Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 4.10.20, Pazar

GÜNCEL

>>Alman uzmanlardan koronavirüs aşısı uyarısı – Almanya Daimi Aşı Komisyonu, koronavirüs aşısına dair beklentilerin yüksek tutulmaması konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar aşı bulunsa dahi, normal hayata dönüşün hemen mümkün olmayacağını belirtiyor.

>>Spahn: Kostenlose Corona-Schnelltests in Pflegeheimen ab Mitte Oktober – Besuche in Pflegeheimen sind auch in NRW nur stark eingeschränkt möglich. Gesundheitsminister Spahn verspricht nun: Ab 15. Oktober bezahlen die Krankenkassen die Corona-Schnelltests.

>>Gesamtes Bergisches Städtedreieck über Corona-Vorwarnstufe – In Wuppertal sei unter anderem eine Party mit zahlreichen Jugendlichen dafür verantwortlich, dass die Inzidenzzahl von 35 Neuinfizierten auf 100 000 Einwohner in den vergangenen sieben Tagen überschritten wurde, so eine Sprecherin der Stadt.

>>Sağlık Bakanı Koca’nın açıklaması sonrası DSÖ’den Türkiye’ye çağrı – Türkiye’nin sadece semptom gösteren koronavirüs hasta sayısını paylaştığını açıklamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü Türkiye’ye vaka sayılarının raporlanmasını DSÖ rehberlerine uygun yapması çağrısında bulundu.

>>Ankara ve Atina arasında Navtex gerilimi – Yunanistan’ın dün yayımladığı 2 yeni Navtex`in ardından Türkiye de daha önce ilan ettiği Navtex`leri yeniledi. Gelişmelerin ardından Oruç Reis’in Antalya Limanı’ndan ayrılarak açıkta demirlediği bildirildi.

>>Ermenistan: Operasyonu Türk askerler yönetiyor – Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda Türk askeri yetkililerin Azerbaycan operasyonunu yönettiğini iddia etti.

>>Ermenistan AİHM`den `Türkiye`ye karşı tedbir alınmasını` talep etti – Ermenistan’ın, resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’daki durum nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden  Türkiye’ye karşı tedbir alınması için başvurduğu bildirildi.

>>Ermenistan Gence`de sivil yerleşim alanlarını hedef aldı: 22 şehit, 74 yaralı – Ermenistan silahlı kuvvetleri Azerbaycan`ın en büyük ikinci şehri olan Gence`deki sivil yerleşim alanlarına füzelerle saldırdı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı saldırılarda 22 vatandaşın şehit olduğunu, 74`ünün ise yaralandığını duyurdu. T.C. Dışişleri Bakanlığı Ermenistan`ın, Azerbaycan`ın Gence kentinde “sivil halkı hedef alan saldırılarını” kınadığını açıkladı.

>>İlham Aliyev ateşkes için tek şartını açıkladı – Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmayla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’da yer alan Cebrail şehri ve 9 köyü daha kontrol altına aldıklarını açıkladı. Aliyev, “Tek şartım Ermenistan güçlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesidir” dedi.

>>Amerikalı Siyahlar Ermenilerin saldırılarına karşı Atatürk büstünü korudu – Dağlık Karabağ`daki Azerbaycan-Ermenistan geriliminin ardından, Ermeni sivil toplum örgütleri Washington`da protesto gösterisi düzenledi. Gösteriler sırasında bir grup Amerikalı Siyah`ın, Sheridan çemberindeki Atatürk büstünü korumaları dikkat çekti.

GENEL

>>Angriff vor Hamburger Synagoge – In Hamburg hat es offenbar einen antisemitischen Angriff gegeben. Nach Informationen von NDR, WDR und “Süddeutscher Zeitung” wurde ein Student vor der Synagoge attackiert

>>Trump: Yakında geri döneceğimi düşünüyorum – Koronaya yakalandığı için hastanede tedavi altına alınan ABD Başkanı Trump durumunun iyiye gittiğini ve yakında döneceğini açıkladı. Beyaz Saray doktoru ise temkinli açıklamalarda bulundu.

>>Anket: Biden Trump’ın 10 puan önüne geçti – Reuters/Ipsos anketine göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın koronaya yakalanmasının ardından rakibi Joe Biden Trump’ın 10 puan önüne geçti. Trump salgını ciddiye almamakla eleştiriliyordu.

>>325 milyon euroluk kokain kaçıran çetenin lideri ‘süper polis’ çıktı – Belçika ile İngiltere ve Hollanda’da eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden üçünün, halen aktif görevdeki polis memurları olduğu ortaya çıktı.

>>Fransız futbolunun efsaneleri Thuram ve Evra`dan ülkelerine `ırkçılık` eleştirisi – Fransa futbol milli takımının oyuncularından Lilian Thuram ve Patrice Evra yaşadıkları ırkçılıklara ilişkin eleştirilerde bulundular. Thuram okuduğu okullarda yıllarca beyaz ırkın en üstün olduğunun öğretildiğini ifade etti. Evra ise özellikle siyah oyunculara içlerinde pislikler olan kutuların gönderildiğini söyledi.

>>Yeni Kaledonya referandumunda Fransa`dan bağımsızlık reddedildi – Fransa`nın Güney Pasifik`teki Yeni Kaledonya bölgesi, iki yıl içinde ikinci kez bağımsızlık referandumuna gitti. Fransa Deniz Aşırı Bölgeler Bakanlığı, tüm oyların sayıldığını ve hayır oylarının kazandığını duyurdu. Macron, Yeni Kaledonya`da 3`üncü bağımsızlık referandumu düzenlenebileceğini söyledi

YAŞAM

>>Araştırma: Sabah bir şey yemeden kahve içmek sağlığa zararlı – İngiltere`deki Bath Üniversitesi`nde yapılan bir araştırma, sabah aç karna kahve içmenin vücuda etkilerini ele aldı. “British Journal of Nutrition” dergisinde yayımlanan sonuçlara göre, öncesinde kahvaltı etmek gerekiyor.

>>Mısır`da 2 bin 500 yıllık 59 tabut bulundu – Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı, ülkede 2 bin 500 yıllık 59 tabut bulunduğu açıkladı.

>>Kütüphaneden aldığı kitabı 48 yıl sonra iade etti: Gecikme bedeli 80 bin lira – İngiltere`de bir kütüphaneden Bir Lokomotif Thomas (Thomas the Tank Engine) kitabı ve Renklerle Öğrenmek (Learning in Colour) serisinden bir eser, 48 yıl sonra ödünç alındıkları kütüphaneye iade edildi. Gecikme bedelinin 80 bin TL olduğu açıklandı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu