Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 17.11.20, Salı

GÜNCEL

>>Merkel: Berlin`de salgın kontrolümüzde değil – Başbakan Angela Merkel, başkent Berlin dahil bazı bölgelerde salgının kontrol altında olmadığını belirterek, kısıtlama kararlarında yavaş davranıldığı eleştirisinde bulundu. Merkel, Kovid-19 ile mücadelede sosyal teması daha da azaltma çağrısı yaptı.

>>Corona-Demos vor Bundestag verboten – Morgen stimmen Bundestag und Bundesrat über Neuregelungen des Infektionsschutzgesetzes ab. Corona-Leugner und Rechtsextreme wollen die Gebäude deshalb blockieren. Doch ihre Versammlungsanträge sind abgelehnt worden.

>>Türkiye sokağa çıkma kısıtlaması uygulayacak – Salgınla mücadele için Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın açıkladığı yeni tedbirlere göre, hafta sonlarında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, okullarda yıl sonuna kadar uzaktan eğitim yapılacak.

>>Avusturya yeniden “kapandı” – Avusturya`da koronavirüs ile mücadele amacıyla sıkılaştırılan karantina önlemleri gece yarısı yürürlüğe girdi. Ülkede kamusal yaşam asgariye indiriliyor.

>>Niederlande lockern vorsichtig Corona-Maßnahmen – In den Niederlanden werden die Maßnahmen zur Eindämmung der Corona-Pandemie vorsichtig wieder gelockert.

>>Belçika`da Kovid-19 aşısı ücretsiz olacak – Belçika`da yeni tip koronavirüse bulunacak potansiyel aşının ücretsiz yapılamasına karar verildi. Aşının zorunlu olmayacağı ve gönüllere yapılacağı bildirildi.

>>DSÖ Kovid-19 aşılarının sınırlı tedarikinin olası tarihini açıkladı – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) baş bilim insanı Soumya Swaminathan, koronavirüs aşısının sınırlı tedarikinin 2021’in ilk yarısında başlayacağını söyledi.

>>Küresel ısınma koronadan daha büyük bir tehdit – Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, iklim değişikliği bağlantılı afetlerin sayısının giderek arttığına dikkat çekerek “Küresel ısınmaya karşı aşı yok” uyarısı yaptı.

>>Alman ve Fransız Dışişleri Bakanları Biden`a seslendi – Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Fransız mevkidaşı ortak bir makale kaleme aldı. Bakanlar, Biden`ın başkanlığı ile “transatlantik birliğin” güçleneceği mesajı verdi.

>>Hollanda parlamentosundan AB`ye Aliyev ve eşi hakkında `yaptırım` teklifi – Hollanda parlamentosunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva`ya `savaş suçu` işledikleri gerekçesiyle AB tarafından yaptırım uygulanması konusunda hazırlanan önerge kabul edildi.

>>TBMM`de Azerbaycan tezkeresi kabul edildi – TBMM Genel Kurulu, Azerbaycan`da ateşkese uyulup uyulmadığını denetleyecek ortak gözlem merkezine asker gönderilmesini öngören tezkereyi kabul etti.

GENEL

>>Koronavirüs zirvesinde Merkel ile Berlin Başbakanı Müller arasında `döner tartışması – Başbakan Merkel ile eyalet başbakanları arasında dün düzenlenen koronavirüs zirvesinde döner tartışması yaşandı. Merkel’in “Kudamm’da çok sevilen döner büfesinin önündeki uzun kuyrukları da görüyorsunuzdur” demesi üzerine, Berlin Eyalet Başbakanı, “Orada gece pizza ya da döner yiyene hiç rastlamıyorum” diye yanıt verdi.

>>Aşırı sağcıdan silah satın alan Alman bakan istifa etti – Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti İçişleri Bakanı Lorenz Caffier, bir aşırı sağcıdan silah satın aldığının ortaya çıkması üzerine görevinden istifa etti.

>>Polizeieinsatz bei Attila Hildmann – Vor den angekündigten Demonstrationen gegen die Corona-Maßnahmen hat die Polizei die Wohnung des Vegan-Kochs Attila Hildmann in Brandenburg durchsucht. Ziel sei die “Gefahrenabwehr”, hieß es. Zahlreiche Datenträger wurden beschlagnahmt.

>>Dresden`deki müze soygununda 3 gözaltı – Avrupa`nın en büyük hazine koleksiyonlarından birinin bulunduğu Dresden`deki Grünes Gewölbe Müzesi`ne geçen yıl düzenlenen soygunla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 18 ayrı yere baskın düzenlendi.

>>Yunanistan`dan Türkiye`ye karşı F-35 siparişi – Yunanistan, Ege`de Türkiye`ye karşı avantaj sağlamak için ABD`den F-35 savaş uçağı satın almayı planlıyor. ABD, S-400 krizi nedeniyle Türkiye`yi F-35 programından çıkarmıştı.

>>Ankara, Rum davalar zinciri ile karşı karşıya – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş`ta taşınmazları bulunan Kıbrıslı Rumları Taşınmaz Mal Komisyonu`na başvurmaya çağırdı. Ancak Komisyon`un ödeme yapamaması nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne başvuran Rumların sayısı artıyor.

>>Pompeo Fener Rum Patrikhanesi`ni ziyaret etti – Avrupa ve Ortadoğu gezisi kapsamında İstanbul`u ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi`ni ve Rüstem Paşa Camii`ni ziyaret etti.

YAŞAM

>>Korona krizi ailelerde stres yaratıyor – Almanya`da yapılan bir araştırmaya göre, ailelerin yüzde 60`ı korona krizi nedeniyle daha fazla stres yaşıyor. İş ve evle ilgili sorumlulukları aynı anda yürütme çabası bireyleri zorluyor.

>>Astronauten docken an der ISS an – Vier NASA-Astronauten haben die internationale Raumstation ISS erreicht. Der 27-stündige Flug im Raumtransporter “Crew Dragon” war die erste reguläre Mission des privaten Raumfahrtunternehmens SpaceX.

>>Çanakkale şehitliğinde kemikler tahrip edildi – Tekirdağ`daki Kurtçeşme Şehitliği`nde yapılan yenileme çalışmasında Çanakkale Savaşı`nda hayatını kaybedenlerin mezarları iş makineleriyle kazıldı, ölü bedenler tahrip edildi.

>>Emre Sakçı, Uluslararası Yüzme Ligi`nde bir yarış daha kazandı – Türk Milli sporcu Emre Sakçı, Uluslararası Yüzme Ligi`nin yarı finalinde erkekler 100 metre kurbağalama yarışında birinci oldu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu