Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 11.11.20, Çrş.

GÜNCEL

>>Almanya’ya girişte dijital kayıt şartı – Almanya`da 8 Kasım 2020`de yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı kararnamesiyle, son 10 gününü yurtdışında bir risk bölgesinde geçirenlerin ülkeye giriş yapmadan önce dijital kayıt sistemine bilgilerini yüklemesi gerekiyor.

>>SOS auf deutschen Intensivstationen – Die Zahl der Covid-19-Patienten auf den Intensivstationen steigt erneut dramatisch an. Zwar sind die Krankenhäuser in Deutschland von der Infrastruktur her auf den neuen Ansturm vorbereitet, nicht aber personell.

>>Alman polisinde ırkçı şiddet araştırması – Almanya’da yapılan bilimsel bir araştırma, siyahların ve göçmenlerin daha fazla polis şiddetine maruz kaldıklarını ortaya koydu. Araştırmaya göre, göçmenlere şiddet uygulayan polislerin çok azı yargılanıyor.

>>Almanya’da gümrük binasından 6,5 milyon Euro çalındı: Failleri ihbar eden kişilere 100 bin Euro ödül verecek – Duisburg kentindeki gümrük binasından 6,5 milyon Avro para çalındı. Gümrük idaresi, failleri ihbar eden kişilere 100 bin Euro ödül vereceğini açıkladı.

>>Ülkücüler Almanya`da da yasaklanacak mı? – Alman istihbaratına göre, Almanya`da en az 11 bin ülkücü var. Bozkurtlar olarak da adlandırılan Ülkücü hareketin Fransa`daki gibi Almanya`da da yasaklanması talebi artıyor. Koalisyon ortakları da sıcak bakıyor.

>>Biden`dan dünyaya mesaj: Amerika geri dönüyor – ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Johnson ile görüşürken ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye’nin de dahil olduğu on günlük ziyaret turuna çıkıyor.

>>Biden`ın kazandığı kritik eyalette oylar yeniden sayılacak – ABD`de 3 Kasım`da yapılan başkanlık seçimlerinde sonuçların henüz netleşmediği 16 delegeli Georgia`da oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

>>Ermenistan`da Paşınyan’ı protesto gösterileri sürüyor – Ermenistan’da Dağlık Karabağ için ilan edilen ateşkes anlaşmasını protesto eden binlerce kişi, Başbakan Nikol Paşinyan’a istifa çağrısı yaptı. Polis göstericilere müdahale etti.

GENEL

>>EU will eigene Pandemie-Behörde – Europa will unabhängig werden von der WHO: Die EU-Kommission will eine eigene Behörde, die künftig für Europa den Notstand ausrufen kann, für Impfstoffe und Medikamente sorgen und bei der Notfallplanung helfen soll.

>>Koronavirüs’te yeni gen keşfedildi – Yeni tip koronavirüsün (covid-19) genetik kodunda “gizlenmiş” bir genin açığa çıkarıldığı bildirildi.

>>Rusya: Spunik V aşısı yüzde 92 etkili – BioNTech ile Pfizer’in, geliştirdikleri aşının yüzde 90 etkili olduğunu açıklamasının ardından Rusya, Sputnik V’in yüzde 92 etkili olduğunu duyurdu. Rusya, ayrıca Türkiye’nin aşının üretimiyle ilgilendiğini de bildirdi.

>>TTB: Gerçek vaka sayısı 20 binden fazla – Türk Tabibleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu, raporlama çalışmasıyla belirlediği üzere, Türkiye’de günlük vakaların 20 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

>>Esad: Suriyeli sığınmacıların dönüşü engelleniyor – Suriye’de mültecilerin ve sığınmacıların ülkeye dönüşü konulu iki günlük konferans başladı. Rusya’nın destek verdiği konferansa komşu ülkelerden sadece Lübnan ve Irak katılıyor. Suriyeli sığınmacılara ve mültecilere ev sahipliği eden komşu Türkiye ve Ürdün ise konferansa davet edilmedi. Lübnan ve Irak`ın yanı sıra konferansa davet edilen diğer ülkelerse İran, Venezuela ve Çin.

>>Yunanistan ve Mısır`dan sıkı iş birliği mesajı – Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi Yunanistan’ı ziyaret ederek Başbakan Kiryakos Mitsotakis’le bir araya geldi. İki lider Doğu Akdeniz`de iş birliğini daha da güçlendirme mesajı verdi.

>>Erdoğan’ın desteği TL’ye değer kazandırdı – Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni ekonomi yönetimine destek verdi. Erdoğan`ın açıklamalarının ardından Türk Lirası dolara karşı değer kazandı.

>>Erdoğan`dan AA`ya `Berat Albayrak` talimatı – Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP`li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Anadolu Ajansı’nın Berat Albayrak’la ilgili istifa haberini yapmasına karşı çıktığını yazdı.

>>Yeni göreve getirilen Ala`dan ilk açıklama – AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini devralan Bursa Milletvekili Efkan Ala, sorumluluğunun ağır olduğunu söyledi, “Bu takdirde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

YAŞAM

>>Alman federal mahkemesi: Tekno, müziktir. Gece kulübüne konser salonu muamelesi yapılmalıdır – İkinci dalga koronavirüs pandemisi önlemleri nedeniyle tüm barlarla eğlence mekanlarının kapalı olduğu Almanya`da gece kulüpleri lehine kritik bir yargı kararı açıklandı.

>>Çin pandemiyle başa çıkmasını Bekarlar Günü`nde online alışveriş rekorlarıyla kutladı – Takvimlerin 11 Kasım Bekarlar Günü`nü gösterdiği Çin`de Kovid-19 pandemisinin internetten alışverişe daha fazla yöneltmesiyle bu yıl muazzam satış rekorları kırıldı. Bugünkü alışveriş çılgınlığının gerçekleşmesi için 3 milyon işçi çalıştı, 4 bin uçak ve gemi seferber edildi.

>>Yılmaz Özdil’e 5 ay hapis cezası – Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 10 Kasım 2017’de katıldığı TV programında Hulusi Akar`la ilgili söylediği sözleri nedeniyle, Akar`ın şikayeti üzerine açılan davada 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

>>Papa’dan robotların güvenliği için dua çağrısı – Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, dünyanın dört bir yanındaki inananlara kasım ayında yapay zeka ve robotların ‘her zaman insanlığa hizmet etmesi’ için dua etme çağrısı yaptı.

>>Deniz suyunun nasıl etkili bir şekilde tuzdan arındırılacağı bulundu – Rusya’da Uluslararası bir araştırma ekibinde yer alan Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi bilim insanları, deniz suyunu (mevcut teknolojilere göre) tuzdan daha hızlı arındırmaya ve güneş jeneratörlerinin verimliliğini artırmaya yardımcı olacak bir teknoloji geliştirdi.

>>Mike Tyson uyuşturucu testi için eşi ve bebeğinin idrarını kullandığını itiraf etti – Mike Tyson boks kariyeri boyunca uyuşturucu testlerinden geçebilmek için idrar testlerinde yaptığı hileyi yıllar sonra itiraf etti.

>>İngiltere`de her 10 kişiden 4`ü maddi durumunu yakınlarından gizliyor – İngiltere`de yapılan bir araştırma her on kişiden dördünün yakın çevresinden borçlarını ve tasarruf hesaplarını gizlediğini ortaya koydu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu