Haberler

Gündem özet

En Son Haberler | 10.11.20, Salı

GÜNCEL

>>AB Biontech ve Pfizer`le görüşmeleri tamamladı – Avrupa Birliği Komisyonu COVİD-19`a karşı yüzde 90 koruma sağlayan bir aşı geliştirdiğini açıklayan Biontech ve Pfizer’den aşı satın almak için yürüttüğü görüşmeleri tamamladı. Anlaşmanın önümüzdeki günlerde imzalanması bekleniyor.

>>Drosten: Fallzahlen steigen langsamer – Bei der Entwicklung der Corona-Fallzahlen in Deutschland zeichnet sich dem Virologen Christian Drosten zufolge seit ungefähr einer Woche eine Verlangsamung ab. Die Geschwindigkeit des Zuwachses sei geringer geworden. “Das ist eine wirklich gute Nachricht.”

>>Mehr als 300.000 Todesfälle in Europa – Die Zahl der Corona-Toten in Europa hat die Schwelle von 300.000 überschritten. Das ergibt eine Auswertung der Nachrichtenagentur Reuters. Insgesamt zählt der Kontinent 12,8 Millionen Fälle. In Europa leben zehn Prozent der Weltbevölkerung. Weltweit wurden bislang rund 1,2 Millionen Corona-Tote gezählt.

>>Türkiye`de de denenen Çin aşısı CoronaVac`ın Brezilya`daki denemeleri askıya alındı – Brezilyalı yetkililer, 29 Ekim`de meydana gelen “ciddi bir ters etki” nedeniyle bu kararı aldıklarını açıkladı. CoronaVac adlı aşının denemeleri son aşamaya gelmişti.

>>Merkel, Macron ve Kurz`dan radikal İslamcılarla kararlı mücadele çağrısı – Son haftalarda saldırılara hedef olan Almanya, Fransa ve Avusturya’nın liderleri radikal İslamcı saldırganlarla kararlı biçimde mücadele edilmesini istedi.

>>Fransa Türkiye`ye karşı Gümrük Birliği yaptırımı istiyor – Fransa, Ankara`ya karşı yaptırım olarak Gümrük Birliği kartını kullanma planları yapıyor. Fransız medyasındaki haberlere göre Macron, Gümrük Birliği`nin kaldırılması için öneride bulunmaya hazırlanıyor.

>>AB: Bizi hasım görmeyen bir ABD Başkanı ile çalışacağımız için memnunuz – Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Joe Biden`ın ABD`nin yeni başkanı seçilmesi hakkında, “Bizi hasım olarak görmeyen veya AB`nin ABD`den faydalanmak için kurulduğuna inanmayan bir ABD Başkanı ile çalışma şansından memnuniyet duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

>>Cumhurbaşkanı Erdoğan Joe Biden`i tebrik etti – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD`de başkanlık seçimini kazanan Joe Biden`a tebrik mesajı göndererek, Türkiye-ABD ilişkilerinin köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşıdığına dikkat çekti. Erdoğan ayrıca, seçimleri kaybeden Trump’a da bir mesaj gönderdi.

>>Dağlık Karabağ`da üçlü anlaşma – Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ`da çatışmaların durmasını ve Rus barış gücü askerlerinin bölgeye konuşlandırılmasını öngören anlaşmaya imza attı. Anlaşmayı protesto eden Ermeni göstericiler meclisi bastı, meclis başkanını darp etti ve binaya hasar verdi.

>>Kremlin: Dağlık Karabağ`da Türk barış gücü askeri olmayacak – Kremlin, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma gereği Dağlık Karabağ`da Rus barış gücü askerleri dışında asker konuşlandırılmayacağını açıkladı.

GENEL

>>Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ü saygıyla anıyoruz – Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devrimlerin öncüsü ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

>>Alman İçişleri: DİTİB’de genç kuşak Ankara’ya mesafeli – Türkiye’ye bağımlı olmakla eleştirilen Almanya’daki en büyük İslami çatı kuruluşu DİTİB’i savunan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Kerber, genç kuşak yöneticilerin Ankara’ya mesafeli oduklarını söyledi.

>>Almanya`da kadına yönelik şiddet vakaları arttı – Almanya`da yeni açıklanan bir rapora göre, mevcut veya eski partner kaynaklı şiddet vakaları arttı. Mağdurların çoğunu kadınlar oluştururken artışta korona pandemisinin rolüne dikkat çekiliyor.

>>İktidarla muhalefetin “erken seçim” çekişmesi – Berat Albayrak’ın istifası Ankara’yı yine seçim havasına soktu. Dikkatler hem geniş çaplı bir kabine revizyonunda hem de iktidarın seçim ve siyasi partiler yasalarında öngördüğü değişikliklerde.

>>Elvan göreve başladı – Berat Albayrak`ın istifasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı`na atanan Lütfi Elvan TBMM Genel Kurulu`nda yemin ederek görevine başladı.

>>TÜİK: Ağustos döneminde işsizlik de istihdam da azaldı – TÜİK verilerine göre işsizlik oranı Ağustos döneminde yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti. Genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 26,1 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı ve iş gücüne katılım oranı ise düştü.

>>AİHM Cumhuriyet davasında Türkiye`yi mahkum etti – Cumhuriyet gazetesi eski yönetici ve yazarlarıyla ilgili kararını açıklayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, davacıların emniyet ve güvenlik haklarıyla ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğine hükmetti.

YAŞAM

>>Dünyanın beklediği aşının arkasındaki iki Türk – Biontech ve Pfizer, yüzde 90 koruma sağladığını söyledikleri koronavirüs aşısı için ruhsat onayının eşiğinde. Aşı çalışmasının arkasında ise Türkiye kökenli iki bilim insanı var: Uğur Şahin ve Özlem Türeci.

>>Korona aşısı -70 derecede taşınacak – Alman Biontech’in geliştirdiği koronavirüs aşısının üretimine yakında başlanacak. Ancak aşıların nakliyesi kolay olmayacak. Zira aşıların eksi 70 derecede taşınması gerekiyor. Buzdolabında da uzun süre saklanamıyor.

>>Laschet appelliert an Karnevalstouristen – “Diesmal nicht” – mit diesen Worten hat Nordrhein-Westfalens Ministerpräsident Armin Laschet an die Jecken appelliert, zum Karnevalsauftakt am morgigen 11.11. zuhause zu bleiben. “Bitte fahren Sie nicht in die Karnevalshochburgen”, sagte Laschet in einer auf Twitter verbreiteten Video-Botschaft.

>>Düsseldorf: Maskenpflicht nur noch in Alt- und Innenstadt – Die Stadt Düsseldorf verzichtet nach einer gerichtlichen Niederlage auf eine neue generelle Maskenpflicht: Ab Mittwoch gelte diese nur noch “in stark frequentierten Teilen der Stadt” wie der Altstadt, Teilen der Innenstadt sowie rund um den Hauptbahnhof, wie die Verwaltung mitteilte.

>>Şener Şen koronavirüse yakalandı – Türk sinemasının usta ismi Şener Şen, koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

>>TFF`den 10 Kasım`a özel forma – Türkiye Futbol Federasyonu, Mustafa Kemal Atatürk`ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla özel forma uygulamasını hayata geçirdi.

>>Yüzücü Emre Sakçı’dan Avrupa rekoru – Milli takım ve Fenerbahçe`nin rekortmen yüzücüsü Emre Sakçı`dan bir başarı haberi daha geldi. Sakçı, 100 metre kurbağalamada 55.74 ile Avrupa rekoru kırdı.

>>Türkiye`nin Oscar adayı filmi belli oldu – Türkiye`nin `en iyi uluslararası film` Oscar adayı, Mehmet Ada Öztekin`in yönetmenliğini yaptığı `7. Koğuştaki Mucize` filmi oldu.

>>AB`den Amazon`a suçlama – Avrupa Birliği, Amazon firmasını platformundaki bağımsız satıcılara ait hassas verileri kendi perakende satışlarına fayda sağlayacak biçimde kullanmakla suçladı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu