Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 5.11.20, Prş.

GÜNCEL

Fast 20.000 neue Corona-Fälle – Das Robert Koch-Institut vermeldet einen neuen Höchststand bei den Corona-Neuinfektionen: 19.990 Fälle kamen binnen eines Tages hinzu. Viele Labore geraten bei den Testauswertungen an ihre Grenzen.

>>Alman iç istihbaratı “tehlikeli” İslamcılara karşı uyardı – Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı`nın başkanı, Almanya`da aşırı İslamcılara karşı “çok uyanık” olmak gerektiği ve Almanya`da da benzer saldırılar planlanabileceği uyarısında bulundu.

>>Sol Parti: Almanya’daki Ülkücü Hareket yasaklansın – Fransa’da “Bozkurtların“ faaliyetlerinin yasaklanması üzerine Almanya’dan da benzer bir adım atılması talebi geldi. Sol Parti, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun yasaklanmasını istedi.

>>AB’de yeni döneme doğru: Hukuk devleti ihlalleri pahalıya patlayabilir – AB’de yeni bir döneme kapılar aralandı. Avrupa Parlamentosu ile üye ülkeler, mali kaynaklardan yararlanmak için hukuk devletine bağlılığı şart koşan mekanizma üzerinde mutabakata vardı.

>>Fransa: Erdoğan`ın açıklamaları şiddet içeriyor – Fransa Dışişleri Bakanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın “şiddet ve nefret içeren” söylemler kullandığını belirterek Türkiye için olası yaptırımların masada olduğunu belirtti.

>>ABD seçimleri – Biden önde. Gözler seçimi belirleyecek eyaletlere çevrildi. Biden, yeterli delege sayısına ulaşacağı bir eyalette öne geçti. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığını ileri süren Trump’ın oy sayımlarının durdurulmasını istedi. AGİT seçim gözlemcileri Trump`ı Amerikan halkının seçim sistemi ve demokratik kurumlarına güvenini baltalamakla suçladı.

GENEL

>>Almanya 38 yeni Eurofighter alıyor – Alman Meclisi Bütçe Komisyonu 38 adet Eurofighter savaş jetinin alınmasına onay verdi. Alman hava kuvvetlerindeki Eurofighterların sayısı böylece 181`e çıkacak.

>>Almanya’ya silah satışı eleştirisi – Dünyanın en büyük silah ihracatçılarından Almanya, bu alandaki ticari faaliyetleri nedeniyle sık sık eleştiriliyor. Yapılan bir araştırma, bu silahların çocuk askerlerin olduğu ülkelere de gidebildiğini ortaya koydu.

>>Türkiye, Somali`nin IMF`ye olan borcunu ödeyecek – Türkiye, Somali`nin IMF`e olan ve vadesi geçmiş borcunun ödenmesine katkıda bulundu. Bu katkıyla Türkiye, Somali`nin IMF`ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını ödeme kararı aldı.

>>İHD: Türkiye’de baskı, tehdit ve kaçırmalar artıyor – İnsan Hakları Derneği, Türkiye’de baskı ve tehdit yöntemleriyle ifade alma, mülakat yapma, ajanlaştırma ve kaçırma olaylarının 2020’de artarak sürdüğünü raporlaştırdı. Rapor “HDP de hedefte” diyor.

>>Sosyal medya şirketlerine 10 milyon TL ceza – Türkiye’de görev yapması zorunlu kılınan temsilcilerini yasal süre içinde bildirmeyen sosyal medya platformları 10’ar milyon lira para cezasına çarptırıldı.

>>Kosova cumhurbaşkanı istifa etti – Lahey`de savaş suçu işlediği suçlamasıyla hakkında dava açılan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, mahkemeye cumhurbaşkanı sıfatıyla çıkmak istemediğini belirterek görevinden istifa etti.

YAŞAM

>>Dünya genelinde kadın gazetecilere yönelik saldırılar arttı – Yeni bir rapor, kadın gazetecilere yönelik saldırıların ve tacizin geçen ay dünya genelinde tırmandığını kaydetti.

>>Süt fabrikasında kazanın içine girip banyo yaptı – Konya`daki bir süt fabrikasında bir çalışan süt kazanının içine girip banyo yaptı. Soruşturma kapsamında olayla ilgili 2 şahıs gözaltına alındı.

>>Danimarka`da milyonlarca vizon öldürülecek – Danimarka`da milyonlarca vizonun öldürüleceği açıklandı. Karar, çiftliklerdeki hayvanlarda Covid-19`un insanlara bulaşan, mutasyona uğramış bir türünün görülmesi üzerine alındı.

>>ABD`de Bulldog cinsi bir köpek belediye başkanı seçildi – ABD`nin Kentucky eyaletinde bulunan küçük bir kasabada Wilbur Beast isimli Fransız bulldog, belediye başkanı seçildi.

>>Dünyanın en büyük deniz aşırı uyuşturucu operasyonu – Belçika polisinin Antwerp Limanı`nda düzenlediği operasyonda, 11,5 ton saf uyuşturucu ele geçirildi. Antwerp Savcılığı`na göre kokainin piyasa değeri yaklaşık 900 milyon euro.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu