Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 15.11.20, Pazar

GÜNCEL

>>Dünya genelinde Kovid-19`dan iyileşenlerin sayısı 38 milyonu geçti – Kovid-19 vakalarına ilişkin verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesindeki son bilgilere göre, dünyada virüs bulaşan 38 milyon 1533 kişi iyileşti. Dünyada en fazla vakanın görüldüğü ilk 3 ülke (Hindistan, ABD, Brezilya), aynı zamanda en fazla hastanın iyileştiği ülkeler oldu.

>>Koronavirüs aşısının mucidi Şahin: Hayat gelecek kış itibarıyla normale dönecek – Kovid-19`a karşı yüzde 90`dan fazla etkili aşı geliştirdiğini duyuran Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech`in eş-kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, 2021 kışında normal hayata geri dönüleceği öngörüsünde bulundu. Bunun yanı sıra Şahin “Aşının ciddi bir yan etkisi tespit edilmedi” ifadelerine yer verdi.

>>Avusturya`da ülke çapında karantina uygulaması yürürlüğe girecek – Avusturya hükümeti artan koronavirüs vakalarından sonra tam kapanma kararı aldı. Kararın salı günü uygulanmaya başlanacağı ve 3 Aralık`a kadar devam edileceği bildirildi.

>>Paşinyan`a suikast girişimi engellendi – Dağlık Karabağ anlaşması ile tepki toplayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan`a suikast girişiminin engellendiği bildirildi. Ermenistan`ın Kelbecer`i Azerbaycan`a vermek için belirlenen süre ise 25 Kasım`a kadar uzatıldı.

>>Dağlık Karabağ savunma güçlerinin cankaybı 1434 olarak revize edildi – Dağlık Karabağ savunma makamı, çatışma bölgesinde Azerbaycan ordu birlikleriyle girilen çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin sayısına 51 kişi daha ekledi.

>>Trump yanlıları seçim sonuçlarını protesto etti – Başkanlık seçimlerinde hile yapıldığını savunan Trump`a destek verenler Washington`da bir gösteri düzenlendi. Göstericiler ile Trump karşıtları arasında çıkan arbedede, ikisi polis memuru üç kişi yaralandı.

GENEL

>>Volkstrauertag: Gedenken an Opfer von Krieg und Gewaltherrschaft – Der Volkstrauertag findet immer eine Woche vor Totensonntag und zwei Wochen vor dem ersten Advent statt – dieses Jahr am 15. November. Am Volkstrauertag werden die Fahnen in Deutschland auf halbmast gesetzt. Zudem gibt es bundesweite Kranzniederlegungen und Gottesdienste. Außerdem findet eine Zentrale Gedenkstunde im Plenarsaal des Deutschen Bundestages statt.

>>15 ülke dünyanın en büyük ticaret anlaşmasını imzaladı – 15 ülke, küresel ekonominin neredeyse üçte birini kapsayan, dünyanın en büyük ticaret bloğunu oluşturdu. Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık, 10 Güneydoğu Asya ülkesinin dışında, Güney Kore, Çin, Japonya, Avusturalya ve Yeni Zelanda`dan oluşuyor. Blok, Çin`in bölgede büyüyen nüfuzunun bir parçası olarak görülüyor.

>>Erdoğan KKTC`de bir kısmı açılan Maraş bölgesini ziyaret etti – Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC`de 46 yıldır kapalı tutulan, alınan kararla kademeli olarak açılmaya başlanan Maraş bölgesini ziyaret etti. 37. kuruluş yıl dönümünde KKTC`de bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs`ta iki devletli çözümün müzakare edilmesi“ gerektiği mesajını verdi. Erdoğan’ın ziyaretine adanın her iki yakasından da tepkiler var.

>>UNESCO`nun kuruluşunun 75. yılı – Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunun (UNESCO) misyonu, insanlığın zihninde barışı, eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, kültür ve iletişim aracılığıyla inşa etmek şeklinde tanımlanıyor.

YAŞAM

>>Koronavirüs Eylül 2019’dan beri dolaşımda olabilir – İtalya`da yapılan bir araştırma, Covid-19 hastalığına yol açan koronavirüsün geçen yıl Eylül ayından bu yana dolaşımda olabileceğini gösterdi.

>>Türeci ve Şahin`e Türkiye`den tebrik – Türk hükümeti, koronavirüse karşı aşı geliştiren iki bilim insanı Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin`i tebrik etti.

>>Yunanistan`da çiftlikteki vizonlarda Kovid-19 tespit edildi – Yunanistan’ın Kozana (Kozani) şehrindeki çiftlikte yetiştirilen vizonlarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği bildirildi.

>>Koronavirüs 52 yıllık çifti ayırdı – İngiltere’de koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle bakım evindeki 52 yıldır evli olduğu kocasını uzaktan görmek zorunda kalan kadının fotoğrafı görenleri duygulandırdı.

>>Almanya`da kadın cinayetlerinin anatomisi – Almanya`da her üç günde bir kadın, partneri veya eski partneri tarafından öldürülüyor. Kadın hakları örgütlerine göre davalarda yeterli cezalar verilmiyor ve ayrıca bunda medyanın da payı büyük.

>>Dini inanç, ırktan daha büyük bir önyargı sebebi – Britanya’da yapılan araştırmaya göre din, kişisel önyargının ‘son sınırı‘. Rapora göre inanç, ırk veya milliyetten daha olumsuz algıya yol açabiliyor.

>>Pul biberimiz 100 ülkede yemekleri lezzetlendirdi – Türkiye`den yılın 10 ayında 100 ülkeye yapılan pul biber ihracatında 6 milyon 79 bin dolarlık gelir elde edildi.

>>İngiltere`de benzinli ve dizel araçlar yasaklanacak – İngiltere`de 2030`dan itibaren benzinli ve dizel otomobil satışının yasaklanacağı duyuruldu.

>>Belçikalı posta güvercini açık artırmada 1,6 milyon euroya satıldı – Belçika`da düzenlenen açık artırmada “New Kim” adlı posta güvercini 1 milyon 600 bin euroya satıldı. Bu, şu ana kadar Avrupa`da en yüksek fiyata satılan güvercin oldu.

>>Türkiye 3 Rusya 2 – Türk A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup 5. maçında ağırladığı Rusya`yı 3-2 mağlup etti.

>>Formula 1 kupa töreninde şampanya yerine gazoz verildi – Mercedes takım patronu Toto Wolff, 2020 türkiye Grand prix`sinde podyuma çıkan pilotlara şampanya yerine gazoz verildiğini açıkladı.

>>Milli motosikletçi Deniz Öncü, İspanya`da 6. oldu – Milli motosikletçi Deniz Öncü, Dünya Moto3 Şampiyonası`nın İspanya`daki 14. ayağında 6. oldu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu