Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 13.11.20, Cuma

GÜNCEL

>>Pandemi önlemlerinin gevşetilmesi beklenmiyor – Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Başbakan Merkel ile eyalet başbakanlarının Pazartesi günü yapacağı toplantıda koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesi kararının alınmasının beklenmediğini söyledi.

>>”Enfekte olmuş sağlık personeli çalıştırmak iflas beyanıdır” – Almanya’da Sağlık Bakanı Spahn’ın gerektiğinde enfekte olmuş sağlık çalışanlarının hastanelerde görevlendirilebiliceğini açıklaması tepkilere yol açtı.

>>Covid-19 ölüm oranı %30 azaldı – Washington Üniversitesi araştırmacıları, koronavirüs enfeksiyonunun ölümcül olma olasılığının, iyileştirilmiş tedavi yöntemleri nedeniyle Nisan ayından bu yana neredeyse üçte bir oranında düştüğünü ifade etti.

>>AB içişleri bakanlarından terörle mücadele mesajı – AB içişleri bakanları Nice, Viyana ve Dresden kentlerindeki saldırılar sonrasında şiddete başvuran radikallerle daha güçlü mücadele edilmesini kararlaştırdı.

>>Avrupa`da “siyasal İslam`a yasak” tartışması – Avusturya’da hükümetin siyasal İslam`ı suç olarak tanımlama girişimine Avrupa Parlamentosu`ndaki muhafazakar gruptan destek geldi.

>>”Rusya Türk devriyesine izin vermeyecek” – Dağlık Karabağ`da Türk askerinin rolü bugün Rus heyetin Ankara`ya yapacağı ziyarette masaya yatırılacak. Kommersant gazetesi Rusya`nın Türk askerlerinin bölgede devriyesine izin vermeyeceğini yazdı.

>>Biden Arizona`da da kazandı – ABD seçimlerini kazanan Joe Biden`ın oy sayımının devam ettiği eyaletlerden Arizona`da da seçimi kazandığı bildirildi. Geriye sayımın sürdüğü Georgia ve Kuzey Carolina eyaletleri kaldı.

GENEL

>>DSÖ’den çarpıcı aşı raporu: Milyonlarca çocuk risk altında – Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan raporda, corona virüsü salgını ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeni ile aşılama seviyelerinin kritik seviyelere düştüğü ve kızamık vakalarında çeyrek yüzyılın en kötü artışının yaşandığına dikkat çekildi.

>>Almanya`da asılsız bomba ihbarı yapılan camiye İslamofobik içerikli mektup gönderildi – Almanya`nın Baden-Württemberg eyaletindeki Mannheim şehrinde bir camiye hem İslam`a ve Müslümanlara yönelik hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı mektup gönderildi hem de elektronik posta yoluyla bomba ihbarı yapıldı.

>>VW Almanya`daki yatırımlarını artırıyor – Alman otomotiv şirketi Volkswagen, Almanya’daki tesislerine 20 milyar euro yatırım yapacak. Şirket elektrikli araçlar dahil çok sayıda yeni modeli Almanya’da üretme kararı aldı.

>>Fransa`da muhalefet partisinin lideri: Bu ülkede laiklik kılıfı altında Müslümanlara yönelik nefret var – Fransa`da aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketinin lideri, “Bu ülkede laiklik kılıfı altında Müslümanlara yönelik nefret var. Laiklik bir dinden nefret etmek anlamına gelmiyor” dedi.

>>Europol: Avrupa`da pandemi döneminde siber suçlar ve sahtecilik arttı – Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), Avrupa`da pandeminin suçlara etkisini inceleyen raporunda siber suçlar ve sahtecilikte artış görüldüğünü açıkladı.

>>AYM`nin 15 Temmuz`da sivillerin işlediği suçlara yönelik kararına tepki – AYM, CHP’nin 15 Temmuz gecesi sivillerin işlediği suçlarla ilgili başvurusunu reddetti. Hukukçular, Anayasa Mahkemesi’nin kararını eleştirirken, darbe teşebbüsü gecesi köprüde öldürülen askerlerin aileleri karara tepki gösterdi.

>>Biden ABD`ye daha fazla mülteci kabul edecek – ABD`nin seçilmiş başkanı Joe Biden ülkeye kabul edilecek mültecilerin sayısını yıllık 125 bine yükseltmeyi planlıyor.

YAŞAM

>>Papa Roma`daki evsizlere ücretsiz koronavirüs testi sunuyor – Vatikan, Papa Francis`in Roma Katolik Kilisesi tarafından düzenlenen Dünya Yoksulluk Günü etkinlikleri kapsamında Roma`daki evsizlere ücretsiz Kovid-19 testi sunduğunu duyurdu.

>>İstanbul`da korsan güzellik yarışması: Miss Uganda – İstanbul Esenyurt`ta kokoreççi görünümlü pavyonun ardından bu kez koronavirüs önlemleri kapsamında mühürlenen bir eğlence mekanında “Miss Uganda” güzellik yarışması düzenlendiği ortaya çıktı.

>>Musk: Aynı gün içinde 4 defa koronavirüs testi yaptırdım, ikisi pozitif, ikisi negatif çıktı – Tesla ve SpaceX CEO`su Elon Musk, aynı gün içerisinde 4 defa koronavirüs testi yaptırdığını, bu testlerden ikisinin pozitif, ikisinin ise negatif çıktığını duyurdu.

>>Türkiye’den Google’a rekor ceza – Rekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun`u ihlal ettiği gerekçesiyle Google şirketine 196 milyon 708 bin 54 lira idari para cezası verdi.

>>Yeni doğmuş 8 bebeği öldürdü – Birleşik Krallık`ta bir hastanenin yenidoğan servisinde çalışan hemşire, 8 bebeği öldürmek ve 10`unu da öldürmeye teşebbüs etmekle suçlandı.

>>Mickey Mouse, Donald Duck ve Bugs Bunny mahkemeye çağrıldı – İngiltere’de bir mahkemenin davalı listesine eklenen çizgi film karakterleri duruşmaya çağrıldı. Mahkeme, yanlışlıkla yaşanan bir hata yaşandığını bildirerek özür diledi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu