkanlar şoke etti – Almanya`dan Türkiye`ye gelmek üzere Düsseldorf Havalimanı`na giden Türk yolcu, yapılan üst aramasıyla yakayı ele verdi. Yolcunun üzerinden 3.3 milyon TL`lik para çıktı.

>>TIME Dergisi `Yılın Kişisi`ni seçti: Joe Biden ve Kamala Harris – ABD`nin seçilen başkanlarını sık sık “Yılın Kişisi” ilan eden TIME Dergisi bu sefer ülkenin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli Başkan Yardımcısı olan Kamala Harris`i de listeye aldı.

>>ABD Mars`a gidiş için Ay`da kalıcı üs kurmayı planlıyor – ABD Başkanı Trump, “Artemis programımız kapsamında ABD Ay`a bu sefer kalıcı olarak dönmek ve ABD`nin bir sonraki macerası olan Mars`a büyük zıplayış için hazırlık yapmak üzere özel sektör ve uluslararası ortaklarla çalışıyor” dedi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu