Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 12.11.20, Prş.

GÜNCEL

>>Merkel ve Wieler pandeminin gidişatı konusunda temkinli de olsa iyimser – Başbakan Angela Merkel ile Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, Almanya’da yeni vakalara dair enfeksiyon eğrisinin düzleşme eğiliminde olduğunu belirtti.

>>Sağlık Bakanı Spahn: Yoğun bakımdaki hasta sayısı 6 bine çıkabilir – Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Almanya’da yoğun bakımlarda Covid-19 hasta sayısının bu ay sona ermeden iki kat artmasını bekliyor.

>>Pandemi yardımları artırılıyor – Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, kısmi kapanmadan etkilenen firma ve işletmelere yapılacağı açıklanan mali yardımın, düşünülen 10 milyar eurodan birkaç milyar fazla olabileceğini açıkladı.

>>Klare Mehrheit zu Impfung bereit – Trotz eines leichten Rückgangs will sich weiterhin eine Mehrheit der Deutschen impfen lassen, sobald ein Corona-Impfstoff vorliegt. Auch die Zustimmung zu den Beschränkungen und der Arbeit der Regierung bleibt hoch.

>>Steinmeier`den Alman ordusuna Müslüman din görevlisi talebi – Alman ordusu Bundeswehr’in 65’inci kuruluş yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Steinmeier, Müslüman askerlere manevi destek sağlayacak din görevlileri atanmasını istedi.

>>Alman Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer: Değişime ayak uydurmamız gerekiyor – Savunma Bakanı Annegret, 65`inci kuruluş yıldönümü kutlanan ordunun, günün gereksinimlerine uygun bir donanıma sahip olmadığını söyledi.

>>Alman ekonomisine göçmen takviyesi – Koronavirüse karşı geliştirdiği aşıyla umut olan Biontech`in sahibinin Türk asıllı olması Almanya`da gözleri göçmen kökenlilerin kurduğu şirketlere çevirdi. lmanya Yatırım Bankası tarafından yapılan bir araştırmaya göre, göçmen sermayeli şirketler Alman ekonomisi için önemli rol oynuyor.

GENEL

>>Almanya`da enflasyon yine sıfırın altında çıktı – Almanya’da enflasyon Ekim ayında bu yıl üçüncü kez sıfırın altında gerçekleşti. Düşüşte enerji fiyatları ve KDV oranındaki indirim etkili oldu.

>>Deutsche Bank raporu: Evden çalışmayı tercih edenler daha fazla vergi ödemeli – Alman Deutsche Bank`taki uzmanların raporuna göre, salgından sonra işyerinde de çalışabileceği halde evden çalışma seçeneğini kullananlardan vergi alınmalı ve bu gelir, düşük ücretlere çalışanlara yardım için kullanılmalı.

>>Lavrov: Türk askeri barış gücünde yer almayacak – Dağlık Karabağ anlaşması çerçevesinde oluşturulacak barış gücü konusunda Ankara ve Moskova`dan çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı, Türkiye`nin gözlem misyonunda yer alacağını açıkladı.

>>Akar: S-400`ler konusunda ABD ile görüşmeye hazırız – Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya`dan satın alınan S-400`lerin planlandığı şekilde kullanılacağını, ancak ABD`nin kaygıları konusunu görüşmeye de hazır olduklarını söyledi.

>>Mısır basınından çarpıcı Türkiye iddiası: İkili ilişkilerde yeni bir sayfa açılabilir – Libya Başkanı Fayiz es-Serrac`ın üç yıl aradan sonra Kahire`ye gerçekleştirdiği ilk ziyareti konu alan Mısır basını, ziyaretin Türkiye`nin bilgisi dahilinde olduğunu ve Türkiye`nin, Libya da dahil olmak üzere bölgesel sorunların üstesinden gelebilmek adına Kahire ile yeni bir sayfa açmaya istekli olduğunu öne sürdü.

>>Tunus`taki Libya görüşmelerinde uzlaşma – Libya’da istikrarın yeniden sağlanması için Tunus’ta yapılan görüşmelerde 18 ay içinde seçimlerin yapılması konusunda mutabakata varıldı.

>>CNN: Biden`ın yabancı liderlerin mesajlarına erişimi engellendi – CNN`in yetkililere dayandırdığı haberinde ABD Dışişleri Bakanlığının, başkan seçilen Joe Biden`a yabancı devlet adamları tarafından gönderilen mesajları iletmediği belirtildi.

>>Cidde saldırısını IŞİD üstlendi – Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Fransız konsolosun da katıldığı törene düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD saldırıda hedefin Fransız konsolos olduğunu duyurdu.

YAŞAM

>>Minik ressamın deprem tablosu 15 bin euro’ya alıcı buldu – Almanya’da yaşayan minik ressam Mikail Akar’ın Yunan meslektaşı ile Ege’deki depremzeler yararına yaptığı tablo açık artırmada 15 bin euro’ya satıldı. Elde edilen gelir İzmir ve Sisam’daki depremzedelere bağışlanacak.

>>İzmir depremi raporu: Facia göz göre göre geldi – Gazi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi`nin İzmir depreme ilişkin raporlarında, hasar ve göçme nedenleri olarak yetersiz malzeme özellikleri, kolon – kiriş birleşim bölgelerindeki sorunlar, kısa kolonlar, yumuşak zayıf katlar ve yerel zemin koşullarının olumsuz etkisi olarak gösterildi.

>>Beşiktaş`ta 5 koronavirüs vakası daha – Siyah-beyazlı takımda test sonuçları pozitif çıkan futbolcu sayısı 8`e yükseldi

>>Mültecileri taşıyan gemi battı: En az 74 kişi yaşamını yitirdi – Libya açıklarında Avrupa’ya gitmekte olan mültecileri taşıyan bir gemide meydana gelen arıza sonucu en az 74 mültecinin boğularak hayatını kaybettiği duyuruldu.

>>Açık artırmaya çıkan en büyük pembe elmas– Rusya’da bulunan ve nadir bir şekilde pembe-mor görünüme sahip olan bir elmas 26,6 milyon dolara satıldı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu