Haberler

Güne bakış

Güne Bakış | 10.12.20, Prş.

GÜNCEL

>>Merkel: Dünyada güç dengeleri değişiyor – Salgın nedeniyle dünyada siyasi sistemler arası rekabet, güç dengelerinde değişim yaşandığına dikkat çeken Merkel, “Ekonomi, ancak salgının kontrol altında tutulabildiği yerlerde güçlüklere direnç gösterebiliyor” dedi.

>>RKI-Chef Wieler besorgt: Infektionsgeschehen kann schnell kippen – Die Zahl der Corona-Neuinfektionen und Todesfälle in Deutschland erreichte zuletzt wieder neue Höchstwerte. Diese Entwicklung besorgt den RKI-Chef Wieler. Er warnte vor der Rückkehr des exponentiellen Wachstums.

>>Avrupa İlaç Ajansı: Pfizer ve BioNTech’in Kovid-19 aşısı adayının verisi çok sağlam – Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Başkanı Emer Cooke, Pfizer ve BioNTech’in Kovid-19`a karşı geliştirdiği aşı adayının ajansa sunulan verilerinin “çok sağlam” olduğunu belirterek, ancak şu aşamada inceleme sonucunun “pozitif” olacağını garanti edemediklerini bildirdi.

>>Neues Corona-Medikament aus Bayern – Das deutsche Biopharma-Unternehmen Formycon hat mit seinem Medikament gegen Covid-19 einen Forschungserfolg errungen. Nun strebt es eine rasche Zulassung für den Notfall an.

>>AB ülkeleri bütçede uzlaşı sağladı – Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke liderleri, 1.8 trilyon euroluk bütçe ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomik sonuçlarına karşı hazırlanan kurtarma paketinde uzlaştı.

>>Sputnik V aşısını yaptıranlarda farklı sonuçlar gözlendi – Dünyanın tescil edilen ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V’yi yaptıranlar aşılama sonrasında oluşan antikor seviyesinde konusunda farklı sonuçlar gözlendi. Kimilerinde değerler 4 kat artarken kimilerinde antikor oluşmadı.

>>İngiltere`de korkutan vaka artışı: En çok çocuklarda görülüyor – İngiltere sağlık bakanı, Noel`e kadar Covid-19 aşısının sağlık ocaklarında ve bakımevlerinde de yapılmaya başlanacağını duyururken, ülkede vaka sayılarındaki artışın en çok 11-18 yaş aralığındakilerde görüldüğünü belirtti.

>>TTB`den hükümete sert suçlama – Türk Tabipleri Birliği, hükümetin salgınla bağlantılı yasaklarının bilimsellikten uzak olduğunu ve iktidarın pandemiyi muhalefeti susturmak için bir fırsat olarak gördüğünü öne sürdü.

>>ABD`de bir günde 3 binin üstünde ölüm – Koronavirüs salgını nedeniyle ölüm vakalarında hızlı artış sürüyor. ABD’de bir günde 3 bin 124 kişi hayatını kaybederken Almanya’da ölü sayısı bir haftada ikiye katlandı.

GENEL

>>Reuters: Taslak metninin güncellenmiş hali ortaya çıktı – Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin bugünden itibaren cuma gününe kadar sürecek toplatısında Türkiye’ye yaptırım uygulamasının mart ayına bırakıldığı Reuters tarafından bildirildi.

>>Almanya`dan Türkiye çağrısı: Yaptırım için doğru zaman – Almanya’nın önde gelen Türkiye uzmanı Günter Seufert, Ankara’nın devreye sokulmasına ihtimal vermediği AB yaptırımlarının uygulanması için “doğru zamanın” geldiğine dikkat çekti, “Brüksel baskıyı artırmalı” dedi.

>>Alman ve Yunan vekillerden Merkel’e Türkiye mektubu – AP üyesi Alman ve Yunan 53 milletvekili, Merkel’e yazdıkları mektupta Türkiye’ye denizaltı satışının durdurulmasını istedi. Mektupta, olası çatışmada Alman denizaltılarının kullanılabileceği belirtildi.

>>NATO`dan Türkiye`ye destek mesajı – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yaptırımların görüşüleceği AB zirvesi öncesinde, “Türkiye’nin hem NATO hem de Batı ailesinin bir parçası olarak taşıdığı önemi kabul etmek zorundayız” dedi.

>>Erdoğan`dan Ermenistan`a “yeni başlangıç” çağrısı – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü`de düzenlenen Zafer Günü geçit töreninde Ermenistan`a yönelik mesajlar vererek “Ermeni politikacıların barış ve istikrar konusunda cesur adımlar atmalarını temenni ediyoruz” dedi.

>>”Suçlu Suriyeliler Türkiye’nin kontrol ettiği bölgelere gönderilsin” – Bavyera Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Almanya’daki suçlu Suriyeli sığınmacıların, Türkiye’nin kontrolündeki Kuzey Suriye`ye sınır dışı edilmesini talep etti.

>>Resulayn`da saldırı: 2 şehit, 8 yaralı – İçişleri Bakanlığı, Barış Pınarı Harekât bölgesi Suriye- Resulayn Haseke- 2 yol kontrol noktasında bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 jandarma personelinin şehit olduğu, 8 jandarma personelinin yaralandığını duyurdu.

>>Wie der “Islamische Staat” Waffen sammelte – Woher bezog die Terrororganisation ihre Waffen? Eine soeben erschienene Studie gibt Antwort. Sie deckt ein internationales Beschaffungsnetzwerk auf, über das der “Islamischer Staat” (IS) jahrelang verfügte.

>>BAE, Bahreyn ve Sudan`ın ardından Fas da İsrail`i tanıdı – BAE, Bahreyn ve Sudan`ın ardından Fas da İsrail’i tanıdı. Buna karşılık ABD Başkanı Donald Trump`ın da Fas’ın Batı Sahra’daki hak iddiasını tanıdığı açıklandı.

YAŞAM

>>Ana tanrıça Kybele heykeli 60 yıl sonra Türkiye`ye dönüyor – Türkiye`den kaçak yollarla İsrail`e götürüldükten sonra ABD`de bir müzayede evinde satılmak istenen Anadolu topraklarına ait 1700 yıllık ana tanrıça `Kybele’ heykeli, yaklaşık 60 yıl sonra Türkiye`ye getirilecek.

>>İnsan yapımı nesnelerin ağırlığı dünyadaki tüm canlıların ağırlığını aştı – Bilim insanları, insan yapımı nesnelerin ağırlığının 2020 yılı sonu itibarıyla dünyadaki tüm canlıların toplam ağırlığını aşmış olacağını tahmin ediyor. İnsan yapımı nesnelerin tahmini ağırlığı bir teratona (1 trilyon ton) ulaştı.

>>Elon Musk`un uzay aracının son prototipi iniş sırasında infilak etti – ABD`li girişimci, dünyanın en zengin ikinci insanı Elon Musk`ın sahibi olduğu SpaceX tarafından tasarlanan Starship uzay aracının son prototipi iniş sırasında infilak etti.

>>İspanya devleti, diktatör Franco`nun yazlık sarayına el koydu, varislerini çıkardı – İspanya`yı 40 yıl yönetmiş kanlı diktatör Franco`nun yaz sarayına içindeki muazzam sanat hazineleriyle birlikte el koyan devlet, diktatörün varislerini de saraydan tahliye etti.

>>Yunanistan tarihi eserleri 50 yıllığına kiralayacak – Ekonomik krizden çıkış arayan Yunanistan, antik ve modern çağa ait eserlerin başka ülkelerdeki müzelere en fazla 50 yıllığına kiralanmasını öngören yasa tasarısını parlamentoya sundu.

>>İtalya`nın Dünya Kupası kahramanı Rossi hayatını kaybetti – İtalya`nın 1982 Dünya Kupası`ndaki kahramanı Paolo Rossi, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu