Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 20.11.20, Cuma

GÜNCEL

>>DSÖ: Avrupa`yı zorlu bir 6 ay daha bekliyor – Koronavirüs Avrupa`da yeniden büyük hızla yayılırken Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa`nın önünde zorlu bir altı ay bulunduğu uyarısında bulundu.

>>Koronavirüs aşısının fiyatı belli oldu – Avrupa Birliği`nin BioNTech ve Pfizer ile anlaşması kapsamında 300 milyon doz karşılığında 4,65 milyar euro ödeyeceği açıklandı. AB aşının dozuna 15,5 euro ödeyecek.

>>Merkel`den Türkiye açıklaması: Olaylar umduğumuz şekilde gelişmedi – Başbakan Merkel, AB liderlerinin aralık ayındaki toplantıda Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama faaliyetlerini ele alınacağını belirterek, “Olaylar umduğumuz şekilde gelişmedi” dedi.

>>Yeşiller ve Sol Parti`den Türkiye`ye silah ambargosu talebi – Almanya`da muhalefetteki Yeşiller ile Sol Parti, insan hakları ihlalleri, Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye politikası nedeniyle Türkiye`ye silah ambargosu uygulanması için meclise teklif sundu.

>>Altmaier erneut in Quarantäne – Bundeswirtschaftsminister Peter Altmaier ist erneut in Quarantäne. Hintergrund sei eine Corona-Infektion eines Mitarbeiters in seinem Umfeld, teilte das Wirtschaftsministerium mit. Ein erster Test bei Altmaier sei negativ. “Minister Altmaier wird seinen Dienstgeschäften aus der Quarantäne weiter nachgehen.”

>>Gericht kippt Quarantänepflicht für Auslandsrückkehrer in NRW – Das Oberverwaltungsgericht in Münster hat die in der Corona-Einreiseverordnung des Landes Nordrhein-Westfalen geregelte Quarantänepflicht für Auslandsrückkehrer aus Risikogebieten gekippt. Nach Ansicht des Gerichts hat das Land nicht berücksichtigt, dass Reisende bei der Rückkehr aus Ländern mit geringeren Infektionszahlen als an ihrem Wohnort nach der Heimkehr einem höherem Infektionsrisiko ausgesetzt sind.

>>Immunität nach Infektion hält wohl mindestens sechs Monate an – Die Wahrscheinlichkeit, sich nach einer Coronavirus-Infektion binnen sechs Monaten erneut zu infizieren, ist einer Studie der Universität Oxford zufolge gering.

>>Almanya`da yoksullukta rekor artış – Almanya`da açıklanan bir rapor, 2019`da ülkede yoksulların oranının rekor seviyeye yükseldiğini ortaya koydu. Raporda koronavirüs salgınıyla durumun daha da kötüleşeceği uyarısı yapıldı.

>>BM: 130 milyon insan aşırı yoksulluk pençesinde – Birleşmiş Milletler (BM), koronavirüs nedeniyle 130 milyon insanın daha aşırı yoksulluk tehdidiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Salgının en çok yoksulları vurduğunu belirten BM, “küresel ticaret politikaları değişmeli” çağrısı yaptı.

>>TTB Aile hekimleri anketini açıkladı: Vakalar artıyor – Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) aile hekimleri aracılığıyla pandeminin durumuna ilişkin yaptığı anketi açıkladı. Anketteki verilere göre, günlük pozitif vaka sayısı Türkiye genelinde 50 bine yaklaştı. Aile hekimlerinin yüzde 91’i vaka sayılarının arttığını söyledi.

>>Covid-19 aşısı Türkiye`de uygulandı – Sakarya Üniversitesi’nden, BioNTech ve Pfizer`in geliştirdiği Covid-19 aşısının Sakarya`da 40 gönüllüye uygulandığını bildirdi.

GENEL

>>Dünya Çocuk Hakları Günü: `Tüm çocuklara aynı hakları vermedikçe, içi boş bir gündür` – Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında ilan edilen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü bugün kutlanıyor. Çocuk hakları ve haklarına ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık yaratmak amacıyla kabul edilen Çocuk Hakları Günü’nde yurttaşlar, sosyal medya hesaplarından çocukların maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekerek paylaşımlarda bulundu.

>>Macron: Türkiye ve Rusya, Fransa karşıtlığını körüklüyor – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Rusya’nın, özellikle bazı Kuzey Afrika ülkelerinde Fransa karşıtlığını körüklediğini iddia etti.

>>Fransa’nın Dağlık Karabağ’da Rusya ve Türkiye endişesi – Fransa, Dağlık Karabağ`da ateşkesin uygulanması için uluslararası denetim istedi. Fransa, Rusya ve Türkiye`nin Batılı güçleri Dağlık Karabağ ile ilgili barış görüşmelerinin dışında bırakmasından endişe ediyor.

>>Obama: Erdoğan`ın demokrasiye bağlılığı sadece iktidarını koruduğu sürece devam edecek izlenimi edindim – Eski ABD Başkanı Barack Obama, yeni çıkan “Vadedilmiş Toprak“ adlı kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan`la ilgili olarak, “Demokrasi ve hukukun üstünlüğe bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak izlenimi edindim” diye yazdı.

>>Arınç’ın Demirtaş ve Kavala`yla ilgili sözleri tartışma yarattı – Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş`ın tahliye olabileceğini, Osman Kavala`nın da tutuklu kalmasına hayret ettiğini söyledi. Arınç`ın sözleri Türkiye gündemine oturdu.

>>Kraliyette 73. evlilik yıldönümü – Kraliçe Elizabeth ve eşinin evliliği, Kraliyet ailesinde yönetimdeyken en uzun süren evlilik oldu. Çift, Prens William`ın çocuklarının yaptığı tebrik kartına bakarken çekilen fotoğraflarını paylaşarak yıldönümlerini duyurdu.

>>Çinli ilaç şirketi bir milyona yakın kişiyi aşıladı – Çinli ilaç şirketi Sinopharm yaklaşık bir milyon kişinin aşılandığını açıkladı. Çin yaz aylarından bu yana yurt dışına giden diplomat, öğrenci ve inşaat personeline aşı yapıyor.

YAŞAM

>>Almanya`daki cinayette yamyamlık şüphesi – Almanya`nın başkenti Berlin`de geçtiğimiz haftalarda bulunan bir cesede ilişkin yürütülen soruşturmada, maktülün yamyamlık kurbanı olabileceği belirtildi. Şüpheli, internette yamyamlığı araştırmış.

>>Almanya`nın Oberhausen kentinde bıçaklı saldırı: Yaralılar var – Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Oberhausen kentinde bıçaklı saldırı meydana geldiği, olayda yaralananların olduğu bildirildi. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Saldırının terör saldırısı olup olmadığı ve yaralananların sayısı belirsizliğini koruyor.

>>Twitter Alaattin Çakıcı’nın tehdit mesajını sildi – Organize suç örgütü lideri Çakıcı’nın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden mesajı Twitter tarafından silindi. Twitter, daha önce böyle bir uygulamayı ABD Başkanı Trump’ın mesajları için de yapmıştı.

>>İstanbul`da vapurda spor dönemi – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ ve İBB Spor İstanbul iş birliğinde `Vapurda Spor Projesi` hayata geçirildi

>>Dünyanın ilk antibakteriyel telefonu piyasaya çıkıyor – Dünyanın ilk antibakteriyel akıllı telefonu İngiltere`de üretildi. Telefonun yüzeyine yerleştirilen iyonların bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engellediği ifade edildi.

>>Fransa`da `kuş gribi` paniği başladı – Fransa’da ikinci bir kentte daha kuş gribi vakası görüldü. Ülkede panik yaşanıyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu